Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vrill

Dlaczego prosttytucja jest legalna?

Polecane posty

Działają takie portale jak roksa, a nie ściga się prostytutek, ani ich klientów. Ma się to chyba nijak, do cywilizowanego kraju, w jakim rzekomo żyjemy.

Gość gość
prostytucja jest legalna, natomiast nakłanianie do prostytucji i czerpanie korzyści z czyjejś prostytucji jest nielegalne.

Gość gość
o ile mi wiadomo to chyba nie jest legalna, ale góra taką kasiorę trzepie na tym biznesie i przymyka oko na ten proceder;)

"prostytucja jest legalna, natomiast nakłanianie do prostytucji i czerpanie korzyści z czyjejś prostytucji jest nielegalne." Taaa. Punkty praktycznie nie udowodnienia. Ale i sam zapis jest bez sensu, bo pozwala kobiecie się prostytuować z własnej woli.

Czemu miałaby być nielegalna? Nie uważam jej za nic złego,pod warunkiem,że kobieta sama się na to godzi.

w Polsce prostytucja jest legalna, sutenerstwo - nie. I naprawdę myślisz autorze, że w krajach w których jest zakazana jej nie ma? Kwitnie tak samo, jeśli nie bardziej ;) Moim zdaniem powinno opodatkować się prostytutki. Skoro ja płacę podatki niech one też płacą.

Powinna być nielegalna, dlatego, że to patologia sama w sobie. Tyle

Vrill a co masz właściwie do tego ? Masz zamiar decydować kto i co ma robić bo ty jesteś przeciw? Chore i psychiczne. Jeżeli są klienci są i oferty. śmieszą mnie osoby którym wydaje się że mogą decydować zawsze o wszystkim. Jak dla mnie nie przeszkadza mi to że kobieta oddaje się za pieniądze, byle by była pełnoletnia. Swoją drogą, wielu facetów nie wiedziałoby co to znaczy z***bisty seks oralny gdyby nie prostytutki. Przecież nie od dzisiaj wiadomo że polki są przeciętnymi w te klocki. Rozwiązanie tego tematu jest proste - drogie żony i partnerki, zacznijcie się uczyć zaspakajać swojego faceta = przestanie korzystać. A jak korzysta, to zapytajcie najpierw siebie, dlaczego, bo nie szuka się szczęścia i spełnienia w innym łóżku bez powodu. Czasy trzech pozycji misjonarskiej, na pieska i na jeźdźca, przy nałożonej pościeli i zgaszonym świetle i tylko w sypialni dziś odeszły do lamusa.

Vrill a co masz właściwie do tego ? Masz zamiar decydować kto i co ma robić bo ty jesteś przeciw? Chore i psychiczne. Jeżeli są klienci są i oferty. śmieszą mnie osoby którym wydaje się że mogą decydować zawsze o wszystkim. Jak dla mnie nie przeszkadza mi to że kobieta oddaje się za pieniądze, byle by była pełnoletnia. Swoją drogą, wielu facetów nie wiedziałoby co to znaczy z***bisty seks oralny gdyby nie prostytutki. Przecież nie od dzisiaj wiadomo że polki są przeciętnymi w te klocki. Rozwiązanie tego tematu jest proste - drogie żony i partnerki, zacznijcie się uczyć zaspakajać swojego faceta = przestanie korzystać. A jak korzysta, to zapytajcie najpierw siebie, dlaczego, bo nie szuka się szczęścia i spełnienia w innym łóżku bez powodu. Czasy trzech pozycji misjonarskiej, na pieska i na jeźdźca, przy nałożonej pościeli i zgaszonym świetle i tylko w sypialni dziś odeszły do lamusa.

