Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polki chcą idealnego faceta. W zamian nie dają nic...

Polecane posty

Gość gość

Wreszcie Agora w Wysokich Obcasach napisala coś mądrego. Kobietom w d****h się poprzewracało. Oczekiwania kobiet bardziej przypominają idealnego pracownika korporacji niż mężczyzne do poważnego związku. Facet ma dobrze zarabiać, nie może być biedny ale nie może rownież być zbyt zajęty zarabianiem bo nie będzie miał dla księżniczki czasu. Nie może być brzydki, ma być przystojny, ale nie może być zbyt przystojny bo to zagrożenie. Koleżanki - hieny mogą go odbić. Ma umieć prasować, gotować, sprzątać ale nie może być zbyt niewieścialy, ma być męski. Ma miec zainteresowania i pasje byle nie gapienie się w ekran telewizora z piwem w ręku ale nie może być zbyt pochlonięty pasją bo nie będzię miał czasu dla księżniczki... i tak w kółki..

Gość gość
fajnie napisane wszystko sie zgadza zapomniales wspomniec ze nie moze byc prawikiem:D

przecież to normalne, każdy człowiek niezależnie od płci poszukuje na partnera kogoś kto jest najbardziej przybliżony do swojego ideału. Czy coś w tym dziwnego?

Gość gość
nie nie jest w tym nic dziwnego tylko trzeba zadac pytanie tak jak autor pisze w temacie my musimy wszystkie warunki spelniac a one co nic nie musza?

Gość gość
Lars Ulrich*- typowe..nie rozumiesz tematu. Chodzi o to, że przeciętna kobieta ma coraz większe (nierealne wymagania) a sama nie spełnia tych wymagań, rozumiesz czy nie bardzo ? Jeśli taka kobieta wymaga nadzianego, przystojnego, wiernego, pracowitego faceta który umie prac, sprzatac, gotowac a w lozku zerznie cie jak dziwke to chyba powinna byc jego żenskim odpowiednikiem ...a nie jest... i o to chodzi. Same wymagają nie dając praktycznie nic w zamian tylko narzekania, stęki, jęki. Proponuje wziac się za siebie a potem wymagać. To samo dotyczy facetów (choc w mniejszym stopniu), którzy mimo bardzo przeciętnego wyglądu, masy negatywnych cech charakteru ''żądają lasencji'' o urodzie aniołka z pokazu Victoria Secret , do tego praczki, sprzataczki, ktora umie na siebie zarobic i jeszcze kapcie podstawi :D 🖐️

Gość gość
wina w tym wszystkim jest po obu stronach tylko faceci pomalo to rozumieja i zmieniaja sie a kobiety coraz bardziej sa nie:D

Wymagania to jedno, a zycie to drugie. Wymagac kazdy moze co sobie wymysli, to jego prywatna sprawa. Ja na przyklad wymagam, zeby wszyscy ludzie byli dla siebie uprzejmi, a niestety tak nie jest.

Gość gość
No ale z facetami jest dokładnie tak samo, więc nie kumam, o co Ci chodzi. Żądają pracowitej, zaradnej, nieźle zarabiającej, dobrze gotującej laseczki non stop w mini i szpilach, zadbanej,umalowanej, dbającej o dom - a sami to zapuszczeni biedni śmierdziele. Dodatkowo 30-latkowie chcą 20-latek, 40-latkowie 25-latek, 50-latkowie 30-latek, a na 40-latki już mało kto spojrzy. Ba, nawet są jeszcze gorsi, bo młode pokolenia nie odróżniaja silikonów od normalnych cycków, a jakoś laski młode nie wymagają, żeby się faceci dmuchali odżywkami do wyglądu Schwarzeneggera i pompowali penisy do 20cm...

Gość gość
tylko dalej kobiety sie nie wypowiedzialy co w zamian daja za tak duze oczekiwania w ich mniemaniu normalne:P

Bez przesady, to nie sa takie duze wymagania. Jesli ktos nie zarabia duzo, to ta cala reszte mozna ogarnac w kilka dni. Tak czy siak, to mysle, ze generalnie i tak wszystko rozbija sie o zarobki, reszta to sa sprawy drugorzedne. No i jakis wyglad.

Gość gość
ale kobiety też lecą na starszych więc o co Ci biega! Mając 16-23 chcecie faceta ok 30 i 30+ a później macie pretensje, że wasi rówieśnicy 30 latki was nie chcą tylko te młodsze.

Gość gość
no wlasnie jak bylo juz w poprzednich tematach na kafe wszystko dlatego ze slabo zarabiamy i nie mamy takiego poziomu zycia co na zachodzie tylko kobiety pretensje moga miec do rzadzacych a nie facetow bo czy wyksztalcony czy nie zarabia najnizsza krajowa :P

Gość hmmmk
`kobiety mają coraz większe wymagania`..- i właśnie to jest dla mężczyzn problem! jakie to żałosne. naprawdę. pomyślcie- tak się zbulwersowali faceci, że biedni muszą coś reprezentować. i wiecie co? ten obraz idealnego mężczyzny czym się różni od wymagań mężczyzn do kobiet jeszcze do lat 90.????... jeszcze tylko powinni dodać: I obiad ma być pod nos, a nie że samemu do kuchni trzeba latać.

