Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowuja2

NEGATYWNY TEST

Polecane posty

Gość znowuja2

Witam, dzis mija rowny 14 dzien odkad uprawialam seks, zrobilam rano test sikany i jest negatywny, nie ma nawet malutkiej drugiej rozowej kreski. pozimiom hcg we krwi rosnie juz od 7 tygodnia wiec raczej by juz cos pokazalo?.. Na ulotce jest napisane ze czasami moze byc tak slaby poziom hcg ze nie wykryje tego szybko. Dodam ze to byl 9 dzien cyklu (cykle przewaznie 30-34 dniowe) zaczelam brac tabletki wiec w najgorszym wypadku jesli przestawil mi sie do 28 dni z powodu przyjmowania tabletek, to 'owulacja' wypadalaby na 14 dzien cyklu, czyli do 10 dnia bylabym dopiero plodna.. W tym cyklu wydaje mi sie ze plodne zaczely mi sie 8 czerwca, czyli 14 dnia cyklu, bo w tym czasie obserowalam sluz plodny. Biore tabletki - tak, ale moje obawy pochodza z tego ze zaczelam przyjmowac tabletki NIE od pierwszego dnia okresu. Dodam ze bylam wtedy na 7 tabletce (a przez te 7 dni powinno sie dodatkowo zabezpieczac) Czy szanse na to ze wynik jest wiarygodny w moim przypadku sa duze? Jesli chcialabym isc na HCG to czy 17 dnia dostalabym wiarygodny wynik? Prosze o odpowiedz.

tak, badanie krwi po 17 dniach jest wiarygodne. Ale jak bierzesz tabletki,to nie masz owulacji ..

Gość ania.doradca.ladeevit
Badanie po takim czasie byłoby wiarygodne. Tylko, że jeśli masz wątpliwości i podejrzewasz ciążę, to nie powinnaś przyjmować żadnych leków (za to brać suplement zawierający kwas foliowy), zrobić jak najszybciej test i pójść do ginekologa.