Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DO OSÓB KTÓRE UWIELBIAJĄ CZYTAĆ!!NAJLEPSZE WG WAS I NAJMĄDRZEJSZE KSIAŻKI TO....

Polecane posty

Gość gość

chodzi o to zeby byly tez inteligentne a nie tylko jakies opowiastki milosne itd.. polecacie jakas ksiazke ktora was zafascynowała??a jednoczesnie mądrą i niebanalną historie? moga to byc ksiazki naukowe ,psychologiczne ,medyczne..i proza byle byly super:)

Ja czytam przeważnie Stephena Kinga lub G. Mastertona to nie wiem czy Cię zainteresuje

Gość gość
Stado Williama Whartona

Gość gość
Harry Potter 🖐️

Gość gość
kiedys pozerałam klasyke, teraz wlasciwie tylko reportaze, literature faktu, biografie. Rzeczywsistość jest dla mnie ciekawsza od fabuly. Dodatkowo, jesli autor, ktory ma dla nas byc moralnym guru, byl - czy jest, jak sie okazuje, zwykly d*pkiem i popaprancem zyciowym, to odechciewa mi sie takiego moralizatora (tu - chocby zyciorys Tolstoja). Im bardziej sie interesuję zyciorysami wielkich pisarzy, tym bardziej dostrzegam,ze chyba wszyscy mieli wyjatkowo wredne charaktery , zwlaszcza wobec najblizszych. To mnie odrzuca od tzw literatury pieknej. A faktom nie szkodzi.

Gość gość
czytać historie bo to nauczycielka życia albo naród ktury nie zna własnej historii jest skazany na zagłade , czytac ta prawdziwa historie a nie ta fałszywa o bolku który zdradzał solidarność o Palikocie który donosił sb polecam terz wszystkie książki wiktora Suworowa bo naprzykład tusk stosuje metody stalinowskie chodzi o manipulowanie ludźmi

Gość gość
bracia karamazow

Gość ktoś z forum
bardzo mądry i ciekawy jest 2 miesięcznik- "Natura i Ty", książki : "Witamina D kluczem do zdrowia" dr Zarfaz Zaidi "Kod Biblii" część II Michal Drosnin "Lekarstwa z ogrodu" dr Jadwiga Górnicka "Oleje kluczem do zdrowia" Arkadiusz Woźniak

Gość gość
co jeszcze

Gość gość
Najmądrzejsze to wszelkiego rodzaju encyklopedie a najlepsze to książki Cobena. :)

Gość gość
Wg mnie: - cała seria Manitou - Grahama Mastertona - Egipcjanin Sinuhe - Mika Waltari - Pamiętniki wampirów - Angelologia - Danielle Trussoni - Inny świat - Gustaw Herling-Grudziński

Gość biopsa
Tajemnica Wraku Teoria Domina zdecydowanie wpisuje się w temat;)

Gość gość
1984

Gość gość
Zacznnij po prostu od noblistow. Potem bedziesz wiedziala jak odroznic "slaba ksiazke" od dobrej literatury.

Gość gość
Każda książka to swoista stała wartość większa lub mniejsza ,nie rzadko książki są beznadziejne,a każda wartościowa jest na tyle na ile czytający ją właśnie jest w stanie pojąć i dzięki niej wzbogacić wartość swojego życia.Są cudowne treści które wciąż czekają na sensownego wartościowego czytelnika,jest wiele takich które pierwej się rozpadną-POL.

Gość bajaszka
Mi się podobała Tajemnica Wraku, pomimo całego sceptycyzmu, warto się zapoznawać z różnymi punktami widzenia...

Gość gość
Polecam przeczytanie książki "Elegia o ziemi" - na mnie zrobiła niesamowite wrażenie!

Gość gość
Dla kogoś kto interesuje się drugą wojną światową polecam książkę Żydzi Zychowicza pochłonie cie ta ksiąźka bez reszty

Gość gość
A słyszeliście o świetnej książce "Moje pragnienia wolności" ?

Gość gość
Polecam "Ścigając marzenia. W pogoni za złotem"

Gość gość
"Dianetyka: współczesna nauka o zdrowiu umysłowym" Świetnie napisana książka, dająca do myślenia.

Gość gość
Znam tę książkę, miałam okazje ją przeczytać w wolniejszych chwilach - przyznam zapada w pamięć!

Gość gość
Dwie różne jednego autora przeorały mi zwoje. Jacek Dukaj "Lód" i "Perfekcyjna niedoskonałoś". Cała jego twórczość to co najmniej b.dobre książki ale te dwie to mistrzostwo świata. Uwaga z "Lodem" jest ciężki i trudny ale najlepszy! Od lat czekam na dalszy ciąg "Perfekcyjnej" jeszcze nieskończone :(