Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie co dwie godZ da się przedłużyć ??

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy są jakieś sposoby żeby dziecko spalo dłużej mój mały ma dziewięć tygodni śpi dłużej czyli trzy godziny jedynie po kąpieli

Gość gość
noworodek ma malutki żołądek wiec chce jeść często, tym bardziej jak jest na piersi... dwie godziny to wcale nie tak żle.

Gość gość
-Mój ma dziewięć tyg to już nie taki noworodek .kazda kół mówi ze im się budzą raz jedna mówi ze wystarczy karmić dwadzieścia minut plus trochę drugiej piersi

Gość gość
mój syn też budził się do karmienia co 2 godziny i to jak w zegarku... dziecko raczej samo musi się przestawić. A że koleżanek dzieci spały dłużej to tym się nie sugeruj, dzieci są różne.

Gość gość
Jak będzie miał cztery mce dawać mu kaszę na noc czy co bo na razie to mi się wydaje ze tak długo jak będzie pił mleko tak to będzie wyglądać na razie karmie piersią nie wiem jak długo zdołam chciałabym min sześć miesięcy

Gość gość
jak zależy ci na kp to zadnej kaszy.placz przceiez to nie tylko głod ,a raczej rzadko głod.chec przytulania jak ma ci okazac jak nie płaczem?moje dziecko było na piersi ponad 2 l.nigdy nie napychałam(jak to robi większość mamusiek) dzieck na noc innym mlekiem niż moje.spalam z nim na poacztku i szybko się okazało ze pragnal bliskości,a nie tylko mleka

Gość gość
Mój śpi tez ze mną ale to nic nie daje raz ze mną raz w łóżeczko a ma łóżko do naszego przyczepione może za krótko go karnie czasem dziesięć czasem piętnaście dwadzieścia minut przystąpia się nam

Gość gość
z czasem :wyczujesz"jak długo potrzebuje być przy cycku.moj tez długo pil,zeby mieć pelen brzuszek.a koleżanki mala 5 min i starczało

Gość gość
polecam język niemowląt tracy hogg. Dziecko jest przede wszystkim CZŁOWIEKIEM a dopiero później dzieckiem. Człowiek nie ma potrzeby jedzenia czesciej niż co ok 3-4h.

Gość dajcie spokoj z ta cala tracy
"Człowiek nie ma potrzeby jedzenia czesciej niż co ok 3-4h." Na prawde?nawet ja mam czasem potrzebe zjesc czesciej, chyba ze czlowiekiem nie jestem.... wszystko zalezy od porcji i kalorycznosci posilku a takze od tego co robimy. No wiec zacznijmy od tego ze niemowle ma maly zoladek,a te karmione piersia ma jeszcze mniejszy nie rozepchany przez mm. Kazda porcja wypitego mleka ma inny sklad,inny stosunek bialka,tluszczy i weglowodanow. Nigdy nie wiesz ile dziecko sie akurat napilo,bo moze ssac z rozna intensywnoscia. Moze akurat tylko sie napilo a possalo dla przyjemnosci a moze bylo bardzo glodne i zjadlo porzadna porcje. A moze musialo mocno ciagnac bo porcja.bylo malo sycaca a nam sie wydawalo ze tyle zjadlo a innym razem krotko pocoagnelo a mleko bylo tluste i na dluzej starczylo. Nigdy sie tego nie dowiemy, w sutku nie mamy zadnego miernika przeplywowego,wiec nie mozemy na sile wydluzyc przerwy miedzy karmieniami. Autorko cierpliwosci,sklad twojego mleka ciagle sie zmienia,z czasem wystarczy mu na dluzej.trafiasie tez dni kryzysowe,kiedy sklad pokarmu bedzie sie zmieniac i dziecko bedzoe czesto sie domagac. Upaly tez zrobia swoje,bo bedzie mu sie chcialo pic. Jesli zle sie z tym czujesz to przejdz na mm. A jak chcesz karmic to nie patrz na innych,ze maja "lepiej".moje.dziecko tez czesto ssalo. Patrzylam z zazdroscia na kolezanke co miala w nocy jedna pobudke. Jak sie potem okazalo,ta pobudka trwala 2h. A u mnie byly 4 ale po 5 min,ze z czasem juz nic nie pamietalam,czy karmilam,ktora piers ile czasu. Malo tego,dziecko za kazdym razem odkladalam do lozeczka,wiec to nie tak ze ze.mna spalo. Teraz jestem na butli i wcale butla nie jest magiczna. Wiec jak dziecko ma spac cala noc to nie ma znaczenia czy po kp czy po mm. Mojego na spiocha musze nakarmic kolo 12 a potem i tak sie obudzi na pare lykow wody a o 5 musze szykowac butle. Wprawdzie pije od niedawna i wiem ze nie ma rozepchanego zoladka,bo wypicie porcji zalecanej przez producenta bylo niemozliwe. Dal rade wypic do 80ml. Teraz sie wprawil,ze 120 pociagnie nawet,czasem i 150. Ale to i tak nie tyle co zakladaja na opakowaniu i czesciej. Bo ledwo da rade wytrzymac 3h. Zacznij wypatrywac pozytywne rzeczy a nie mysl ze inni maja lepiej. Bo w jednej kwestii beda miec lepiej a w innej lepiej bedziesz miala ty.

Gość gość
no nie wiemy ile zjadło- to fakt, dlatego nalezy dziecko przetrzymywać trochę, wtedy się uczy, że jest pora na jedzenie i cycek do tego służy a nie do "pociumkania". jak Ty masz potrzebe jedzenia czesciej niz co 3h to rzeczywiście powinnaś wybrać się do specjalisty

Gość ania.doradca.ladeevit
Najlepiej jest karmić dziecko 'na żądanie'. Dopilnuj, aby opróżniało całą pierś (pokarm, który się wydziela na początku ma inny skład niż ten pod koniec karmienia).

Gość gość
Skad mam wiedziec ze oprozniona ?

Gość dajcie spokoj z ta cala tracy
Tez nie lubilam stwierdzenia,jak calkowicie oprozniona. A jak dziecko nie chce wiecej ssac?to ono decyduje kiedy konczy,nigdy mu ani nie wydzieralam cycka z buzi ani na sile.nie wpychalam. Bo jak nie chce to ssac nie bedzie. Wydluzanie przerw miedzy karmieniami niczego nie zmieni,wrecz rozdrazni dziecko. A piers to nie tylko sam posilek ale takze spelnianie potrzeby bliskosci dziecka i matki. Od kad nie karmie to mi tego brakuje i widze, ze mojemu synkowi rowniez. Ale nic nie moge na to poradzic.

Gość ania.doradca.ladeevit
Dziecko może być głodne właśnie dlatego, że nie je ssie wystarczająco długo. Mleko zawsze będzie miało idealne właściwości, ale skład mleka jest różny na początku i na końcu (część jest bardziej płynna i zaspokaja pragnienie, część bardziej bogata w tłuszcze i białko i zaspokaja głód).