Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyznaczacie plan dnia dla swoich niemowlakow?

Polecane posty

Gość gość

Czy to zle nie umiec powiedziec o ktorej godz spi wasz maluch ktory ma 2 miesiace?Mam jedynie ustalone ze chodze z dzieckiem gdy jest ladna pogoda na spacer okolo 17 godziny bo do tego czasu wszystko mam porobione w domu .. nie kontroluje ile i o ktorej maly drzemie.. Po kapieli spi 3 godziny a poziej w nocy kamienie (piersia) co dwie/dwie i pol godz.. Nie bardzo rozumiem jak mozna dziecku wyznaczyc co do godziny drzemki w dzien.. mam go usypiac na rekach?moje dziecko samo zasypia w wozku w ciagu dnia.. czasem przy piersi. Wieczorem po kapieli jesli ma ochote jesc a nie byl karmiony wczesniej to usypia przy piersi a czasem chce sie ,,bawic'' zajmujac sie ogladaniem kolorow kolo lozeczka albo patrzac na karuzele lub sam po prostu wierzga nozkami i raczkami.. Macie jakies patenty cos co ulatwia?

Gość gość
drzemek nie ustalałam przy pierwszym dziecku i nie ustalam przy drugim. Z reguły jeśli dziecko ma ustalony dobrze plan dnia to i drzemki są w tych samych porach. U mnie karmienie (też pierś) jest o ustalonych porach praktycznie od poczatku, zabawa też o ustalonych porach, a drzemki same się dostosowały, kiedy ja coś robiłam a dziecko leżało w łózeczku.

Gość gość
To ja sie dostosowuje do dziecka a nie dziecko do mnie. I tak moje dziecko ma plan dnia jaki same sobie ustalilo. Schematy sa wazne,dzieki temu wie co je czeka i jest zawsze spokojne i zadowolone. Oczywiscie nie ma tu nic na godziny konkretne bo raz wstanie o 5 a raz o 7. Kapiel wypada zawsze w okolicach 19. Ale jak wiem ze dluzej niz 2h czuwania nie wytrzyma i staje sie marudne to musze zapewnic mu warunki by sie zdrzemnal nawet na pol godzinki. Ma 3,5miesiaca.

Gość gość
ja wiem jedno jak chce wyjsc gdzies z dzieckiem to jakos do tej pory nie mialam wiekszego problemu po prostu karmie przed wyjsciem zawsze po prostu jak mam zamiar wyjsc nastepnego dnia o jakiejs godz to godz wczesniej juz sie szykuje i jakos sie udaje.. w razie czego dokarmiam dziecko (piers wylaczznie)jakos sie da.. wiec moze nie przesadzajmy ze trzeba dziecku ustalac pory spania w dzien?ja po prostu oraganizuje tak mu czas zeby moc cos zrobic w domu.. czyli np jesli nie placze to biore go do kuchni w wozku i najpierw bujam-uspokajam a potem on sie tam czyms zainteresuje. nie wiem czy to dobrze czy zle ale czesto staram sie piersia dziecko uspokajac i czesto trafiam.. bo moze akurat bylo glodne.. ???