Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna1994

Ropa z paznokcia!

Polecane posty

Gość czarna1994

Witam. Od 6 miesięcy nie rosnie mi paznokieć u dużego paznokcia na stopie. palec zrobil się grubszy niż ten na drugiej nodze. jest maly bo mi się zlamal w polowie i nie chce rosnąć. Od wczoraj zaczna się wydobywac z niego ropa! Blagam o porady co to może być i do jakiego lekarza się zglosic!

Gość gość
wrazta ci paznokiec. miałam to samo. . trzy razy chirurg mi wycinał

Gość mio-mio
kup szare mydło, ale to prawdziwe, nalej gorącej wody (ale tak gorącej, że ledwo można wytrzymać!) do małej miski i wsyp tam wióry z tego szarego mydła, aby sie rozpuściły i mocz tego palca, będzie bolało i parzyło, ale tak ma być! Wcześniej przygotuj sobie len mielony, gazę i bandaż. Jak wymoczysz tego palca i wyjmiesz takiego już pomarszczonego i czerwonego to zawiń go w opatrunek z lnem, a zrobisz go tak. 2 łyżki lny zalewasz gorącą wodą i taki ciepły prawie parzący kładziesz ranę okrywasz gazą a potem obwiązujesz bandażem. To na całą noc. W nocy będziesz czuła jak Cie ciągnie, ale tak ma być. Rano znajdziesz ropę na zaschniętym lnie i masz to wszystko powtarzać póki nie będzie lnu bez ropy. Ja tak sobie uratowałam kawałek palucha bo chcieli mi już go obcinać. Napisz jutro czy sie udało :)