Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vonda

Lewatywa kawowa

Polecane posty

Gość Vonda

Wiem, że sporo już na ten temat napisano na innych wątkach. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi na pytanie - jakiej kawy używać do takiej lewki? Wiem, że powinna być mielona, organiczna. Tylko, że w sieci trudno w oparciu o takie hasło znaleźć konkretny produkt. Powtarza się "kawa do terapii Gersona" ze sklepu Puregreen i to w zasadzie tyle. Ma atesty, pozytywne opinie i ok. Ale czy to jedyna opcja, nie ma większego wyboru? Mam wrażenie, że przy charakterystykach lewatywy kawowej mało miejsca poświęca się właśnie opisowi samej kawy, bagatelizuje się nieco tę kwestię. Mnie się ona wydaje kluczowa (obok sposobu wykonania samej lewatywy), w końcu to coś, co wprowadzam do swojego organizmu, chciałabym zrobić to świadomie. Czy osoby wykonujące takie lewatywy mogłyby mi napisać, jakiego gatunku kawy używają?

Gość gość
tak ja robie z tłuczonego szkła

Gość Vonda
Czy mogę prosić o poważną odpowiedź? Zależy mi na tym, więc jeśli piszesz tylko po to, żeby było zabawnie - odpuść.

Gość Vonda
Raz jeszcze proszę osoby, które są zaznajomione z tematem o podzielenie się swoim doświadczeniem.

Gość gość
ale o czym tu pisać? kawa ma być ekologiczna koniec kropka i nie prawda, że można taką kupić tylko w jednym miejscu, w necie znajdziesz ogromną ilość sklepów uprawa ma być certyfikowana i tyle