Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa przyszła mama

KTORA Z MAM OTRZYMUJE TEN NAJWYŻSZY MACIERZYŃSKI?

Polecane posty

Gość ewa przyszła mama

mam pytanko:)

Gość jestem ja
Pytaj

Gość o jejku jejku jejku
a co konkretnie chcesz wiedzieć?, ja otrzymuje prawie 6 tys:)

Gość ewa przyszla mama
jakie trzeba oplacac skladki,zeby potem otrzymywac taki zasilek? i przez jaki okres czasu, dzialalnosc mam 4 lata wiec nie bedzie to zadna"fikcyjna ściema":)

Gość jestem ja
ok 2700 przez miesiąc by otrzymać macierzyński a przez 3 miesiące jeśli chcesz mieć płatne zwolnienie chorobowe ALE żeby dostać ten wysoki macierzyński musisz wcześniej odstąpić z ubezpieczenia chorobowego na co najmniej miesiąc jeśli takie opłacasz

Gość 2 m-ce wczesniej musisz
oplacic skladke w wysokosci prawie 3300 im wczensiej takie skladni oplacasz tym wiecej potem dostaniesz, siostra bierze ponad 9tysiecy, ale juz wczesniej oplacala te wyzsze skladki:)

Gość jestem ja
2 m-ce wczesniej musisz - to co piszesz jest nieprawdą, nie można dostać więcej niż 5700 a kwota w tej chwili nie jest zależna od ilości składek

Gość gość
A do którego dnia miesiąca dostajecie ?bo ją teraz mam dostać pierwszy i zastnawuam sie kiedy przyjdzie

do jestem ja... poczytaj sobie, mam ciotke w zusie wiec wiem z pierwszej reki:)

duzo ludzi nie wie jak to zrobic, a zus nie jest taki uprzejmy,zeby uswiadamiac:)

Gość jestem ja
Akurat wiem jak to zrobić dlatego udzieliłam się na tym wątku :O może dostawać prawie 9 tys ale brutto więc do ręki zostaje jej ok 6 tys

Gość ewa przyszla mama
to jak to wkoncu jest dziewczyny? chce wstępnie sie dowiedziec, bo ksiegowa na urlopie i nie chce do niej teraz dzwonic, a wlasnie dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy:)

Gość Ania11111
Cześć dziewczyny, proszę was o poradę. Pracuję na umowe zlecenie tzw studencka umowa, bez składek. Razem z narzeczonym chcemy założyć rodzinę.Planyjemy przyszłość ale w podejmowanej przeze mnie pracy jej nie mam. Dlatego od dłuższego czasu myślę o założeniu własnej działalności. Chcielibyśmy starać się również o dziecko.Czytałam o tym wyższym macierzynskim. Czy mam na nie szanse? Co powinnam zrobić. Pozdrawiam,

Gość gość
Jak długo muszę prowadzić działalność aby dostać macierzyński z tyt. prowadzenia dział.?