Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szybszy porost włosów?

Polecane posty

Gość gość

Wiem,że włosy rosną same tak jak to się ma w genach,ale kiedeś moje rosły znacznie szybciej. Teraz czekam i czekam i mam chyba ciągle taką samą długość! Ostatni raz połtora roku temu obcinałam je o kilka widocznych cm,a dziś mam ciut dłuższe. Co zrobić? Staram się dbać o włosy,farbuję co 4 miesiące. Jest coś co przyśpiesza wzrost? Od razu powiem,że odżywki nie dają mi zbyt wiele

Gość Może ja to napiszę...
Odpowiednia dieta, podcinanie końcówek jeśli masz zniszczone, szampon na porost włosów.

Gość Daria 84556
Dobry szampon to podstawa,polecam http://www.naturaloe.pl/1,szampon-naturaloe-przeciwko-wypadaniu-wlosow.html dla mnie okazał się bardzo skuteczny.

Może po prostu podniszczone końcówki Ci się kruszą i dlatego zdaje się, że włosy stoją w miejscu? A co do samego przyrostu to mi bardzo dużo dało calcium phantotenicum, w pierwszym miesiącu brania włosy urosly mi ponad 4 cm!

Gość gość
zaden szampon nic nie da zrób sobie plyn do wcierania w skóre glowy 2x dziennie - napar z lopianu, bazylii i liścia laurowego. sprawdzone.

Gość Bartka
aha...

Może Twoim włosom brakuje witamin i składników mineralnych? Prostym sposobem na ich uzupełnienie jest np. picie drożdży. Takich zwykłych, piekarskich. Łyżeczkę drożdży trzeba najpierw zalać wrzątkiem, aby je zabić. Pijemy wystudzone. Po miesiącu powinny pojawić się efekty.

Gość stenna_2
co polecacie? Mam osłabione włosy i musiałam je obciąć na krótko, nie bardzo mi pasuje ta fryzura i chciałabym wrócić do długich, czy to da się jakoś przyspieszyć?

Gość gość
Mi pomaga szampon z kofeina

Gość gość
minoxidil 2 albo 5 % w aptece

Gość rokii

Najlepszy jest Hair Medic a wiem o czym mówię bo przez ostatni rok to obkupiłam chyba połowę sklepów z różnymi wynalazkami na porost włosów a dopiero tutaj są realne efekty. Polecam kobietom i mężczyznom coś takiego.