Gość gość
No akurat ja nigdy nie leciałam na starszych, bo po co mi w wieku lat 20 jakiś 30-latek?

Gość gość
dla nas problemem jest ze poza tymi wymaganiami to w y w nas nie widziciecie wartosciowych ludzi i to jest przerazajace jak daleko odstajecie od swoich matek babek i prababek :D

Gość hmmmk
proszę mi tu nie generalizować- ja jestem aż za bardzo za docenianiem człowieka, ale wiadomo jaka jest tendencja- skoro przez tyle lat kobieta to: matka i służąca, żona podająca przystawki na spotkaniach z kumplami, a teraz: to lala pokazująca cyce (na własne życzenie sobie tak robią teraz, pokazując to co mają najlepsze- spód majtek), to nie dziwne że mężczyzni się przyzwyczaili do tego, a kobiety do buntu i generalizowania że każdy jest taki, więc ja powymagam a nici nie dostaniesz

Gość gość
tylko zrozumcie w koncu ze my nie jestesmy naszymi dziadkami czy ojcami co wasze matki czy babki tak traktowali ! Wiem ze sie na to wszystko napatrzylyscie i macie takiego traktowania dosc ! ale mlodzi faceci sa inni zagubieni tym wszystkim dlatego miedzy nami taka odwieczna wojna trwa ! proponuje czlowieka zrozumiec i porozmawic z nim a nie epitetami obrzucac bo kazdy zasluguje na szacunek:)

Gość gość
kobiety sobie wymagają i wymagają a i tak większość wybierze agresywnego chama co ją zdradzi i porzuci z dzieckiem. Bo przecież ona nie weźmie niebogatego ale dającego radę normalnego faceta.

Gość gość
Dobrze, ze kobiety wymagają, wcześniej to tylko faceci mieli pretensje i wymagania (wychowanie rodzicow, żeby wokół syna biegac i mu pupe podcierać). Faceci to nie sa swiete krowy i nie należy brac byle kogo tylko dlatego, ze jest przeciwnej plci. Faceci chcą pięknych czy inteligentnych kobiet, to sami musza cos sobą reprezentować i to wiele.

Gość hmmmk
ja wezmę. tylko ma być taki naprawdę, a nie jak mija kilka miesięcy to wychodzi pan `należy mi się`. ehhh.... i rację masz, ale tłumaczę, ze to stereotypy, które trudno obalić

Gość gość
wy na kafe NIC soba nie reprezentujecie i jeszcze macie czelnosc sie obuzac, ze kobiety maja wymagania, jestescie przeciez sami nieudacznikami!!! facetom sie w d****h poprzewracalo jak sa starymi grzybami z kasa to mysla ze sobie kupia mlode laski, wymagaja mega wygladu, zabawy a sami wygladaja jak pr***niejace obwisle katoflisko. Kupa smiechu. Ale taki facet z kupa forsy nie oczekuje przynajmniej tego co ci ''normalni'' faceci, on chce sie tylko dobrze zabawic, a przecietni faceci? to dopiero porazka! Nie maja wygladu, zapuszczaja sie, tyja, sa leniwi do ogarniecia sie, do pomocy, a chca miec zony ladne zgrabne i powabne by jeszcze byla non-stop chetna na zabawy w lozku z nim. poza tym nie zarabiaja prawie nic, a wymagaja chodzenia kolo nich jak kolo jajka -prania, gotowania, sprzatania i wychowywania dzieci, bo on wielce zmeczony po pracy. Wspolczesni przecietni faceci sa najgorsi nic nie daja a wielee wymagaja.

Gość ty wyzej
obuzac?:O

Gość gość
facetom sie w d****h poprzewracalo jak sa starymi grzybami z kasa to mysla ze sobie kupia mlode laski, gggg bo kupimy! Wy jesteście pazerne na kase i wszystko zrobicie dla niej :P

Gość gość
współczesne kobiety to lale nadające się tylko do seksu. Tapeta na nibytwarz, solarka, i siano w głowie, wulgarna księżniczka niezdolna do partnerstwa nie mówiąc o rodzicielstwie.

Gość gość
wspolczesna kobieta to feministka w krotkich wlosach o bladej cerze w meskich rzeczach i samczym zachowaniem jednym slowem babochlop:P

Gość gość
sluchajacie,trzeba sie dopasowac,ja zarabiam dobrze to i chce zeby facet dobrze zarabial.dobrze wygladam i tego samego oczekuje od faceta.proste.mam realne wymagania.poprostu potwor nie powinien sobie szukac ksiezniczki,biedak bogatego,ktos z wykszatlceniem podstawowym nie powinien szukac inzyniera.trzeba grac w rownej lidze i tyle.

Gość gość
Współczesny mężczyzna chce partnerki a współczesna kobieta chce sponsora ot cały problem