Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro Bóg jest dobry to dlaczego musimy zabijać żeby żyć? Dlaczego świat

Polecane posty

Gość gość

jest tak pomyślany, że jeden zjada drugiego? I odczuwa cierpienie z tym związane, że ktoś go zabija, zeby przeżyć? Troche choojowo to pomyslane, nie dało się inaczej?

Gość gość
ludzie nie zabijaja zeby zjesc, a zwierzeta nie czuja nic kiedy zjada je inne zwierze. nie wiem czy to bog ale natura tak je skonstruowala, ze wylacza im sie system nerwowy, jak np w przypadku antylopy zjadanej przez pume.

Mylisz pojęcia. Zwierzęta się zjadają, ale nie są stworzone na obraz Boga jak człowiek Dlatego zabicie człowieka jest zbrodnią, zwierzęcia już nie. po secundo śmierć jest konsekwencją pierwszego grzechu, ale ofiara chrystusowa tym się różni od innych ofiar, że wyzwala od śmierci.

Gość gość
nie sądzę, żeby nie czuło

Gość gość
Powiem tak, macie na łeb. To jest życie ktore przeniósł meteor i wczasie ewolucji nadane zostały prawa przyrody. Koniec

Gość Bóg posługuje się prawami
przyrody

"Bóg posługuje się prawami przyrody" Ot. Mamy konkluzję!!! Bez Boga (YHVH) nie byłoby praw przyrody!!!

Gość author789
skoro tak, to kto stworzył te prawa przyrody? czy te prawa są prawami miłości? czy moglo być coś bardziej sadystycznego, niż takie prawa? może lepiej by było bez takich praw, skoro jest to po prostu przemoc i cierpienie

Prawa przyrody są dowodem wyższej inteligencji. Wszystko jest uporządkowane, wszystko w harmonii. To jedynie człowiek zakłóca tą harmonię, bawiąc się w prawodawcę. Ale niedługo zostanie przeprowadzony Sąd nad ziemią i wróci do swego Prawa!!!

Gość DJ 80's
Dzieje sie tak ponieważ ziemia została przeklęta i będzie sie tak działo do czasu az klątwa zostanie usunięta i wszytko wróci do stanu sprzed a jest to możliwe, bo dla przykładu mój królik kot i pies żyją w harmonii bez zabijania

Gość gość
Æðelgast - nie bierzcie sobie do przemyslen jego wypowiedzi. Ten typ ma coś już z psychika lub jest totalnym fanatykiem religii. Żal mi cię a zarazem pomyśl parę razy nad tym czym władasz bo to dla normalnego człowieka i tak jest do odczytania z marszu. To jest stały bywalec możecie sprawdzić jego posty. Ten nick też jest podejrzany, od razu widać że wzięty z religii.

Æðelgast jest ze staroangielskiego. A nie będę tłumaczył co znaczy, bo już się produkowałem na ten temat. Czy jestem fanatykiem? Myślę, że po prostu mam otwarte trzecie oko, które wy macie wiecznie zamknięte. Tyle...

Gość gość
A i jeszcze jedno cieszę się że nie mam do czynienia z taką osobą jak ty. Nawet bym się nieodezwal jeśli wiedzialbym w jakim świecie żyjesz.

Nomm rzeczywiście stały bywalec - wczoraj i dzisiaj w tym tygodniu . . . :o Ile jeszcze patentów wynajdziecie na kompromitację...?:o

"16.06.13 [zgłoś do usunięcia] gość A i jeszcze jedno cieszę się że nie mam do czynienia z taką osobą jak ty. Nawet bym się nieodezwal jeśli wiedzialbym w jakim świecie żyjesz." To się nazywa obraza majestatu. :D Aco do świata, to jakim? Równoległym...?:p

Gość gość
Myślisz że patrzę od kiedy tutaj siedzisz. Poprostuteraz przeglądając w poszukiwaniu fajnych tematów natrafiłem na twoje także ale już bez słowa fajne. No więc siedzisz tu może i 2 dni ale patrząc na godziny w których pisales to po kilka godzin na dzień przynajmiej.

Gość gość
Zgłoś do usunięcia ha ha . Co majestat twój naruszylem wać panie. Nie no co za ..... i tutaj nawet słów brakuje.

