Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19latminęło

Warszawiacy pomóżcie!

Polecane posty

Gość 19latminęło

Hej :) W poniedziałek jadę do Warszawy ale niestety nigdy wcześniej nie byłam w naszej stolicy więc nie wiem co warto zobaczyć. Na pewno przejdę się do Pałacu Kultury, Muzeum Powstania Warszawskiego i podejdę na wiejską (razem z kamieniami :P). Ale co jeszcze jest warte zobaczenia w tym mieście? Jeśli możecie i pamiętacie to podawajcie jakie są ceny za wejście do obiektów, które wymienicie :). Czekam na propozycje!

Gość gość
może ZOO ? :) wejsciowka ulgowa chyba 12 dorosli 24 ale ni jestem pewna,do łAzienek mozesz tez isc

Jest Muzeum Wojska Polskiego , wstęp darmowy. Na wiejska nie masz po co iść zapewne kibel masz ładniejszy w domu. ZOO , Wilanów , Park Łazienki Królewskie

Gość 19latminęło
ZOO raczej odpada, bo niedawno byłam w tym Berlińskim. Dziękuję za przypomnienie o Łazienkach! :) No i Muzeum Wojska Polskiego i Wilanów ląduje na mojej liście.

Gość 19latminęło
ach i mam jeszcze pytanie odnośnie jakiejś taniej "jadłodajni" najlepiej, żeby była w w centrum albo w jakimś centrum handlowym ;). Chodzi mi o takie miejsce gdzie można zjeść obiad na wagę :) Kojarzycie takie coś?

Gość gość
na wage? pierwsze slysze ;p a skad jestes?

Gość gość
muzeum powstania warszawskiego, centrum nauki kopernik, idz dio teatru moze kino.... jak jestes z malej miejscowosci to wybierz sie na zakupy do jakiegos duzego centrum handlowego, starowka koniecznie....

Gość obiad na wage to moze w galeri
w centrum sa Zlote Tarasy. W Krakowie takie restauracje sa w galeriach handlowych ;)

Gość 19latminęło
Jestem ze Szczecina i w naszej Kaskadzie (centrum handlowe) jest takie jedzenie na wagę :P Można się tym najeść za 10zł a nie jak w KFC i tym podobnych ;) Może do teatru wyskoczę ale kin nie lubię :P No i starówka też ląduje na mojej liście!

Na Pradze na przeciwko ZOO jest taki Bar . Na wzór PRL-owskich Barów Mlecznych. Mozna tam zjeść nie drogo.

Gość gość
wpisalam w wyszukiwarke jedzenie na wage warszawa ale nic nie znalazlam, wiec moze jak ktos mowi, w galerii handlowej bedzie cos takiego hm jak juz masz starowke na liscie to dolacz moze jeszcze fontanny! na podzamczu, jak teraz sa takie upaly to mozesz isc usiasc w bryzie schlodzic sie, a jak zamierzasz byc w piatek albo sobote wieczorem to zalapiesz sie na pokaz swiatel? czy cos takiego...

Gość 19latminęło
Zapisuję sobie bar mleczy: jak będę w pobliżu to na pewno wstąpię ;)

Gość 19latminęło
Niestety jadę od pn do środy więc pokaz mnie ominie :( Ale przy starówce zaznaczam fontanny i podzamcze :)

Gość gość
a ten bar co Belial podał jest chyba koło katedry, tam też możesz wstąpić, nawet jak nie jestes wierzaca to mozesz wejsc postac w chlodnym miejscu :P ja lubie stare koscioly, maja fajny zapach i ten chłód ;) a niedaleko jest też cerkiew, nie wiem czy można zwiedzać,ale ładnie wyglada, jak juz bedziesz na Pradze możesz też isc na ząbkowską, taka niedawno odremontowana uliczka z bardzo ciekawym orygnalnym klimatem, po praskiej strone tez stadion narodowy (ladny jest widok na miasto stamtad,tzn z tego podestu na ktorym stadion stoi, bo sam wewntarz taki sobie, bylam na plycie i nie zrobil na mnie jakiegos wielkiego wrazenia (W tv wydaje sie byc wiekszy :P ) ) nie wiem tez czy wymieniał ktoś Kopernika...ja tam nigdy nie bylam :D straszne kolejki są ale podobno warto

Gość 19latminęło
Muzeum Więzienne Pawiak zapisane :) Wierząca jestem więc katedrę z chęcią zobaczę i się schłodzę :P Ząbkowską też zapisuję - jak starczy mi czasu to się przejdę. Stadion mnie niezbyt interesuję, ale skoro z podestu jest ładny widok to sobie go zapiszę (tylko czy wejście na ten podest jest płatne :)?).

Do cerkwi można normalnie wejść . Tak ten bar jest zaraz koło katedry. I do cerkwi też nie daleko już będzie ok 10 min spacerkiem.

Gość gość
bar mleczny na kruczej - nawet Doda tam jadła ostatnio

Gość gość
nie wiem czy to wejscie jest platne, ja bylam podczas nocy muzeum a wtedy to wszystko było pootwierane i za darmo... ale w zasadzie jak bedziesz w palacu kultury i planujesz taras widokowy, to w sumie widok ze stadionu przy tym to nic ;p

Gość gość
Kiedys sie na lotnisko jeździło jak rodzina spoza stolicy przyjeźdźała :-D

Gość 19latminęło
Słowo klucz "kiedyś" :D Lotnisko obecnie to żadna atrakcja :P Czyli bar mleczny obok katedry a potem przejście do cerkwi zapisane ;) A stadion odpada w takim razie :D

Gość gość
Dodałabym ulicę Próżną, jedną z ulic małego getta, której częściowo od czasów wojny nie tknięto, stoi tam kamienica ze śladami po kulach a w miejsach okien są zdjęcia ówczesnych mieszkańców, robi wrażenie. A że to niedaleko pałacu kultury to zawsze po drodze :)

Gość 19latminęło
oooo! Ulica Próżna ląduje na mojej liście do zobaczenia OBOWIĄZKOWO :) A możecie mi podać jakieś ciekawe/klimatyczne/tematyczne kawiarnie?