Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierogi - przez zoladek do serca

Polecane posty

Gość gość

Chce ukochanemu zrobic najpyszniejsze pierogi na swiecie. Jego mama robi bardzo dobre i dlatego chcialabym tez mu zrobic taka przyjemnosc. Nie mam z tym zbyt wielkiego doswiadczenia, znacie jakis przepis na super ciasto? I farsz na ruskie albo z miesem?

Gość Taka sobie jedna.....
Hej. Ja NIGDY nie robilam pierogow:/ Lubie gotowac ale pierogow nie robilam i zamierzam zrobic takie z tego o to przepisu z farszem szpinakowym:) Przepis znalalzlam w gazecie Kobieta i Zycie. 2 szklanki maki, szczypta soli, lyzeczka oleju, jajko, okolo3/4 szklanki cieplej wody. Make przesiej na stolnice. Na srodku kopczyka zrob zaglebienie. Wsyp sol,olej, jajko i delikatnie zamieszaj. Nastepnie stopniowo dolewaj ciepla wode i zagniataj ciasto ((ilosc wody zalezy od wilgotnosci maki - im bardziej wysuszona tym wiecej wody wchlonie)). Ciasto powinno byc miekkie elastyczne. Przykryj je sciereczka i odstaw na 15 minut. Potem podziel na dwie czesci , kolejno rozwalkuj i wycinaj filizanka kolka. ------ Przepisalam przepis...ja jeszcze z niego nie robilam pierogow ale MOZE w tym tyg. zrobie je

Gość gość
i co, chcesz rywalizowac z jego mama na pierogi? przeciez to oczywiste, ze te mamy zawsze beda lepsze dla niego

Gość gość
Super, z farszem szpinakowym jeszcze nie widzialam :)

hehehe wiadomo,ze kuchnia matki zawsze jest lepsza od kuchni swojej kobiety:P

Gość gość
Chce chociaz zrobic cos, co bedzie mu na tyle smakowalo, ze bedzie prosil o jeszcze :)

Autorko - moze przepis,ktory Ci przeslalam wykorzystasz? Poszukaj jeszcze w necie.Jest duzo np.blogow kulinarnych :)

Hehehe zrobilas mi smaka na pierogi.Mam troche zamrozonych i teraz odmrazaja sie:)

Gość gość
Szukalam juz na blogach i w internecie, jedno mnie tylko zastanawia, czy ciasto powinno byc z olejem? Czy powinno byc z jajkiem czy bez? Zdania sa podzielone a ja za malo wiem zeby zadecydowac

Hmm...moja mama robi pyszne pierogi ale nie wiem gdzie ma przepis wiec Ci nie pomoge.....

Gość gość
Ja nie daję oleju, tylko roztopione masło. O niebo są wtedy lepsze.

Gość gość
zostaw te pierogi i tak mamusia robi najlepsze :) niech ma coś kobieta satysfakcji Ty się wyspecjalizuj w czymś innym. I nieprawda, że mama gotuje najlepiej :) - ja gotuję o wiele lepiej niż moja teściowa i mój mąż stale to potwierdza :D. Za to ona robi ciasta jak anioł cukiernictwa. nie mam zamiaru nawet próbowac jej dorównywać

Gość gość
musi byc olej zeby sie lepily

Gość gość
srata tata

Gość gość
zgadzam sie z ktoryms tam wpisem przede mna, nie ma sensu rywalizowac z mamusia ukochanego, jak chcesz mu zaimponowac kulinarnie to zrob cos swojego :) i uczyn z tego arcydzielo :]