:* zatem chcesz uczynić z państwa alfonsa Pobierampliki. twoja wypowiedź jest tak zdegenerowana, że nie odniosę się do niej

A niech sobie będzie. W d***e mam takich co to stękają i narzekają powołując się na rzekome wyższe cele w życiu. Prawda jest taka że świat opiera się na d***e i kasie. Jak tego nie rozumiesz, to szkoda czasu na dyskusję z kimś ograniczonym. Uczucia można pozostawić tylko dla rodziny. I co widzisz zdegradowanego w mojej wypowiedzi? Praktycznie nic. no chyba że dyskutuję z kimś kto na kolanach co niedziela biega do kościoła aby wszyscy widzieli, aby w codzienności być zadufanym w sobie egocentrykiem. Takich też znam, W kościołach w pierwszym rzędzie, w życiu do drugiego człowieka nawet nie wilkiem. Tak na marginesie - nikt nie zmusza tych Pań do ogłaszania swoich usług, w dodatku za pieniądze.

Prostytucji nigdy nie zlikwidujesz. Możesz zakazać, nałożyć wielkie kary a i tak będzie. Tylko, że przejdzie do podziemia.

Ale mnie na przykład zastanawia społeczne przyzwolenie. Np. prawiczki czasem tu piszą, że planują pójść do prostytutki i spotykają się z aprobatą niejednokrotnie.

Przyzwolenie społeczne nie ma nic do tego. Jeżeli prawiczek chce iść to idzie. Co innym do tego? Co ciebie to interesuje? Czepiasz się osób trzecich bo uważasz że jesteś jakiś lepszy czy co?

:* ale przynajmniej nie byłoby takiej bezkarności. I organy ścigannia by miały co robić.

Jasne. Ja np. chciałbym aby karać ludzi chrzczących dzieci którzy wcale nie są czynnymi katolikami. Robią im tym większą krzywdę niż tym że kobieta pełnoletnia oddaje się za pieniądze swoim klientom.

Ale po co ścigać? Żeby tracić na to pieniądze? Pomyśl, że te duże kwoty z podatków mogłyby pójść na coś pożytecznego na przykład na służbę zdrowia (która procentowo w Polsce jest najmniej dofinansowana z całej ue)>

* i Tutaj pełna zgoda. Legalizacja prostytucji i tak nastąpi, również w Polsce. Jest to kwestia czasu. Podobnie jak i małżeństwa homoseksualne. Zmieni się pokolenie i zmienią się poglądy. Moim zdaniem nadchodzą czasy dla wszystkich podobnych Vrillowi. Dlaczego? Bo wolność osobista dla stanowienia o sobie jest najważniejsza. A nie jakieś widzimisie.

pobierampliki gdybyś czytał NT, e=wiedziałbyś, że chrzcili się tylko dorośli ludzie. Przyjęcie wiary zawsze było świadomym i dojrzałym wyborem.

Czytałem nie jednokrotnie. Skąd wiesz że nie? niejednokrotnie również dyskutowałem o nim z wieloma duchownymi, pastorami, starszymi zborów itp itd. Zajmowało mi to lata. Doszedłem do jednego wniosku - stek bzdur skierowany tylko aby prać mózg. nic więcej. Żadne wyznanie nie naucza zgodnie z PŚ.

pobierampliki cywilizacja chyli się ku upadkowi. A co do homoseksualistów, to chyba najbardziej właściwie byli traktowani w III Rzeszy.

No proszę cóż za czysto religijne, przepełnione miłością podejście. Typowo katolickie :D:D:D Na szczęście czasy te minęły i takie osoby dzisiaj ludzie marginesu :D Nie zauważyłem aby jakakolwiek cywilizacja się chyliła ku upadkowi. żyjemy w czasach rozwoju technologicznego, budujemy coraz wyższe budynki, podbijamy kosmos. Tylko idiota stwierdził by że to symptomu upadku.

Gość gość
prostytucja musi być legalna by singielki miał z czego się utrzymać.