Wychodzi na to że ja twój uraziłem :D hehe A swoją drogą, komu zależy na twoim "odezwaniu się"?:p

Gość gość
Aco do świata, to jakim? Równoległym.. - To była metafora z mojej wypowiedzi. Oj dobra koles żyj sobie tak jak teraz a może kiedyś zrozumiesz. Sam wiesz co więc nie będę się wysilał.

Gość gość
Æðelgast jesteś zwykłym sparciałym zapatrzonym w siebie d*pkiem, gdyby czasy były trochę inne powywieszał byś wszystkich którzy mają czelność mieć odmienne zdanie niż twoje, albo najlepiej spalił na stosie, takich ludzi właściwie należy się obawiać. Takimi jak ty oszołomie są i były właśnie najgorsze kanalie tego świata, które usprawiedliwiają swoje zbrodnie, chociażby religią, posługujesz się niestety wciąż bardzo ograniczoną wiedzą tylko do siania zamieszania, wyśmiewania i poniżania innych, jesteś cuchnącym egocentrykiem i obsesyjne zapatrzonym w siebie narcyzem, tymczasem pewnie masz pryszcze, krzywą mordę i w świecie zewnętrznym jesteś wystraszonym zahukanym d*pkiem. i to jeszcze nie cała prawda o tobie kretynie. Być może wyobrażasz sobie że Bóg patrzy na ciebie łaskawym okiem, nic bardziej mylnego, z prostej przyczyny, za grosz nie posiadasz żadnego respektu do nikogo i do żadnej świętości, a i pokory życiowej też, takiej zwykłej, ludzkiej nie okazujesz w najmniejszej mierze i ten brak pokory nie pozwoli tobie tez przyznać racji nikomu innemu poza tobą, jesteś ludzkim ścierwem, to tyle na ta chwile

Mylisz się. Tematu świętości to ja tu dotykam. A że piszę ludziom o ich błędach? Cóż to poniekąd mój obowiązek: "Jeżeli powiem do bezbożnego: Na pewno umrzesz, a ty go nie ostrzeżesz i nic nie powiesz, aby bezbożnego ostrzec przed jego bezbożną drogą tak, abyś uratował jego życie, wtedy ten bezbożny umrze z powodu swojej winy, ale Ja uczynię cię odpowiedzialnym za jego krew. Lecz jeżeli ty ostrzeżesz bezbożnego, a on nie odwróci się od swojej bezbożności i od swojej bezbożnej drogi, wtedy on umrze z powodu swojej winy, a ty uratujesz swoją duszę.Gdy zaś sprawiedliwy odwróci się od swojej sprawiedliwości i popełni bezprawie - a Ja doprowadzę go do upadku i on umrze, to jeżeli nie ostrzeżesz go, wtedy on umrze z powodu swojej winy, i nie będzie się pamiętało jego sprawiedliwych czynów, których dokonał, lecz ciebie uczynię odpowiedzialnym za jego krew. Lecz jeżeli ty ostrzeżesz sprawiedliwego, aby sprawiedliwy nie zgrzeszył, i on nie zgrzeszy, to na pewno pozostanie przy życiu, ponieważ dał się ostrzec, a ty uratowałeś swoją duszę. " Ezechiela 2:18-21 A co do mojego wyglądu też się mylisz. Mam symetryczną, pociągłą twarz i jasną cerę. Jestem średniego wzrostu - 185 Więc na wygląd nie mogę narzekać

