Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asicaaaaaa

wynik bhcg pomocy

Polecane posty

Gość asicaaaaaa

dzisiaj robiłam badanie b hcg wynik to 76.0 mIU/ml . w wartościach referencyjnych jest napisane ze 3 tydzień: 5.8 - 71.2 4 tydzień: 9.5 - 750 5 tydzień: 217 - 7138 pierwszy dzień ostatniego okresu miałam równo 4 tygodnie temu, pozytywny test owulacyjny w niedzielę dwa tygodnie temu (więc przypuszczam ze owulację równo dwa tygodnie temu w poniedziałek) i teraz moje pytanie czy te wartości np. 4 tydzien oznaczają wartość na początek czy koniec każdego tygodnia. jutro zaczyna mi się piąty tydzien więc nie wiem czy nie zbyt niska ta beta. bardzo proszę o pomoc, lekarz dopiero jutro wieczorem

Gość gość
masz napisane :) skoro wartości referencyjne zaczynają się od 3 tygodnia, to logiczne jest, że jest to 3 tydzień cyklu/ciąży - wszystko jest ok, wartość w normie :)

Gość asicaaaaaa
czesc no własnie nie wiem, bo skoro zaczyna mi się 5 tydzień gdzie minimum to 217, a ja mam dzisiaj 76 ? panikuję bo 2,5 roku się staralismy do dziecko i dlatego nie chcę się nakręcać

Gość gość
ale od owulacji do zapłodnienia mija co niekiedy więcej niż 24 godziny, a poza tym wynik nie wiesz kiedy nastąpiła implantacja zarodka, nie ma co panikować, tylko niestety cierpliwie czekać (wiem, że to trudne, ja mam za sobą 4 poronienia, ale teraz szczęśliwie jestem w 27tc :) ). Najlepiej zrobić po 48 godzinach od poprzedniego wyniku ponowny test i zobaczyć jak beta przyrasta :)

Gość asicaaaaaa
pozostaje mi czekać nic nie zrobię teraz. Będę się modlić zeby w koncu zdarzył sie ten cud na prawdę. Nigdy jeszcze nie byłam w ciąży. a Tobie gratuluję ciąży i że już bliżej do końca :)

Gość gość
dziękuję :) jak znajdziesz ten temat i będzie CI się chciało, to daj znać jaki wyszedł wynik, pozdrawiam i trzymam kciuki :))

Gość asicaaaaaa
ok dam znać :)

Gość gość
w Twoich normach podany jest tydzień od zapłodnienia a nie od ostatniej miesiączki. Czyli wg wyniku jesteś w 5/6 tygodniu ciąży licząc od ostatniej miesiączki i 3/4 tygodniu od zapłodnienia. Zazwyczaj liczy się od ostatniej miesiączki.Gratulacje.

Gość asicaaaaaa
dzięki za wypowiedz, z tym, że skąd to ma wynikać ze od zapłodnieina podawane sa a nie od ostatniej miesiączki? na wynikach nie jest napisane czy te tygodnie liczą od ostatniej miesiączki czy inaczej. Badanie robione w Invikcie w Warszawie. chyba dowiem sie po prostu jutro.... :)