Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijaaasiiia1992

Antykoncepcja na 2 tygodnie?

Polecane posty

Gość kijaaasiiia1992

Cześć Samosie :) Zanim udam się z tą sprawą do fachowca (czyt. ginekologa) chciałabym się poradzić Was, gdyż kto lepiej może doradzić jak nie kobieta kobiecie:) Wyjeżdżam z moim lubym w lipcu na wakacje. Z powodu odległości i braku możliwości (ok. 300km + mieszkanie z rodzicami) jeszcze się ze sobą nie kochaliśmy, jednak podejrzewam, że przez te dwa tygodnie nadrobimy nasze cztery miesiące stażu nawet z nadbagażem :) I tutaj mam do was pytanie. Nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych ani innych środków z hormonami, gdyż nie było takiej potrzeby, zawsze tylko prezerwatywa. Podejrzewam też, że po tych upojnych dwóch tygodniach następna okazja do kochania się zdarzy się gdzieś może za rok, trudno mi to przewidzieć. Czy jest więc sens iść do ginekologa po tabletki by ingerować w hormony przez dwa tygodnie? Chyba nie jest to zbyt bezpieczne? Dodatkowym problemem jest to, że owe wymarzone wakacje wypadają mi centralnie w środek dni płodnych, a biorąc pod uwagę prawdopodobnie codzienne kochanie się (możliwe że nie tylko raz dziennie), boję się że taki środek zabezpieczenia może nam nie wystarczyć. Była może któraś z Was kiedyś w podobnej sytuacji? Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź :) Oczywiście proszę tylko o poważne odpowiedzi.

Gość kijaaasiiia1992
Jezus, przepraszam za te Samosie. Aż mi wstyd :(

Gość gość
po prostu piszesz na kilku forach i skopiowalas WSTYD!

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak antykoncepcja na 2 tygodnie. Najkrócej nna miesiąc, ale i tak trzeba je zażyć pierwszego dnia krwawienia i jeszcze pytanie, czy twój organizm będzie je tolerował. Bo może się okazać ze nie i trzeba zmienić na inne. Więc skoro nie masz o tym pojęcia to zostan przy gumkach

Gość gość
Masz już pewne doswiadczenie z prezerwatywą,dlatego tez wybierz pewniejsze zabezpieczenie.Proponuje wizytę u gina i wypróbowanie NOVAring.Wkładasz do pochwy i nie łykasz tabletek.Zabezpieczenie to jest dobre na krótki okres,a potem wyjmujesz i po problemie.Musisz to zrobić w pierwszy dzień @.Jest to dobre dla młodych po pierwszym razie na wakacje.

Gość gość
Ja bym nie bawiła się w hormony na tak krótki okres czasu. Jeśli boisz się, że prezerwatywa może nie wystarczyć używaj dodatkowo żelu plemnikobójczego np contragel - można łączyć go z gumkami