Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to dziecko dobrze je?

Wydaje mi się,że dziecko kuzynki jest źle odżywiane...

Polecane posty

Nie zrozumcie mnie źle-ja nie chcę jej obgadywać chodzi mi tylko o to żeby jej coś doradzić czy podpowiedzieć,ale że mam już nastoletnie dzieci to może się mylę. Od piątku jest u mnie kuzynka z 3 letnim synem. i mały je tak ok. g 7 butelka wody 400ml 7.30 sucha bułka z ziarnami, ewentualnie z masłem i ogórek do tego potem jeszcze sporo wody pije koło g 10 jakiś owoc lub serek lub kawałek ciasta i potem aż do 16-17 nic nie je tylko pije wodę lub sok marchwiowy lub pomidorowy. koło 14 idzie spać i wstaje 16-17 i je obiad. potem koło 19 jakieś gotowane warzywa/sałatka lub surówka. ok 20-21płatki na mleku i jakieś pół godziny po jedzeniu idzie spać. Dziecko jest bardzo wesołe, mądre i szczupłe. wydaje mi się że za długą ma przerwę i za dużo je wieczorem a za mało rano. ale może mi się wydaje. chcę z nią porozmawiać ale nie jestem pewna czy moje wątpliwości są uzasadnione.

Gość hmmmmmmmmmmm
ale on nie chce więcej jeść ? nie jest głodny ?

Gość fanka anka
moja też lepszy apetyt ma wieczorem, jak się wybiega. Jak dziecko byłoby głodne samo by powiedziało matce, przeciez to nie 3-mies dziecko. Tylko faktycznie długa ta przerwa.

Gość Elkaasasa
Faktycznie mogłoby rano jeść bardziej treściwie i o stałych porach, a reszta wydaje mi się ok, tylko dodałabym więcej warzyw i owoców, są bardzo wazne w diecie malucha:)

Gość gość
zależy w jakim wieku jest dziecko. Poza tym uwierz mi, matka najlepiej zna swoje dziecko.

Tak jak pisałam ma 3 lata. Czasem przyjdzie i powie że chce coś- a może arbuza? a może winogrono? albo nic. i idzie sobie. tak jakby był głodny tylko nie wiedział na co ma ochotę. do obiadu zawsze są warzywa, potem wieczorem też je warzywa. martwi mnie ta przerwa.

Gość Calineczka z córeczką
Też mam 3latkę w domu i dzisiaj jej menu wyglądało tak: Po przebudzeniu butla z kaszką. Potem wiadomo, poranna toaleta, ścielenie łóżka, itp. na śniadanie jest owsianka z bananem, truskawką, kiwi i do tego twarożek. Potem na 2 śniadanie przecier owocowo warzywny (jabłko, dynia, brzoskwinia) Obiad: gołąbek z mięsem i kaszą, brokuły, marchewka z jabłkiem i pomidory ze szczypiorem. Na deser lody z malinami, borówką i rabarbarem. Orzeszki. Migdały. No i teraz kolacja: kanapka z jajkiem, papryką, sałatą i ogórkiem. Śniadanie ten maluch ma średnie...

Gość gość
według mnie wszystko w porządku, gdyby było głodne upomniałoby się.

Gość gość
wg mnie za mało rano i w południe, dopiero wieczorem dopycha