Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam To moja pierwsza ciąża, czy mógłby mi ktos opisać jak wyglądaja badania, mam cała listę ( nie mówie o usg), czy da się to zrobic w ciągu jednego dnia, czy zrobie je w każdej przychodni czy jakiejś specjalistycznej? Ile sie czeka na wyniki? I rozumiem, że jak będę miała już wszytskie to idę z tym do ginekologa?

Gość gość
a nie predzej zadzwonic do laboratorium? Kto tez ma wiedziec jakie te badania masz zlecone? Az tak ci sie pali ze wszystko na raz chcesz zrobic? Poza tym na rozne badania roznie sie czeka.

Gość gość
zajefajnie jak ktos zaklada temat a potem nie raczy nawet dyskusji poprowadzic :O

Gość gość
Wszystkie kobiety w ciąży maja te same. Czekam aż jakaś Pani która wykonywała te badania zabierz głos.

Gość 12345678765
a skąd wiesz że wszystkie mają te same? :) Ja na początku robiłam zupełne podstawy: krew, mocz, grupę krwi (bo nie miałam papierka na to, mimo, że wiedziałam jaką mam), poziom hormonów tarczycy. Z czasem dochodziły inne. Na te podstawowe czeka się nie długo, choć pewnie każde labo. ma swoje terminy.

Gość gość
Czyli czeka mnie kilka wypraw do lekarzy ....

Gość 12345678765
Tzn? chciałaś załatwić kwestię ciąży i badań za jedną wizytą? Przecież możesz pójść do lekarza dopiero jak wykonasz te badania i będziesz miała wszystkie wyniki.

Gość nie wszystkie panie mają takie
same badania! Każdy lekarz zleca różnie, w różnym terminie. Nie wiem jakie masz zlecone, więc nie wiem czy zrobisz je w jeden dzień... prawdopodobnie tak. skoro są to badania z krwi to idziesz na czczo i pobierają ci krew, jak masz zlecenie z prywatnego gabinetu to płacisz za badania. A kiedy wyniki - to indywidulana sprawa laboratorium.

Gość nie wszystkie panie mają takie
No i ja miałam zlecane badania co miesiąc, przeważnie morfologia/mocz, w którymś tygodniu przeciwciała we krwi (mamy niezgodność grup), no i obowiązkowo badanie poziomu glukozy po obciążeniu.

Gość gość
Do gina w czasie ciąży chodzi się na początku co miesiąca a potem to i nawet częściej. Więc nachodzisz się za wszystkie czasy.

Ja też miałam całą listę badań, podstawowe krew, mocz, HIV, TSH, jakieś hormony, różyczka, toksoplazmoza i cos tam jeszcze, generalnie duzo tego było, niestety skierowanie miałam od prywatnego lekarza i musiałam za wszystko placić, wyszło ok. 350,00, badania zrobiłam za jednym zamachem, pobrali krew do czterech fiolek, wyniki miałam wieczorem przez neta, albo wieczorem w laboratorium