Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magnificencja

Kompletnie nie umiem się malować...

Polecane posty

czy są tu jeszcze jakieś antytalenty? konkretnie mam poblem z makijażem oczu - tzn powinnam stosować makijaż korygujący, rózne sztuczki by optycznie powiększyć oko (mam strasznie małe, głęboko osadzone, brzydkie, nijakie oczka)... czytam rózne blogi, oglądam tutoriale na yt, ale jak przychodzi co do czego to nie umiem się pomalować... po pierwsze nie umiem sprawić by prawe oko pomalować tak samo jak lewe;/ a po drugie, te wszystkie triki wcale nie powodują że moje oczy są optycznie wieksze...nie umiem tak operować cieniami, żeby osiągnąć fajny efekt, już nie wspominając o robieniu kresek... nie mam zdolności manualnych więc zwykle uzywam tylko tuszu dziewczyny jak nauczyłyście się robić makjaź??

Gość gość
A tylko te male oczy to twoja 'wada', moze masz duze usta, ktore moglabys podkreslic?

Gość gość
ćwicz, nauczysz się ;) z czasem

niestety nie mam dużych ust. ale nie są też wąskie, takie średnie jak widzę jak te laski na tych filmikach nakładają cienie to zawsze się zastanawiam jak one to robią że im to tak wychodzi idealnie??

Gość gość
to sie nie maluj, bedziesz wygladac potem 10 lat młodziej. ja sie pomalowałam raz w zyciu, a teraz jestem dobrze po 30 i mi daja ok. 25 lat

Gość gość
No to skoro masz srednie uwydatnij je. Moze jeszcze brwi lekko podkresl co powiekszy oczy?

Gość gość
Zainwestuj w wizytę u kosmetyczki, która oferuje naukę makijażu. Jak masz możliwość, w większych miastach organizowane są od czasu do czasu warsztaty nauki makijażu z kosmetyczką. Ale nawet w mniejszych miejscowościach są kosmetyczki, które mają w standardowej ofercie indywidualne lekcje z robienia makijażu. Nie ma to jak ktoś ci pokaże na tobie jak to sie robi, a potem skoryguje co robisz źle, jak będziesz sie przy niej malowała sama.

Gość gość
weź farbe i pędzel i sie pomaluj na zielono

nie maluję się mocno ale nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez nałożenia pudru matującego i tuszu na rzęsy... ja mam naprawdę nijakie małe oczy i to jest mój straszny komleks;(

Gość Kasia852
Ja też nie potrafię się malować :( Na co dzień nakładam tylko podkład i tuszuję rzęsy. W sytuacjach kiedy muszę wyjść do ludzi i wyglądać "jak z żurnala" pomaga mi zaprzyjaźniona makijażystka, która robi ze mnie "ósmy cud świata" he he, namiary dla zainteresowanych http://metamorfozastudio.pl/

Gość gość
ja was doskonale rozumiem! O ile do pracy, klasycznie jeszcze jakoś się sama ogarnę, to na imprezę mam już problem... ale planuję wybrać si na taki warsztat http://abacosunrumia.jimdo.com/nowo%C5%9B%C4%87-warsztaty/ - mam nadzieję, że pokażą mi , jak malować się w moim przypadku. Rozwiążę problem raz na zawsze :)

Gość gość
sporo instrukcji na necie warto sie nauczyc no wlasnie :) www.youtube.com/watch?v=glVAzwRFphs

Gość gość
mi tez sie wydawało ze nie potrafie sie malowac ja mam z kolei oczy mongolskie wygladam jak zaginiona corka czingis-hana! ale nie robiłam nigdy makijazu w pospiechu! przed wyjsciem, jak wszyscy sie soba zajomowali to ja wchodziłam do lazienki...wyciagałam wszystkie kosmetyki ktore mam i sie malowałam i najfajniej wychodził zawsze makijaz probny:) a pozniej z czasem doszłam do wprawy! :) nic sie n ie martw jak to mowia "praktyka czyni mistrza" i tak jest ze wszystkim w zyciu z małymi i wielkimi sprawami :) powodzenia autorko:)

Gość gość
idz do galerii handlowej do sklepu w ktorym wypacykowane panie oferuja w gratisie makijaz..taka laska jak bedzie wiedziala co robi to moze ci cos podpowie. mam tu na mysli saphore, mac itp

Ćwiczyć, ćwiczyć, i jeszcze raz ćwiczyć. Ale najważniejsze- to zainwestuj w dobre kosmetyki, nie zrobisz idealnego makijażu z byle jakiego podkładu, czy tuszu. To podstawa. Ja ostatnio zaczęłam korzystać z tej pomocy http://zszywka.pl/p/--9624856.html

Gość gość
przede wszystkim - oczy nie są idealnie symetryczne, więc musisz cały czas spoglądać w lusterko i nie starać się skopiować techniki z jedno oka na drugie, a sam wygląd. Poza tym ćwicz ;)

Gość gość
Tez nie potrafię się malować i żadne filmiki mi nie pomagały.Obecnie używam kremu z aloesem i olejek rycynowy na rzęsy,a na większe wyjścia maluje rzęsy tuszem i daje rozświetlający bronzer na kości policzkowe i wyglądam na pewno młodziej niż koleżanki z tego samego rocznika.