Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piotrekvka

niesluszne zwolnienie

Polecane posty

Gość piotrekvka

witam pracowalam 3 lata przez agencje w jednej z firm jestem w 1 miesiacu ciazu i tu nagle tel z agencji ze zostaje zwolniona nie zdazylam jeszcze dostarczyc certyfikatu ciazy poniewaz 1 wizyte z gp mam na 28 czy mam jakies szanse na to by oskarzyc o niesluszne zwolnienie z pracy prosze o wasze opinie pozdrawiam marlena

Gość gość
W ciazy nie moga Ciebie zwolnic udaj sie do City advise

a co oznacza tutaj, hm? bo nazwa forum to poza polska, i jak widzisz opcji jest wiele...

Gość gość
skoro Autorka pisze 'gp' i wspomina prace przez agencje to raczej mozna sie domyslec ze chodzi jej o UK. Co do zwolnienia, to chyba nie zrobili tego z powodu Twojej ciazy skoro im jeszcze o niej nie powiedzialas wiec argument ze kobieta w ciazy jest nietykalna jest chyba nie na miejscu. Zwolnili cie najprawdopodobniej z innej przyczyny (podali ci ja?) np brak miejsc pracy itp. Musisz spojrzec na swoj kontrakt z agencja czy po takim trzyletnim okresie pracy moga cie zwolnic natychmiastowo czy jednak nalezy ci sie dluzsze wypowiedzenie (miesiac czy nawet 3 miesiace). Mimo wszystko najlepiej przejdz sie do urzedu zasiegnac darmowej porady.

"skoro Autorka pisze 'gp' i wspomina prace przez agencje to raczej mozna sie domyslec ze chodzi jej o UK" x hahhahaha ;-) no tak - "rzeczywiscie" - JU kEJ to jedyny kraj na swiecie anglojezyczny i gdzie dodatkowo mozna pracowca prze agencje - ot i to jest przecietne myslenie obywatleki PL;/

Gość gość
przeciez nie napisalam ze 'na pewno to UK' ale ze mozna sie DOMYSLIC ze o to jej chodzi. Jak widac z liczby zalozonych tematow na tym dziale wiekszosc dotyczy stety lub niestety UK i ludzie juz nawet nie wspominaja ze o ten kraj im chodzi. I zapewne jakbys sama miala zgadnac w jakim kraju mieszka autorka tematu to chyba pomyslalabys wpierw o UK? Wiec juz nie udawaj takiej zaskoczonej ze wiekszosc ludzi na tym forum tam mieszka :) ci co mieszkaja w innych panstwach, chetnie to podkreslaja zeby sie odroznic od innych bo 'JU kEJ to nie jedyny kraj na swiecie anglojezyczny' :)

"przeciez nie napisalam ze 'na pewno to UK' ale ze mozna sie DOMYSLIC ze o to jej chodzi. Jak widac z liczby zalozonych tematow na tym dziale wiekszosc dotyczy stety lub niestety UK i ludzie juz nawet nie wspominaja ze o ten kraj im chodzi" x no ale to problem tych ludzi a nie odbiorcy tresci - to tak jakbym napisala "u mnie" ;-) ludzie maja waskie umysly i zawyczaj rozszerzania wlanej sytuacji na tzw. "caly swiat" ;-) ;-) ;-) x I zapewne jakbys sama miala zgadnac w jakim kraju mieszka autorka tematu to chyba pomyslalabys wpierw o UK? x a skad wiesz ze nie pomyslalm o nowej zelandii, hm?;-) czy kazdy na tym forum musi mieszkac w europie, hm?;-)

Gość gość
ROR, a nawet jakbys pomyslala o Nowej Zalendii czy tam Irlandii etc, czy mialoby to wplyw na twoja wypowiedz w temacie? Chyba nie bo tak czy siak autorka podala za malo szczegolow zeby cokolwiek jej sensownego poradzic oprocz przejrzenia kontraktu z agencji i moze udania sie po porade do urzedu miasta w jakimkolwiek kraju sobie ona tam sobie zyje w Europie czy poza :) z podanych przez nia informacji nie widze zbytnio podstaw zeby oskarzac pracodawce (agencje) o 'niesluszne zwolnienie z pracy' skoro nawet nie byl powiadomiony o ciazy. Dodatkowo jesli sie jeszcze okaze ze ten anglojezyczny kraj to wlasnie UK, to ten pierwszy miesiac nie jest nawet traktowany powaznie jako ciaza a dopiero od okolo 12 tygodnia

"gość ROR, a nawet jakbys pomyslala o Nowej Zalendii czy tam Irlandii etc, czy mialoby to wplyw na twoja wypowiedz w temacie? : x nie, dlatego - zaapelowalam zeby precyzyjniej zadawac pytania;-)

Gość gość
Don't care!

