Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swiruje!

Czarne plamieniem przed okresem.

Polecane posty

Gość Swiruje!

Dobry wieczór. :) Nurtuje mnie pewne pytanie,czy czarne wręcz plamienie dzień przed okresem to rzecz normalna?Ogółem mam nieregularne cykle,nigdy nie mam żadnych objawów przed miesiączką i za każdym razem mnie ona zaskakuje.Ja wiem że powinnam coś z tym zrobić,ale mam opory przed pójściem do ginekologa.Mam 16 lat,miesiączkuję od 5 lat i od tamtej pory mam rozregulowany okres,ale to nie o tym mowa,to swoją drogą.Powracam do pytania i czekam na odpowiedzi!

Gość Swiruje!
Up.

Gość Swiruje!
.

Gość Swiruje!
.

Gość gość
Jednak wybierz się do gina, porady internetowe rzadko są skuteczne.

Gość Swiruje!
Nie oczekuję porady,ja chcę tylko wiedzieć czy to normalne i każda z nas tak ma.

Gość Swiruje!
up

Gość gość
ciemne plamienie przed okresem jest jak najbardziej normalne. Podczas okresu organizm wydala błonę śluzową, zanim okres "rozkręci" się, możesz mieć w pierwszym dniu ciemne plamienie. Bardziej niepokojące jest to, że miesiączkujesz od 5 lat a okresy masz nieregularne. Ginekologa nie ma się co bać, lekarz jak lekarz, a może rozwiązać problem.

Gość Swiruje!
A czy konieczne będzie badanie ginekologiczne?Czy tylko badania z krwi?

Gość gość
Z tego co czytałam takie plamienia traktuje się jako zaburzenia raczej niż normę. Dlatego trzeba to sprawdzić. A nieregularnie cykle to jakie, konkretnie ile trwają.

Gość Swiruje!
Kiedyś,na samym początku,po pierwszej miesiączce kolejna pojawiła się po półrocznej przerwie.Następnie zawsze się spóźniała.To o tydzień,to o dwa.Był też taki czas,kiedy już mi się uregulowała,ale potrwało to może ze 3 miesiące,nawet i 2.Teraz pojawia się zbyt wcześnie.Ostatnia była po 20 dniach,ale czasem i po 24,albo po 18.Ciągle w innym terminie i za wcześnie!

Gość Swiruje!
up

Gość Swiruje!
up

Gość yukki
nie nie jest normalne, to może być jakieś zaburzenie hormonalne, a okres nie zegarek :) wahania +/- 3 dni to norma.

Gość gość
ja mialam takie plamienia i bylam w ciazy byl to objaw zagniezdzenia sie zarodka wspolzyles juz??

Gość Nie! To nie normalne!
Tak samo jak nieregularne cykle. Ale wiesz co znaczy "nieregularny" cykl? To takie cykle które długością różnią się ponad tydzień. Tn jak raz masz 26 raz 30 to jest to regularny okres. Plamienie może świadczyć o zaburzeniach hormonalnych. Czarne poamienie nie jest prawidłowe.

Gość gość
Nadzerka

Gość XxxbbbxxX
A ja zawsze przed jak i po porodzie miałam i mam nadal ciemno brązowe plamienia przed i czasem po okresie. U ginekologa byłam wiele razy i nic mi nie dolega.

Gość Swiruje!
Ja podałam tak tylko dla przykładu.Ostatni okres miałam półtora tygodnia za wcześnie.I co powiesz na to?Nie niepokoiłabym się tym jakby chodziło o 3 dni.

Gość Swiruje!
Przecież wyraźnie napisałam że cykl trwa 24,a nagle schodzi do 18.Odejmij proszę 18 od 24.Czy to wychodzi 3?

Gość gość
To objawy wzywania poganskich bogow i opetania przez szatana ewentualnie ciąża

Gość Swiruje!
XxxbabxxX-to mnie uspokoiłaś. :)