Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu koty tak w nocy drą mordy?

Polecane posty

Gość babka z piasku
Ja też właśnie słyszałam, że tyją. Niby problem ma załatwić specjalna karma która tania nie jest, ale też nie daje żadnej gwarancji, że kotka nie przytyje. Jeszcze słyszałam od weta, że kotka z biegiem lat ma oraz intensywniejsze, dłuższe ruje i bardziej męczące dla niej. Proponował sterylizację, ale nie jestem przekonana. To niby dobra klinika, ale strasznie kasę zdzierają i zastanawiam się nad zmiana weta, bo proponują masę zabiegów, albo wmawiają choroby zwierząt żeby kasą zgarniać ( słyszałam to od paru osób). Moja kotka ma gdzieś koło 3 lat, więc młoda jest :) Puki co ruje u niej trwają gdzieś 5 dni maksymalnie.

Gość deszczowa piosenkaaaaaaaaa
5 dni da się przeżyć, sąsiedzi nie mają pretensji kiedy śpiewa kocie piosenki dla kawalerów ;)?

Gość gość
Ach po prostu kot ma na prąciu 130 kolców i wydłużają się one na milimetr! Kiedy kotka chcę uciekać to kolce skierowane w przeciwną stronę mogą rozerwać jej ścianki w pochwie. A tak to się drze albo jak samiec jest bardzo delikatny to sie nie drze!

Gość gość
Warto poczytać o tym tutaj - kocietajemnice.pl/ news/ 184/ Kocie_Tajemnice.html Mam 3 wysterylizowane kocice, z czego tylko jedna jest otyła. To bardziej kwestia charakteru i predyspozycji kota niż samej sterylizacji. Wszystkie kocice były wysterylizowane w wieku 7-8 miesięcy przed nastaniem pierwszej w ich życiu wiosny. Kotki są zdrowe, radosne tyle, ze bez potrzeby przedłużania gatunku :) Wszystkim właścicielom kotów, którzy się wahają czy sterylizować odpowiem - sterylizować u dobrego poleconego weterynarza.

Gość gość
Ja mam 2 kocury kastraty. Niczego to nie zmieniło, w ich zachowaniu, nie utyły. Polecam każdemu, większość kotów nie tyje, chyba, że je więcej niż powinien

Gość gość
Koty często mogą się bać czegoś i dlatego głośno się wydzierają. Z moją kotką było podobnie i dopiero feromony z feliway.pl pomogły