Gość gość
Marlenko nikt tutaj nie dba ani o ciebie ani o twoj bebol! Twoj brzuchol twoja sprawa!

Gość gość
Ona chce juz podawac i wyciagac lapke po darmowa money to nie rakie hop siup hunny;)trzeba bylo sobie poszukac STALEJ pracy zamiast przez agencje( wszyscy tutaj dobrze wiedza jakie to gowno pracowac dla agencji) sorry skarbie ale nie bedzie darmowych pieniazkow!

Gość blockhead
ale MAT B1 dostaje sie dopiero po 20 tygodniu ciazy. W 1 miesiacu nikt, powtarzam nikt nie da ci zaswiadczenia dla pracodawcy, ze jestes w ciazy

Gość gość
ciaza w UK jest ciaza dopiero po 12 tyg. Ja dostalam MAT B1 w 23 tygodniu i jeszcze musialam sie upomniec.

Gość blockhead
no tak, bo tego nie wystawiaja samoczynnie :) ja tez sie musialam dopomniec

" [zgłoś do usunięcia] gość ciaza w UK jest ciaza dopiero po 12 tyg. " x nie bylam w ciazy w uK, ale to musi byc szok dla polek gdzie ciaza "zaczyna" sie wraz z przywilejami raptem godzine po zaplodnieniu, co nie?;-)

Gość gość
czy ror masturbuje się podczas aktywności na tym forum? Czuć z daleka te orgazmy ;-)

Gość gość
A rorowa jak zwykle wypowiedziala sie na temat:D

Gość gość
w ciazy nie byla w UK, mieszka w "innych strefach czasowych" ;-) ale post przynosi w mordec, merdajac ogonkiem :D Rzucasz kij (post) suczce a suczka do nog pani przynosi i w oczy patrzy, ogonkiem merda, jezorem macha :D

"czy ror masturbuje się podczas aktywności na tym forum? Czuć z daleka te orgazmy " x moja psych-fanka dalej nadaje;-) ;-) ;-) o moich orgazmach jak i polizaniu bielizny mozesz sobie tylko potanzjowac , co i tak juz czynisz - enjoy;-) x A rorowa jak zwykle wypowiedziala sie na temat x a ta jak zwykle nie ma nic do powiedzenia w temacie poza liczeniem moich postow;-)

"w ciazy nie byla w UK, mieszka w "innych strefach czasowych" x co ty pani na geografii cie probowala oklamac;-) na swiecie jest przeciez jedna strfa czsaowa i gty dobrez o tym wiesz co nie;-) x ale post przynosi w mordec, merdajac ogonkiem x a ta nadal projektuje walsne fanatzje erotyczne na temat ogonkow;-) x Rzucasz kij (post) suczce a suczka do nog pani przynosi i w oczy patrzy, ogonkiem merda, jezorem macha x a glupiemu radosc;-) as easy as it is;-)

Gość gość
"as easy as it is"-prawie po angielsku,ale...:-D

" [zgłoś do usunięcia] gość "as easy as it is"-prawie po angielsku,ale..." x bladzisz;-) to nie ejst po angielsku tylko w jezyku elfow;-) as easy as it is;-) i fajnie ze pomimo napisania tego tutaj tyle razy - nadal ludzie zwracaja na to uwage, nie ukrywam ze zabieg jest celowy;-)

Gość gość
jacy ludzie ror? przecież o tobie pisze tylko jedna osoba:D

Gość gość
:D:D:D:D

Gość gość
O tym koniu i siodle,to bylo fajne .Tylko,ze ja konie lubie :-D

"jacy ludzie ror? przecież o tobie pisze tylko jedna osoba" x no pewnie wiesz lepiej niz ja;-) x O tym koniu i siodle,to bylo fajne .Tylko,ze ja konie lubie x to moze zmien forum, hm?;-)

Gość gość
I ty naprawde myslisz ror,ze mozesz takie rady dawac?!?Po tobie to splywa jak po kaczce!Ja tez konie lubie :-)

"I ty naprawde myslisz ror,ze mozesz takie rady dawac?!?" x nie, nie zajmuje sie consultingiem;-) x Po tobie to splywa jak po kaczce!Ja tez konie lubie x ok;-)