Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

15 tydz ciąży i jasno brązowy śluz co oznacza?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny właśnie byłam w wc i zobaczyłam na majtkach plamke w kolorze jasnobrązowym dotychczas miałam śluz biały ,pierwszy raz dzisiaj zauważyłam w takim kolorze czy to coś poważnego oprócz tego nie mam żadnych bóli brzucha .

Gość gość
każde krwawienie w ciąży należy skonsultować z ginekologiem, bo nigdy nie wiadomo, czy to poważne czy nie, jeżeli to tylko małe plamienie poczekaj trochę, ja jestem w 27 tygodniu i tez 3 razy zdarzyły mi się malutkie plamienia (bardziej brązowawy śluz przy podcieraniu), ale że na tym się kończyło, to wytrzymałam do wizyty u gina i okazało się, że wszystko ok jest :)

Gość gość
Wizytę mam za tydzień jak się powtórzy jeszcze raz to plamienie to pojadę do szpitala, cały czas miałam bardzo obfity biały śluz że musiałam wkładki nosić a od 2 dni znacznie się zmniejszył czy tak też może być?

Gość gość
Oznacza to, że powinnaś skonsultować się z lekarzem.

Gość gość
Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
to są plamienia nie śluz kobieto. Jak będzie żywa krew to napiszesz, że to czerwony śluz?

Gość gość
obserwuj się..jeśli do wieczora będzie gorzej, to jedź na pogotowie....na ginekologii od razu Cię zbadają.... ja raz plamiłam, przerodziło się do dnia w krwawienie i skończyło poronieniem, ale b. wczesnej ciazy - bo to był 7 tydzień. Druga ciaża i znowu plamienia - raz brązowe, drugi raz bardzo ciemne, prawie że czarne - nie wiem co to było - ale po wizytach u lekarza wszystko było OK i dzisiaj jestem szczęśliwą mamą Nie panikuj, ale też obserwuj się i miej pod kontrolą sytuację!

Gość gość
Mi to wygląda na śluz bo lest gesty , plamienia na moje były by wodniste raczej

Gość gość
To jest typowe plamienie. Brązowy kolor oznacza tylko, że miało miejsce kilka dni wcześniej. Idź do lekarza, bo jeśli np. odkleja Ci się łożysko, to takie mogą być objawy. KAŻDE plamienie w ciąży należy skonsultować.

Gość gość
że KRWAWIENIE miało miejsce kilka dni wcześniej. Tak miało być.

Gość gość
Brązowe upławy na początku ciąży są bardzo częste u wielu kobiet. Także plamienia o czerwonawym zabarwieniu bywają zupełnie normalne. Ważne, żeby zwrócić uwagę na ilość upławów. Niewielkie plamienia w ciąży są częste, szczególnie w pierwszym trymestrze ciąży. Kolejną ważną rzeczą jest obserwacja innych możliwych objawów. Jeśli upławy są obfite, przypominają krwawienia miesiączkowe (lub jeśli pojawiają się widoczne skrzepy), a na dodatek towarzyszą im bolesne skurcze macicy, lepiej zgłosić się do lekarza prowadzącego ciążę. Trzeba będzie wykonać badania krwi, które powiedzą, czy doszło do poronienia.

Gość gość
Boze co za pytania z d**y wyciagniete. Idz, ciuziu do ginekoologa, a nie trujesz d*pe ludziom, ktorzy nie sa lekarzami ani wrozkami.

Gość gość
U mnie w 14 tyg pewnego dnia pojawilo sie duzo brazowego sluzu. Od razu pojechalam do lekarza i powiedzial mi ze to z piwodu lozydka i moze tak byc do 18 tygodnia

Gość gość
ja bym jechała pędem do szpitala. u mnie się tak zaczynały 2 poronienia :/