Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maugosia

Moje kolczyki smierdzą

Polecane posty

Gość Maugosia

Dziewczyny, mam problem. Otóż jakieś 3 miesiące temu dostałam od chłopaka piękne złote kolczyki na zapięcie angielskie. Jako, że miałam problem z ich zdjęciem, postanowiłam ich nie zdejmować, aż po 3 miesiącach doszłam do tego jak je rozpiąć. Przejdę do rzeczy. Po wyjęciu kolczyków, okazało się, że bardzo, ale to bardzo śmierdzą, ponadto zebrał się na nich osad, który 'pokrył' wewnętrzną część kolczyków i okolice zapięć. Fakt, miałam je na uszach przez 3 miesiące, spałam w nich, pływałam na basenie, biegałam. Po prostu ciągle miałam założone. Czy też macie taki problem z kolczykami, jak przez długi czas ich nie zdejmujecie? Dodam, że teraz zdejmuję je codziennie do snu i nawet po 1 dniu nadal brzydko pachną. Wychodzi na to, że codzienne zdejmowanie kolczyków nie pomaga. Czy istnieje jakiś sposób rozwiązania mojego problemu?

Gość gość
No to musza STRASZNIE sierdziec, skoro poczulas zdejmujac je, bo chyba nie wachalas specjalnie?? Nigdy sie z takim problemem nie spotkalam.

Gość gość
Mam ten sam problem, po prostu się już do tego przyzwyczaiłam. Tego nie da się uniknąć, przecież ucho się poci.

Gość gość
Chyba każda kobieta, która nosi kolczyki ma z tym problem. Może postaraj się czyścić uszy i kolczyki? Przyznam, że mam podobny problem. Przykry zapach choć trochę zniknął, gdy zaczęłam czyścić kolczyki.

Gość kup spirytus salicylowy
czyśc nim kolczyli i przecieraj uszy. zapewne od potu zbieraja się tam bakterie które tak śmierdzą. odkażenie powinno pomóc

Gość Ja mam tak z kolczykiem w pępk
Ja mam tak z kolczykiem w pępku, jak nie ściągam przez 2-3 miesiące, ale to normalne, reakcja skóry na ciało obce. Nie pozostaje nic innego jak poradziła poprzedniczka, przetrzeć spirytusem salicylowym. Ja Wam powiem, że przez dobrych parę lat nie miałam świadomości, że kolczyki/piercing potrafią śmierdzieć... Czyli to normalne, nie ma powodów, żeby się martwić :)

Gość Maugosia
Dziękuję bardzo za Wasze odpowiedzi. Postaram się zrobić, tak jak mówicie (przetrę i kolczyki i uszy spirytusem salicylowym), ale przyznać muszę, że dziś, od rana, już po paru godzinach moje kolczyki zaczynają śmierdzieć. Tak nawiasem mówiąc- ten zapach jest taki trudny do określenia, dziwny, ale nie jakiś nieznośny, nawet 'intrygujący'. Dzisiaj w pracy pytałam koleżanki o ten problem. Powiedziała, że od lat tak ma, również zdejmuje kolczyki raz na ruski rok i się przyzwyczaiła. Dam Wam znać, jak efekty ze spirytusem salicylowym.

Gość Maugosia
Witajcie. Wyczyściłam kolczyki z osadu z sebum, przetarłam spirytusem salicylowym. Wychodzi na to, że jest lepiej. Jaki z tego morał? Zdejmujemy codziennie kolczyki i je czyścimy ! :)

Gość gość
No jasne, że trzeba zdejmować. Mimo, że zdejmujemy, to i tak śmierdzą. Taki już urok kolczyków...

Gość gość
tak u mnie też brzydko pachnie i też czyszczę spirytusem ;)

Gość gość
Czyść spirytusem kolczyki i sprawa załatwiona. Spirytus jest bakteriobójczy a o bakterie w tum przypadku sie rozchodzi, że śmierdzi.

Gość gość
Mi nic nie śmierdzi. I jak można nie ściągać przez 3 miesiące?!

Gość gość
Nawet po jednym dniu noszenia śmierdzą kolczyki więc czy 2 dni czy 3 miesiące różnicy nie robi. Różnica tylko taka jest, że po tych 3 miesiącach trzeba je wyczyścić na pewno, bo zebrało się tam sporo osadu z sebum i naskórka.

Gość gość
Nie każdemu śmierdza. Nie wiem czemu tak macie.

Gość gość
nigdy spirytusem! podrażni przekłucie. octenisept