Gość gość
wszystko co napisałem jest prawda o tobie, co do wyglądu mogę sie mylić ale w sposób jaki o sobie piszesz potwierdza tylko jak wielkim d*pkiem jesteś, twoje ostrzeżenia sa gówno warte gdyż zamiast pociągać ludzi do Boga ty ich popychasz w ten sposób zamykając drogę wielu myślącym rozsądnie ludziom, w ten prze swoją butę , zuchwałość i egocentryzm winę krwi bierzesz na własna głowę x MK 9:33 33 Tak przyszli do Kafarnaum. Gdy był w domu, zapytał ich: "O czym to rozprawialiście w drodze?" 34 Lecz oni milczeli, w drodze bowiem posprzeczali się między sobą o to, kto z nich jest największy. 35 On usiadł, przywołał Dwunastu i rzekł do nich: "Jeśli kto chce być pierwszym, niech będzie ostatnim ze wszystkich i sługą wszystkich!". 36 Potem wziął dziecko, postawił je przed nimi i objąwszy je ramionami, rzekł do nich: 37 "Kto przyjmuje jedno z tych dzieci w imię moje, Mnie przyjmuje; a kto Mnie przyjmuje, nie przyjmuje Mnie, lecz Tego, który Mnie posłał". xx Przed świętem Paschy, Jezus, wiedząc, iż nadeszła godzina jego odejścia z tego świata do Ojca, umiłowawszy swoich, którzy byli na świecie, umiłował ich aż do końca. A podczas wieczerzy, gdy diabeł wzbudził w sercu Judasza, syna Szymona Iskarioty, zamysł wydania go, wiedząc, iż Ojciec wszystko dał mu w ręce i że od Boga wyszedł i do Boga odchodzi, wstał od wieczerzy, złożył szaty, a wziąwszy prześcieradło, przepasał się. Potem nalał wody do misy i począł umywać nogi uczniów i wycierać prześcieradłem, którym był przepasany. Podszedł też do Szymona Piotra, który mu rzekł: Panie, Ty miałbyś umywać moje nogi? Odpowiedział Jezus i rzekł mu: Co Ja czynię, ty nie wiesz teraz, ale się potem dowiesz. Rzecze mu Piotr: Przenigdy nie będziesz umywał nóg moich! Odpowiedział mu Jezus: Jeśli cię nie umyję, nie będziesz miał działu ze mną. Rzecze mu Szymon Piotr: Panie, nie tylko nogi moje, lecz i ręce, i głowę. Rzecze mu Jezus: Kto jest umyty, nie ma potrzeby myć się, chyba tylko nogi, bo czysty jest cały. I wy czyści jesteście, lecz nie wszyscy. Wiedział bowiem, kto go ma wydać; dlatego rzekł: Nie wszyscy jesteście czyści. Gdy więc umył nogi ich i przywdział szaty swoje, i znów usiadł, rzekł do nich: Czy wiecie, co wam uczyniłem? Wy nazywacie mnie Nauczycielem i Panem, i słusznie mówicie, bo jestem nim. Jeśli tedy Ja, Pan i Nauczyciel, umyłem nogi wasze, i wy winniście sobie nawzajem umywać nogi. Albowiem dałem wam przykład, byście i wy czynili, jak Ja wam uczyniłem. Ewangelia Jana 13,1-15 (Biblia Warszawska) zatem lekarzu ulecz samego siebie

No i się ośmieszyłeś, bo ja w żadnym punkcie nie stawiałem się wyżej w hierarchii od ogółu. A odnośnie tego co piszę, czasem mam wyrzuty sumienia, że robię to anonimowo. To tyle. Poza tym czuję, że mam obowiązek, żeby uczynić widocznym, to co zostało odkryte przede mną, a przed innymi zostało zakryte. A że pisałem, że mam otwarte trzecie oko: Czasem czuję, że mam bardziej wyczuloną percepcję od innych.

Gość gość
Æðelgast No i się ośmieszyłeś, bo ja w żadnym punkcie nie stawiałem się wyżej w hierarchii od ogółu. x A że pisałem, że mam otwarte trzecie oko: Czasem czuję, że mam bardziej wyczuloną percepcję od innych. x ciągle sie stawiasz, dajesz jasno do zrozumienia że jesteś lepszy, wiesz więcej i wyłącznie ty masz prawo wygrywać w potyczkach słownych-D*pek x a skąd ty k***a możesz wiedzieć jak inni mają wyczuloną percepcje?? to tylko twoje subiektywne odczucia wywoływane na życzenie o wyższości nad innymi -Ośle nie masz za grosz pokory, nie potrafisz zamilknąć i przyjąć konstruktywnej krytyki a przynajmniej mocno się nad nią zastanowić czy jest słuszna. jesteś niedojrzały, zanim zaczniesz pouczać innych naucz sie jak okazywać innym głęboki szacunek

Gość gość
chyba odbiegacie od tematu