Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę rzucić liceum i iść do pracy. Pomóżcie.

Polecane posty

Gość gość

Hej! Jestem w 2 klasie liceum ogolnokształcacego na profilu humanistycznym. Po wakacjach powinnam iść do 3 ale nie zdałam. Rodzice mnie wyrzucą z domu na 100%... Jeszcze nie wiedzą. Chcę wiedzieć jakie mam szanse na utrzymanie się. Gdzie mogę aplikować? Może będę kontynuowała naukę w wieczorowej szkole.

Gość Kolejne prowo
...

Gość gość
nie oplaca ci sie robic szkoly tym bardziej ze nie zdales wiec nie masz szans ani glowy na studia medyczne np. zalap sie do pracy za granica

Gość gość
mozesz podac gg?

Gość gość
Dlaczego prowo? Jak najbardziej realna sytuacja. Czy wszystko musi być od razu prowokacją? Nie idę na żadne studia, chcę iść do wieczorówki i napisać maturę a w tygodniu do pracy.

Gość gość
Po co Ci moj nr gg? ps. jestem już pełnoletnia:)

Gość gość
Miałam pomysł żeby z koleżanką wynająć jakieś mieszkanie, ale mam gimnazjalne wykształcenie i mieszkam w mieście 50tys.

Gość gość
odezwij sie jak mozesz:46081922

Gość gość
Po co mam się odezwac?

Gość gość
Co o tym wszystkim myślicie? Od czego powinnam zacząć??

Gość I w tym miescie 50 tys
myslisz ze tak łatwo znajdziesz pracę bez zadnego wyksztalcenia i doswiadczenia?

Gość gość
Myślę,ze nie... może gdzieś wyjade, ale skąd pieniadze wziac. Boze co ja zrobilam :(

Gość nigdzieeeeeeeeeeeee
"I w tym miescie 50 tys myslisz ze tak łatwo znajdziesz pracę bez zadnego wyksztalcenia i doswiadczenia? " z wyksztalceniem cz z doswiadczeniem tak czy siak i tak pracy nie ma

Gość gość
sznur chyba taniej wyjdzie

To moze znajdź jakąś pracę i zrób to liceum w jakiejś szkole dla dorosłych, w rok spokojnie skończysz i będziesz mogła się uczyć dalej. Czasami takie liceum jest nawet za darmo. Nic się takiego nie stało, nie ty jedna masz rok w plecy.

No więc jak nie ma z doswiadczeniem i wykształceniem to bez chyba tym bardziej, nie uważasz? :)

Gość gość
Własnie chcę iść do szkoły dla dorosłych czyli tzw wieczorówki. Ale teraz jestem w 2 czyli za 2 lata bym miała maturę. Nie wiem czy to dobry pomysl ale chyba zaryzykuje.byłoby miło, gdyby napisał ktoś kto moze cos doradzic (może jest tu osoba która tez rzuciła lo i poszla do pracy?)

Mój były tak zrobił, tylko ze z innych powodów, co nie jest ważne. Później zrobił LO dla dorosłych własnie w jakiejś skróconej formie, że mu to tylko rok zajęło i zdał maturę.

Gość gość
W rok 3 lata? Słyszałam ze jest cos takiego po szkole zawodowej, ale chyba tak normalnie to nie. To byłby dobry pomysł :)

W rok 2 lata.

Gość gość
mysle, ze uda ci sie znaleźć prace. moj kolega z wyksztalceniem gimnazjalnym pracuje na magazynie sklepowym i sobie wyciąga te 1500zł. także praca się zawsze jakaś znajdzie. jesli nie masz aspiracji na studia.. to te ogolne jest bez sensu. lepiej miec w reku jakis zawod.. np. fryzjerka.

Gość Mr nick
Możesz rzucic liceum po niezdanej 2giej liceum i podać dokumenty do żak, tam zajęcia o sobotę i niedziele, i uczić sie tam o 2 i 3ej, i pracować od pn do pt.