Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wKoncuSieUda

Ciąża a płeć dziecka.

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanie jak to było u Was. Oczywiście z góry pisze. że wiadomo aby było zdrowe dzieciątko. to najważniejsze. ale tak się trochę zastanawiam kogo noszę pod sercem :) Jestem w drugiej ciąży .Mam juz syna. Fajinie by było jakby byla córcia. ale synuś oczywiście też . bardziej zżera mnie ta ciekawość. ta niewiadoma. hihi i tak snuje domysły i sobie sprawdzam rozne rzeczy nie wiem czemu. Ale mniejsza z tym. Otóz powiedzcie drogie mamy. te które mają już dwojke dzieci. czy np jesli macie dwóch chlopcow to ciąze miałyscie takie same.lub bardzo podobne w sensie zachcianek kulinarnych.samopoczucia itp? ? a mamy które mają chłopca i dziewczynki.czy ciąze sie roznily? czulyscie się inaczej?? chodzi mi oto .ze z synem czulam się .super. zadnych dolegliwosci praktycznie i jadlam duzo jablek i slodyczy. a teraz czuje sie kiepsko. senna zmęczona . meczy mnie zgaga mdłosci i mam ochote na mięso.ser pomidory. .i tak mysle czy to ze czuje sie inaczej w drugiej ciazy moze swiadczyc ze nosze pod sercem dziewczynke??Czy to sie raczej nie sprawdza?? JAK BYŁO U WAS??

Gość gość
Ja mialam dwie zupelnie inne ciaze. Pierwsza super, druga sennosc, zachcianki i problemy z miednica i sa dwie dziewuchy.

Gość gość
Ją też obie ciąże przechodziłam inaczej. W pierwszej tylko rosnący brzuch przypominał mi o odmiennym stanie, później ruchy syncia. W drugiej pierwsze trzy miesiące to był koszmar, chociaż wymioty mnie ominęły to i tak mdliło mnie całymi dniami. Trzecia z dziewczynką była podobna do tej drugiej.

Gość gość
No mnie przy corci mdlilo strasznie 24h na dobe.I zgage mialam straszna ,wcinalam duzo slodkiego( normalnie nie przepadam).Teraz z synkiem duzo lepiej ,mdlosci tylko poranne i to chwilka(i tylko przez 2 tyg).Swietnie sie czuje i lepiej wygladam.No i nie ciagnie mnie na slodkie.Nie mam zachcianek jako takich ,ale jem wiecej owocow.

Gość gość
w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie-syn w drugiej dużo przytyłam, miałam zgagę, mdłości i wymioty-syn Nie ma reguły i nie doszukuj się jej.

Gość gość
aktualnie jestem w drugiej ciąży i patrząc po jej przebiegu stwierdzam, że jest identyczna jak pierwsza. Z pierwszej ciąży mam córkę, teraz najprawdopodobniej będzie syn. Widać nie ma reguły.

Gość przyszla-mamaaa
to jak widac faktycznie nie ma reguły a co z przeczuciami? wiele kobiet mówi ze od początku czuje co będzie i sie sprawdza jak bylo u was??

Gość gość
A u mnie były różnice w ciąży z chłopcami i dziewczynką :) z chłopcami ( nie bliźniaki ) mdliło mnie niemiłosiernie i codziennie wymiotowałam. słodycze jadłam tak, jakby to były moje pierwsze słodycze w życiu,a z dziewczynką dosyć dobrze się czułam i całkowicie odrzuciło mnie od słodkiego ( do tego stopnia, że jak tylko widziałam, jak ktoś je czekoladę, to mi było już niedobrze ) Jeśli chodzi o przeczucia, to u mnie zawiodły :)