Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problemy z zębami

Jak jeszcze zadbać o zęby?

Polecane posty

Gość Problemy z zębami

Witajcie. Od zawsze dbałam o zeby, regularnie odwiedzałam dentystę i leczyłam zeby, ale to co się teraz dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. na poczatku roku miałam leczone 2 zeby, oba kanałowo. Potem jeszcze jedno leczenie zeba i zamknęłam tą sprawe- przynajmniej tak mi się wydawało. od miesiąca ząb leczony kanałowo boli. Trzeba było go otwierać, lekarka zaaplikowała jakiś lek, bo niby kanał wypełniono prawidłowo, ale prawdopodobnie zrobiło się zapalenie okostnej. Ale po miesiącu chodzenia z lekiem niewiele się zmieniło- ząb nadal czasem pobolewa. A zatem znów lekarstwo (dexadent). Dr mówi, że prawdopodobnie podczas wypełniania kanału przebito otwór fizjologiczny i materiał dostał się do kanału anatomicznego. Z tym się nie da nic zrobić, jeżeli bol nie jest silny, to pacjent z tym żyje. jesli bardzo boli- usuwa się ząb. Podłamałam się. W dodatku nastepnego dnia doszło do zapalenia kieszonki dziąsła przy ósemce. Powiększony wezeł chłonny, ból. płukam dentoseptem, wodą utlenioną. Już mam tego dość. Zastanawiam się co robię nie tak, skoro mam takie przygody. Myję zeby 2 razy dziennie, używam płynu do płukania zębów, pasty na wrażliwe szyjki zebowe, a tu takie niespodzianki. Mój mąż był ostatnio u stomatologa ze 4 lata temu a u mnie nie ma miesiąca, żebym nie jeździła.

Gość holistyka
o zeby mozesz zadbac zmieniajac diete ( polecam marobiotyczna ) i biorac codziennie lyzke gomasio ( wygoogluj sobie co to takiego;) ) zadbaj o watrobe, poniewaz wg medycyny chinskiej stan zebow odzwierciedla stan watroby ( wygoogluj sobie oczyszczanie watroby ) u mnie dziala jeszcze ssanie oleju i plukanie jamy ustnej woda z sola w ten sposob mozna nawet odbudowac szkliwo, serdecznie polecam, sprawdzone

Gość holistyka
diete makrobiotyczna