Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wcześniej zacząć rozszerzać dietę niemowlaka przed powrotem do pracy?

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią. Będę musiał wrócić do pracy, gdy syn będzie miał 5,5 miesiąca. Na ile przed tym powinnam zacząć wprowadzać inne pokarmy? Nie wiem zupełnie jak się za to zabrać. Przed wyjściem chciałabym go nakarmić piersią, a powrót ok 15. Później chciałabym jeszcze 2 razy karmić. Ale co z tymi godzinami poza domem? Ile i jakich posiłków powinien zjadać na początku żeby nie był głodny?

Gość Basia_29
Hej! mój synek miał niecałe 7 miesięcy jak wracałam do pracy. Zaczęłam podawać deserki łyżeczką jak skonczył 4 miesiące. Tak samo kaszki oraz zupki. Powrotu strasznie się bałam ,bo moje dziecko nie toleruje do tej pory zresztą a ma juz 10,5 miesiąca butelki ani smoczka. Jada tylko piers i pokarmy łyżeczką i kubek niekapek. Przed wyjściem do pracy karmie piersią, a niania rano daje kaszke, potem deserek, i zupke kolo 13 , czasami jogurcik, zawsze zostawiam w kubku niekapku rozcienczony soczek.

Gość gość
zaczęłam rozszerzać miesiąc wcześniej, poszłam do pracy jak syn skończył 7 miesięcy. Jest bezbutelkowy. Jednakże nie wyliczam karmień, je z piersi na żądanie. Uzupełnia braki mleka jak wracam, owoce i warzywa nie są tak kaloryczne jak mleko, poza tym dziecko dopiero uczy się przyswajać wartości z pożywienia stałego i trwa to do ok. 2 lat. Niemowlę półroczne nie jest w stanie najeść się jabłkiem, marchewką. Jeśli zaczniesz wydzielać karmienia nie będzie dobrze, po pierwsze poleci z wagi, po drugie będzie miało niedobory.

Gość Basia_29
A ile twoje dziecko ma? Do kiedy karmiłaś lub karmisz piersią??

Gość gość
dziecko ma 15 miesięcy karmię nadal

Gość gość
nie dalibyśmy rady bez kasz, przez 3 miesiące dziecko jadło kasze gotowe z serii zdrowy brzuszek, choć żałowałam że nie kupiłam np. Holle przez internet. Później zaczęło jeść normalne kasze. Na początku ściągałam mleko ale dziecko nie chciało go pić z butelki ani łyżeczką, większość sie zmarnowała.