Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu koty tak w nocy drą mordy?

Polecane posty

Gość gość

Dziś w nocy na osiedlu to normalnie taki wrzaski, jakby ktoś zarzynał tego kota :O one tak w czasie kopulacji?

Gość gość
zapomniały jak sie mialczy to dra mordy:)

Gość Herr Frantischek
bo majom mocne orgazmy

Gość gość
nie zawsze, takie wojny urządzają sobie koty jeśli walczą o teren albo o samicę, potrafią być bardzo brutalne przy tym i wzajemnie się okaleczać eliminując intruza

Gość pierwszesiedemlat...
Drą się jak mają orgazm

Gość gość
bo była pełnia? ;-)

Gość chce bana
To kotki tak drą pyski gdy chcą być r*****e, zupełnie jak kobiety 🖐️

Gość gość
No właśnie takie odgłosy słyszałam jakieś dziwne jakby się dusiły nawzajem i jakby jedno było w agonii... okropne.

Gość deszczowa piosenkaaaaaaaaa
Też mnie ro zastanawia, chyba samce się gryzą, bo kiedyś u cioci wrócił chyba z "romansów" pogryziony. Mam nadzieję, że te kotki nie są gwałcone i że to nie one z bólu tak się drą, bo jak koty kopulują, to samiec trzyma samicę zębami za kark. Czy ktoś się zna na zwierzętach i wie jak to jest?

Gość gość
bo się marcują ;)

Gość gość
u zwierząt to chyba nie ma g***tów, tylko ludzie gwałcą. Jak kotka nie ma ochoty na kopulację to samiec sobie daje spokój, tak mi się wydaje przynajmniej :D

To dlaczego często samiec goni samicę, np. często widziałam jak gołąb latał za gołębicą, albo jak wiewiórki się goniły wokół drzewa prawie z prędkością światła, może to była taka zabawa;)

Gość gość
jak u kotów przychodzi okres godowy, to kotki nawołują samców i się przy tym zachowują w określony sposób, jakby chciały " nadstawić tyłeczek ", ale nie każdy kot może skorzystać z okazji, bo na terenie danego samca alfa żaden inny nie ma szans koty ciągle znaczą swój teren moczem o specjalnym zapachu i jak inny kot wejdzie na ten zaznaczony teren to jest z automatu eliminowany przez właściciela terenu

Gość gość
i niestety bardzo często się zdarza, że taki zakochany kotek jak usłyszy kocią piosenkę godową leci na oślep i ginie pod kołami samochodów:(

dzięki, gościu za wyjaśnienie :>

Gość babka z piasku
Ja takie "amory" i wrzaski miałam ostatnio przedwczoraj pod moim balkonem. Trwały przez 4 dni a raczej noce. Moja kotka miała w tym czasie ruję, mrałczała nieszczęśnie z balkonu, a w dole odpowiadały jej na zaczepkę 4 kocury. Jeden z nich "skrzypiał" :D ten dzwięk przypominał stare otwierane drzwi :D a reszta "zawodziła" głosem jak wokalista Kupicha z Feel :D Upał w dzień sprawiał, że na noc miałam okna pootwierane więc wrzasków nie szło się pozbyć. Szastałam reklamówką z balkonu żeby kocury pogonić, ale niestety na chwilę bo wracały i dalej wyły. Kotce podawałam krople walerianowe ( w czasie rui działają na nią uspokajająco). :D

Gość gość
bardzo proszę, koty to moja miłość:)

babka z piasku, rozbawiłaś mnie, zwłaszcza z Kupichą z Feela :D

Gość gość
u zwierząt to chyba nie ma g***tów, tylko ludzie gwałcą. Jak kotka nie ma ochoty na kopulację to samiec sobie daje spokój, tak mi się wydaje przynajmniej Nieprawda samiec często kopuluje z samicą, biorąc ją siłą i zapładniając wbrew jej woli.

Gość babka z piasku
:D:D:D teraz jestem happy, bo ruja się skończyła więc na razie jest spokój :)

Gość gość
barwa głosu kota w czasie godów się zmienia nie do poznania, jest wtedy bardzo głęboka i takiego kota w domu nie da się utrzymać, bo on o niczym innym wtedy nie myśli niż o tym jak z tego domu zwiać do kotki dlatego jedne koty skrzypią:) a inne prawie płaczą, tak brzmi ten ich głos, aż się czlowiekowi żal tego kota robi, że ten instynkt jest taki silny

U ludzi ten instynkt przedłużenia gatunku też jest silny, dlatego tyle zdrad, zawirowań uczuciowych itp. Czytałam, że u zwierząt nie ma g****u, bo jeśli samica nie "zareaguje pozytywnie", to samiec nie wprowadziłby ptaszka do jej pipi ;) I że jak np. samiec trzyma kocicę zębami, to wcale nie dlatego, żeby nie uciekła, tylko to taki gest opiekuńczo-ochronny, podobny do chwytania młodych zębami podczas ich przenoszenia.

Gość babka z piasku
Tak przekonałam się o tym :D Ale jak śpiewa moja kotka podczas rui to też "kocie arcydzieło". Na co dzień jest miał, albo mrał i mruczenie, a jak ma ruję to te dźwięki łączy w jedną piosenkę i wzbogaca o nowe "dziwne" dźwięki :)

Gość babka z piasku
Zastanawiam się nad sterylizacją. Z jednej strony boję się ropomacicza jeśli ją nie wysterylizuję, a z drugiej strony boję się że trafię na weta partacza co kotkę mi zabije podczas operacji, albo doprowadzi do powikłań po. :O

Nie znam się na kotach, ale słyszałam, że czasem bardzo tyją po sterylizacji albo kastracji. A ta ruja to jak często jest, ile razy w ciągu roku?

Gość gość
to prawda:) tylko, że człowiek ma coś takiego na stanie jak rozum i wolną wolę, i powinien ich używać zgodnie z przeznaczeniem, to znaczy nie krzywdzić innych ( mam tu na myśli g***ty, zdrady, patologie ) a kot jak kot, swoimi drogami chodzi i trzeba umieć z nim żyć pod jednym dachem, a nie każdemu tak sztuka wychodzi, bo koty też mają różne charaktery - jedne są łagodne, inne harpagany:) najbardziej lubię bengale, są bardzo rodzinne, opiekuńcze w stosunku do siebie nawzajem i do właściciela, choć i fajne dachowce mi się zdarzały:)

Gość babka z piasku
Ona ma ruję tylko na wiosnę, ale niestety kilka rujek pod rząd :O zaczęło się w marcu i od marca miała 3. Potem koło lipca jest spokój do następnej wiosny, albo dostaje jeszcze jedną gdzieś w październiku.

Gość gość
nigdy żadnego kota nie sterylizowałam, więc nie mogę się wypowiadać, ale faktem jest, że bardzo tyją ( moja przyjaciółka ma kotkę, którą poddała temu zabiegowi ) jeśli już się zdecydujesz, to wybierz najlepsza klinikę, bo pewnie bardzo kochasz swoją kotę:)

Gość babka z piasku
Pod rząd to znaczy, że ma z przerwani 2-3-4 tygodniowymi.

Gość gość
miłej niedzieli wszystkim kotom i ich właścicielom:) obowiązki mnie wzywają więc zmykam