Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

guzki pod pachami

Polecane posty

Gość gość

hej, jakieś dwa tyg temu dotknęłam się pod lewą pachą i poczułam ból. okazało się, że mam tam mały twardy i bolesny guzek. przestraszyłam się, ale za 2 dni nie było po nim śladu. za to tydzień później pojawił się kolejny, ale tym razem pod prawą pachą i również niedługo potem zniknął. dzisiaj natomiast mam i pod jedną i pod drugą i przestraszyłam się nie na żarty. na początku marca byłam na usg piersi i lekarka zbadała mi również doły pachowe i wszystko było ok. 3 tyg temu ginekolog przy badaniu piersi też nic nie wyczuła. codziennie golę pachy golarką i używam antyperspirantu. co to może być i do jakiego lekarza się z tym udać? miałyście kiedyś takie coś?

Gość gość
przynajmniej możesz być spokojna że to nie zmiany nowotworowe, skoro byłaś na badaniach...

Gość gość
nowotworowe nie bola, wiec pewnie masz jakis stan zapalny.

Gość gość
A zmywasz dokladnie antyperspirant zanim polozysz sie spac? Pojedyncze gruczoly potowe moga ci sie czopowac, wiec stad te guzki.

Gość gość
ja miałam okrutnie bolesne wielkie guzy pod pachami, obrzęk był bardzo duży, potem wysyp czyraków na ciele, ból przy dużym czyraku jest taki że aż robiłam zeza momentami i płakałam jak dziecko. Po wymazie okazało się że to gronkowiec złocisty i autoszczepionka, choć wielu twierdzi, że to przeżytek pomogła, a wcześniej dostawałam nawet penicylinę i inne mocne antybiotyki. Do autorki, to wygląda na zapalenie mieszków włosowych, wymazu nie pobierzesz bo nie ma skąd.

Gość gość
Zapalenie mieszkow wlosowych nie jest bolesnym guzkiem!