Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny ratunku :) Jaki pierścionek dla mojej Ukochanej?

Polecane posty

Gość gość

Cześć- proszę o radę w sprawie pierścionka...Wiem tylko tyle, że ma być z kolorowym- najlepiej niebieskim kamieniem.. co radzicie? pozdrawiam Michał

Gość gość
Ja polecam pierścionek z kolorowym, najlepiej niebieskim kamieniem.

Gość gość
bardzo zabawne :P, ale poraźcie jaki model, firma, a może prywatne zamówienie z własnego złota? Pomocy!

Gość gość
Ale z jakiej okazji, zaręczyn, zrobienia dużej kupy, bez okazji? Co do firmy - taka, jaką lubi Twoja ukochana. Znasz ją choć trochę w ogóle? Co my wróżki jesteśmy? Skąd mamy wiedzieć w jakim mieście mieszkasz? Jak Ci podam sklep z mojego to przyjedziesz?

Gość gość
z okazji zaręczyn :) Oczywiście - myslałem, że to sie rozumie samo przez sie :) Wiem, że ma być żółte złoto i niebieskie kamien. Ja się w ogóle nie znam na biżuterii. Poradźcie coś :) Słyszałem coś o tanzanicie, że podobno rzadki kamień, ale nie mam pojęcia, czy się Jej spodoba....

Gość gość
Ty tępy ch..uju obcych lasek się pytasz jaki pierścionek dla swojej? Ile ty masz lat 17? Tępy ch...uj.

Gość gość
idź się leczyć mój poprzedniku albo niech Ci jęzor utną.. Z takimi chamami nie rozmawiam. Wypowie się ktoś jeszcze? Jaki jest inny ładny niebieski kamień ?

Gość gość
Najładniejszy z niebieskich to jest keramzyt.

Gość gość
nie słyszałem...a możesz wkleić jakiegoś linka na forum? nie mam czasu buszować w necie, a muszę najpóźniej dziś odwiedzić po robocie jubilera i zapytać o pierścionek... dzięki z góry

Gość gość
nie mam linka najlepiej zapytaj jubilera żeby ci taki eprzykładowe pokazał.

Gość gość
Jeśli niebieski to najpiękniejszy jest chyba szafir . Tez taki sobie właśnie zamażyłam i dostałam w tym roku na urodziny :) Co do modelu to wszysyko zależy od gustu. Przejdź się z dziewczyna na zakupy ( wiem że to boli) i zwróć uwage na to co jej się podoba, jakie rzeczy ogląda, co pokazuje - łatwiej byłoby przed jakąś okazją - świętami,urodzinami - tak aby nie domyśliła sie że chodzi o pierścionek zaręczynowy.. albo popatrz jakie ma inne pierścionki - jedne kobiety lubią duże oczka i bardzo mało złota ( tak żeby był duży kamień i cieniutki pierścionek prawie bez oprawy) inne wola mały dellikatny kamień w porządnej grubej oprawie ze złota. Mi się podobał ciemny , dośc duży owalny szafir otoczony podwójnym wianuszkiem cyrkonii ( moga tez być diamety- zależy od tego ile chce się wydać) i białe złoto. Ale że zakochałam sie w innym modelu wybrałam taki - cały ze złota z tyłu ok 3 mm z przodu gdzieś tak z 7-8 mm jak obrączka ale z przodu ciemny prawie czarny szafir i 16 małych cyrkonii po bokach ułożonych w 2 rzędach aż do połowy pierścionka wszystko to w złocie ( od góry i od dołu oraz pasek złota między cyrkoniami).

Gość gość
piękny topaz kupisz na ebayu za śmieszne pieniądze, topazy są tanie mąż mi rok temu licytował ogromny london topaz, zapłacił niecałe 100 zł, ale Ty kup taki średni, nie wiem czy chcesz owalny, czy kwadratowy, ale powiedzmy około 8 mm topazów na ebayu jest multum do tego możesz dokupić naokoło albo małe diamenciki, albo np. ciemne granatowe szafiry, albo białe topazy, kamyki ok. 2 mm, zlotnik Ci policzy ile potrzeba, Ty kupisz tzw. lot czyli 20 albo 30 kamyczków znajdź zlotnika z dużym stażem, który zrobi Ci ręczną robotę, mój mąż płacił za robociznę 800 zł, ale inni złotnicy chcieli np. 3 tysiące i to komputerowo, bo sami nie potrafili będziesz potrzebował około 3 gram zlota, nie mniej, bo to ma być porządny pierścionek, więcej może być, jak dziewczyna lubi widoczną biżuterię a sieciówki omijaj na kilometr, sprzedają rzeczy niewarte nawet połowy ceny, którą wciskają tępym Polakom...

Gość gość
tu masz akurat london topaz i tanzanit, sprzedawca sprawdzony osobiście przeze mnie, akurat on ma filmiki (mogą się ciut dłużej ładować ) ale to nie jedyny taki sprzedawca na ebayu