Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mleko

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny mam problem mam 2 miesięcznego synka i z przyczyn nie zależnych ode mnie nie mogę karmic piersią ... probowalam już chyba wszystkich firm mleka poczawszy od nan bebiko bebiko comfort bebilon bebilon pepti 1 i mój syn nie może dalej się zalatwic ... teraz daje mu bebedream mleko dostępne tylko w rossmanie ale po nim tez nie może zrobić kupki do tego nie sypia w dzień prawie wcale co robic ??

Gość gość
może za często zmieniasz mleko, brzuszek dziecka musi sięprzyzwyczaić i nie wolno zmieniać mleka z jednego na drugie trzeba wprowadzać stopniowo,może w tym jest problem. podobno enfamil jest dobry, chociaż u nas dał odwrotny skutek i mała własnie po nim miał zaparcia.

Gość gość
hippa combiotic spróbuj

Gość gość
hipp i daj dziecku wodę do picia

Gość lalallalunia
Ma zatwardzenie, czy robi rzadko normalną kupę? Działanie mleka widać dopiero po 2 tyg podania. Moje dziecko też ma rzadko kupę po mleku. Pediatra powiedziała, że taki jego urok. Też mało śpi ale za to noc przesypia. I męczą go gazy.

Gość gość
zmieniam mleko zawsze stopniowo ... ale już nie wiem co robic synek strasznie się meczy ... się boje ze jak znowu zmienie to będzie to samo

Gość gość
o to chodzi ze wogole nie robi kupy ... jak zrobi co 3 4 dni to tylko z pomocą .... jak zrobi to kupa jest zolta i taka nie za zadka

Gość lalallalunia
Mój robi co 5 dni. Postękuje ale w końcu robi. Pomagaj podginając nogi jak widzisz to skupienie na twarzy ;) ja inaczej nie pomagam, bo to jeszcze bardziej rozleniwia jelita

Gość lalallalunia
Czekam jeszcze miesiąc i wprowadzę tarte jabłko

Gość gość
polozna mowila ze może ma zastoje ale jakby tak było to wcale nie moglby się zalatwic iprzypuszczam ze przestalby jesc bo musi gdzies to wszystko zmiescic

Gość lalallalunia
A w ogóle to niezłe orty robisz autorko :D

Gość lalallalunia
Na twoim miejscu poradziłabym się pediatry. Powinien dobrać mleko a położona może gdybać i niepotrzebnie cię straszy zastojami.

Gość gość
to nie sa "orty" ... ;) zresztą nie ważne nie napisałam tu żeby ktoś zwracal uwagę na orty tylko doradzil a jak komus to przeszkadza to niech nie pisze

Gość gość
nie wiem co zrobić każdy lekarz mowi inaczej.. już się nie chce sluchac tego co gadaja

Gość lalallalunia
Chyba nie czyta. I znowu byk ;) nara

Gość gość
każdy lekarz mowi co innego musze zrobić mu usg brzucha zobaczyć czy tam nic się nie dzieje

Gość gość
polecam mleho UHT 2% lub jak kto woli 3,2%:)

Gość gość
wiesz co jak nie chcesz udzielić rad to nie pisz bo nikogo to nie interesuje patrz na swoje bledy nara!!!

Gość gość
u nas po bebilonie kupa po dwoch dniach, ale sporadycznie tez piers podałam, mały też się męczy, Przeszłam teraz na hipp i kupy dalej nie ma i straszny płacz nad ranem. Bąki lecą, kupy brak a ja nie wiem co robic, jak skończy to mleko to innego probować?jak zrobił kupę to ogromną ilość, dość gęstej, pije dość dużo, wczoraj 150 ml herbatki rumiankowej.

Gość gość
to mamy podobny problem ... mój synek wypija ok 150 ml wody dziennie ... ale to też nie pomaga ... ;( nie wiem co robić nie chce mu już zmieniać mleka bo i tak dużo tego miał ... zastanawiam się jak mu pomuc

Gość gość
dajcie herbatkę z kopru włoskiego, nie rumiankową

Gość gość
ja dawałam herbatke z kopru ale mały miał wzdęcia ...

Gość gość
właśnie to herbatka rumiankowa ułatwia wypróżnianie się, więc może spróbuj podać. tylko, że rumianek dosyć często uczula, na początek dawaj po troszkę i obserwuj malucha. u nas rumianek bardzo pomógł, córka pije odkąd skończyła 3 mce, teraz ma rok i dzień bez rumianku jest dniem straconym :P

Gość gość z  10:31:09
koper wzmaga gazy, kiedyś dawałam i się bardziej męczył, bączki nie szły. ale karmiłam piersią.odstawiłam koper i jak przeszłam na mm to właśnie, najpierw poiłam wodą i doszły zaparcia, więc podałam rumianek bo podobno rozwalnia. uczulenia nie odnotowaliśmy. ale kup też nie. Jak karmiłam na początku mieszanie, tzn i piers i mm to kupy ładnie się unormowały, a teraz jak podam piers to nic nie pomaga. a juz nawet nie mogę piersi mu dawać, przynajmniej przez tydzien.