Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KIEDYŚ BYŁO LEPIEJ.. ?

Polecane posty

Gość gość

Czy tylko ja mam takie uczucia? Że kiedyś życie było lepsze? Fajniejsze? Mam wrażenie, że tylko moje dziecinstwo było okej.. a potem już równia pochyła. I mimo, że mam mało lat - 18. Tak, jestem siksą i siedzę na kafe.. Mam wrażenie, że nigdy nie będzie już dobrze. Nigdy już nie będzie tak jak kiedyś. Nic nie "pobiję" dawnych czasów. A teraz jest tylko gorzej.

Gość gość
moje dziecinstwo bylo fajne, gimnazjum moze byc pod wzgledem szkoly i klasy, technikum poza szkołą bylo z***biste. a teraz porażka i nuuuuuda

Gość xxxxvvvvvvv
a jakie to dziecino marzą ci się "dawne czasy"? :D :D . Twój czas dopiero raczkuje

Gość gość
:p dawna czasy - mam na myśli tą beztroskę.. dziecinstwo.. Wiem, to strasznie głupie, ale mam wrażenie, że nic nie dorówna uczuciom z tego dawnego okresu.. Wiem, że zawsze niby się tak mówi na przestrzeni czasu - że "kiedyś" to lepiej było.. Ale ja naprawdę mam takie wrażenie, że nic nie będzie już lepiej. Mam takich sąsiadów - rodzice i dwójka małych, rozwrzeszanych dzieciaków i tak cholernie mi przypominają mnie, moją jeszcze wtedy rodzinę i tak im zazdroszcze i chciałabym wrócić do tego. jestem jakoś popieprzono-sentymentalna.. Nie sądze,że coś mnie jeszcze czeka dobrego w życiu.. chyba że coś gorszego jeszcze..

Gość gość
Po prostu chciałabym się cofnąć do dzieciństwa.. A jesli tak się nie da, to chciałabym chociaż zatrzymać się na tym etapie na ktorym jestem teraz.. Boję się iść dalej.

Gość gość
Powiedzcie mi czy ja po prostu jestem jakas powalona, zbyt sentymentalna i tak dalej..? :O

Gość gość
NIE NIE NIE dawne czasy były okropne !!! Piszecie bzdury bo nie doświadczyliści tego co było Gdyby obecnie życie było jak kiedys moglibyście narzekać Teraz jest super :wolność,niepodległość ,w sklepach jest wszystko Co bylo kiedyś? Pamiętam jak wchodzilo się do spożywczego sklepu a tam puste pólki,żeby kup[ić np cukier lub mięso trzeba bylo mieć "kartki" wydawane raz w miesiącu na określoną ilośc Po papier toaletowy jeździło sie do sąsiedniego miasta "bo żucili"towar-papier, Moim marzeniem w dzieciństwie bylo zobaczyć,zjesć banana Telefonów komórkowych nie było,komputerów,drukarek , internetu, Ubrania nosiło sie stare,połatane lub jak ktoś miał wiecej pieniędzy to szedł do pewexu by kupić sobie" coś tam "oczywiście za dolary Teraz jak patrzę na mlodych ,narzekających to mnie szlag trafia bo nie doceniacie tego co macie!!!!! MOżliwości !!!są ogromne nawet pod względem pracy kto przebiegły i inteligentny da sobie radę gorzej mają Ci co tylko narzekaja i czekają że praca sama się znajdzie Trzeba sie ruszyć dokształcić jeżeli się nie chce uczyć to jakies dorywcze prace ;sprzatanie,koszenie trawy, prace w ogrodzie i tp za to jest dobra kasa I nie narzekajcie bo nic w życiu nie widzieliście !!!

Gość gość
Przecież nie chodzi mi o czasy wojny czy nie wiadomo czego, czy sprzed wolności.. Tylko jakieś 10 lat wstecz.. A poza tym co ta wolność? Pracy nie ma. Nie ma po co iśc na studia, bo po studiach nic cie nie czeka.. Życie traci sens, jak sobie pomyślisz ze gówno będziesz miał.. żadnej pracy w polsce się znaleźć łatwo nie da,.. chyba ze po znajomości.. I z czego tu sie k***a cieszyc? Kto ma wolnośc ten ma wolność? I co z tego, że są te komputery, teleefony czy inne gówna? Może i to pomaga.. ale w większym stopniu sprawia, że ludzie komunikują się tylko za pomocą komunikatorów, neta i innych.. dzieciaki coraz wczesnej dojrzewaja, wszyscy tylko o kasie, seksie i narkotykach.. wszystko kręci się wokół lansu, ludzie pokazują sobie na portalach kto jest lepszy.. kto ma dzieci, prace, rodzine.. kase..

Gość cholerni "goście"
Najgorsze jest to, że nie chce się wam nawet nicka zmienić na choćby "porkpegojrgpog" i hoooooj wie kto kiedy pisze i do kogo. Co to za dyskusja jak nie wiadomo ile osób pisze? Co za bezmózgowia.

Gość gość
c**j z tym powiedz to adminom, którzy zmienili wszystkich na "gosci"

Gość ZibiF
Kiedyś, lata 75-80, było lepiej. Dlaczego ? Dlatego, że była pewność jutra.

Gość gość
Kiedys bylo lepiej . Mama 40 lat tata 42 przepracowali nas bylo 4 ka dali rade. Kartki na mieso niebyly dlugo, jakis pajac tam p******i gupoty. Dalo sie zyc nikt niemieszkal po kanalsch ani w noclegowniach. Ma teraz pelne pulki w sklepach. Za komuny tez mieli pelne milicja ormo i gornicy osobne sklepy zarli ile chcieli. Teraz przes ta p******* demokracje 10 tysiecy po noclegowniach po stolowkach dla biednych lazi .ten co pisze ze teraz jest lepiej to w d***e byl i gowno widzal .

Gość mariola uwielbia komune
za komuny lepiej bylo!!! teraz same dzieciaki i te ich a mamy "oj synku pomalowales gownem na scianie, moj synek to artysta!"