Popatrz na to co dzieje się w zachodniej europie. Kraje, które dobrze prosperowały są biedne, a w tych co jeszcze są bogate muslimy się panoszą, wliczając w to ogólny kryzys i powszechną inwigilację. Jednak wszystko wskazuje, że cywilizacja chyli się ku upadkowi: "Oto nadchodzi dzień Pana, gdy będę dzielił w twoim gronie łupy odebrane tobie. I zbiorę wszystkie narody do walki z Jeruzalemem. Miasto będzie zajęte, domy splądrowane, kobiety zhańbione. Połowa miasta pójdzie w niewolę, lecz resztka ludności nie będzie usunięta z miasta. Potem wyruszy Pan i będzie walczył z tymi narodami, jak zwykł walczyć w dniu bitwy. Jego nogi staną w owym dniu na Górze Oliwnej, która leży naprzeciwko Jeruzalemu od wschodu, tak że Góra Oliwna rozpadnie się w środku na wschód i na zachód, tworząc wielką dolinę. Połowa góry cofnie się na północ, a druga połowa na południe. Wtedy będziecie uciekać do tej doliny między moimi górami, gdyż ta dolina będzie sięgała aż do Azel; a będziecie uciekać tak, jak uciekaliście przed trzęsieniem w czasach Uzjasza, króla judzkiego. Potem przyjdzie Pan, mój Bóg, a z nim wszyscy święci. W owym dniu stanie się tak: Nie będzie ani upału, ani zimna, ani mrozu. I będzie tylko jeden ciągły jeden dzień, zna go Pan, nie dzień i nie noc, a pod wieczór będzie światło." Zachariasza 14:1-7 A co do homoseksualistów, to trzeba kierować się miłością do zdrowej częsci społeczeństwa w pierwszej kolejności. Dewiantowi trzeba zaproponować kastrację, albo leczenie. A jeśli nie przyjmie oferty, to kierując się miłością do zdrowego ogółu, trzeba dewianta wyizolować, albo się pozbyć. Życie to sztuka podejmowania wyboru i szukania kompromisu. PS. katolikiem nie jestem.

Ja proponuję takim jak ty zaproponować stos lub inkwizycję. była to dobra metoda na fanatyków i heretyków. Cytaty z ST zachowaj dla siebie. Chcesz być nawiedzony to bądź, ale nie oczekuj od wszystkich że będą stać potulnie. Jesteś chorym człowiekiem. Bardzo chorym.

Tak dobra, że teraz jest głownym orężem w walce z kk. PS, Szkoda mi czasu na lewaków takich jak ty. Ktoś tu słusznie określił lewctwo mianem "gównojadów" i tej definicji będę się trzymał...

Słusznie ktoś określa pseudowierzących, czytających biblię, rzucających wersetami jako zwykła ciemnota, zwykłe śmieci pasące biskupów czy innych pastorów. Ja mogę być gównojadem :D:D:D Mnie przynajmniej i moich dzieci żadene inne gówno nie będzie molestować pod pozorem miłości do Boga. Fajnie jest pogadać z hipokrytą. Czytasz biblię? To poczytaj dokładnie co Jezus mówił pod adresem Faryzeuszy i Uczonych - czyli do takiego ludzkiego ścierwa - plemię żmijowe. Możesz cytować z pamięci wersety, ale miłości w tobie nie ma żadnej. Polecam więc 1 kor. 13 rozdział w całości. Przekuć w serce a nie w głowę. Przepraszam w pustogłowie. Nauczyć się regułek może każdy. Zastosować je w życiu?? Jak widać nie idzie. Jesteś więc pustym dzwonem. :D:D:D Przy takim porównaniu, gównojad to brzmi dumnie.

Gość dobre dobre dobre dobre
prostytucja jest stara jak swiat. i powinna byc legalna bo i tak bedzie kwitla i tak. a legalnosc daje lepsza kontrole.

To Jan Chrzciciel użył tego określenia (plemię żmijowe). Tak o propos . . . A miłość we mnie jest, ale do tego, co prawe. A jeśli taki homoseksualista koliduje z dobrem tego, który jest prawy, to trzeba homoseksualistą przystopować. Proste. Nie ma w tym sprzeczności.

Gość dobre dobre dobre dobre
ten homoseksualista moze byc bardziej prawy niz ty. a na pewno bardziej zdrowy.