Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamanaaa12fchj

Tycie po anoreksji

Polecane posty

Gość Załamanaaa12fchj

Tycie po anoreksji.- Rok temu ważyłam 35 kg przy wzroście 173cm. To było straszne, dzięki wsparciu rodziny i przyjaciół powoli powróciłam do zdrowia, przestałam się głodzić i przybrałam na wadze. Przed anoreksją ważyłam około 54 kg, ta waga była dla mnie całkowicie odpowiednia. Jednak teraz, gdy tyję, nie mogę tego procesu zatrzymać. Obecnie jem niewiele, ćwiczę, biorę witaminy, a ważę już 58 kg i ten proces się nie zatrzymuje. Nie potrafię zatrzymać tycia, wręcz z dnia na dzień przybieram wciąż na wadze, a przecież jem niewiele i nie powinno tak być. Czuję, że mój metabolizm nie pracuje prawidłowo, całkowicie zwolnił. Jezstem załamana tą sytuacją, w głowie krążą mi myśli, by znów zacząć si głodzić. Czy mogę coś z tym zrobić?

Gość gość
chyba jedyne co ci pozostaje to przeczekac, niestety, twoj metabolism praktycznie wpadl w letarg I dopki go nie 'obudzisz' prawidlowym odzywianiem (odpowiednia ilosc kalorii podzielona na male a czeste porcje), tak sie bedzie dzialo dobra wiadomosc jest taka, ze powinno w koncu sie unormowac, ale zalezy to tylko od ciebie I twohego odzywiania powinnas chyba rowniez zbadac sobie poziom roznych hormonow I sprawdzic, czy nie potrzebujesz jakiejs kuracji, bo one tez wariuja jako skutek anoreksji

Gość gość
Udaj się do jakiegoś dietetyka albo lekarza bo sama sobie z tym nie poradzisz.

Gość gość
przybieranie na masie ciała , i tracenie masy ciała w szybkim tempie może być spowodowane nadczynnością lub niedoczynnością tarczycy. Zbadaj sobie poziom TSH we krwii