Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakietowyznanie

Jest jakiś znawca chrześcijaństwa?

Polecane posty

Gość jakietowyznanie

No wlasnie, jest tu ktos kto zna sie na kosciolach chrzescijanskich? bo ja nie wiem z jakim sie utozsamiam :O -Nie zgadzam się z nieomylnoscia papieza i nieomylnymi dogmatami -Uwazam Marie za świętą ale uznaje katolicki kult za przesadny -Uwazam celibat za głupote -Skolei jezeli chodzi o swiadkow jehowy to zupelnie sie z nimi nie zgadzam, bo przyjmuje trójce, że Jezus zmarł na krzyżu i obchodze święta -Jezeli chodzi o zielonoswiatkowcow to nie podobalo mi sie to ze wielu bylo tam fanatykow religijnych ktorzy inne koscioly chrzescijanskie a szczeholnie katolicki uwzali za sekty, i uwazali spotkanai ekumeniczne za dzielo diabla. x W innych kosciolach nie bylam wiec sie nei wypowiem, ale moze ktos powie do jakiego wyznania pasuje?

Gość lakrimozza
To chyba Ewangelicy, w Polsce działa 3 koscioly ewangelickie: Augsburski, Reformowany i Metodystyczny, tobie chyba do tego 1 najblizej.

Gość gość
kościoły ewangelickie co do zasady nie uznają kultu Marii oraz świętych więc nie bardzo. Wydaje mi się, że najbliżej to chyba do kościoła anglikańskiego Ci jest

Gość DOkladnietak
Dokladnie, tak jak mowi Lakrimozza, bo tylko koscioly ewangelickie, katolicy i prawoslawni chrzcza dzieci, u protestantow tego nie ma.

Gość lakrimozza
W Polsce kościół Anglikański niestety nie prowadzi działalności, a zakładam że autorka jest z Polski.

Gość jakietowyznanie
Ale ja tez nie uznaje kultu Maryjnego. Uważam ją za swietą i matke Jezusa, ale nie modle sie do niej, nei mowie rozanca, nie obchodze maryjnych swiat itp.

Gość Musi byc student?
A po co pchac sie w szufladki? Wierzysz to chwala Ci za to! Po co jakies sekciarskie spory.

Gość nicaa
jakie głupie pytanie! Wiara jest jedna i albo wierzysz, albo nie! Musisz się zdeklarowac. Bóg jest jest jeden w każdym z wyznań i nie ważne, gdzie pójdziesz, zawsze się z nim spotkasz :)

Gość gość
prawosławni nie uznaj a papieża