Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwowa...

Ktoś bierze Cital?

Polecane posty

Gość nerwowa...

Od czterech dni biorę Cital, dziś pierwszy raz całą tabletkę, chciałabym pogadać z osobami które mają doświadczenie z tym lekiem.

Gość nerwowa...
nikt?

Gość gość
ja biore juz miesiac, efekty pierwsze mialam po trzech tyg brania i jest swietnie. a na co bierzesz bo ja na nerwice i lęki..

Gość nerwowa...
wiesz ja od roku chodzę na terapię ale nie widzę efektów jakoś terapeutka stwierdziła depresję, ale jak powiedziałam że sobie nie radzę z nerwami to mnie wysłała do psychiatry i ta powiedziała że depresji u mnie nie widać (a to widać?) ale na moje życzenie tabletki przepisała. ogólnie miałam straszne napady nerwów a mam 2 dzieci więc zaczęło mnie to przerażać... jak na razie strasznie śpiąca jestem i ziewam całe dnie, a przy każdym ziewnięciu mam taki jakby odruch wymiotny... :/ kiedy to się skończy? co masz na myśli mówiąc że jest super? :)

Gość gość
Biorę Escitil (escitalopram), czy to nie to samo przypadkiem? Działa skutecznie i nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Zmieniałam z innego leku, bedzie ze 2 m-ce jak biorę, obecnie 2 tabletki dziennie. Cierpię na depresję (ale juz prawie sie jej pozbyłam) oraz lęk uogolniony i napadowy.

Gość nerwowa...
tak, to chyba to samo, są różne nazwy leków z tym samym składnikiem lekarz mówi, że efekty będą po tygodniu jakoś już nawet, a jeśli ja miałam problemy z nerwami (prawdopodobnie nerwica) to efekt będzie polegał na uspokojeniu tak? jakie u Was są te efekty? :)

Gość nerwowa...
kiedy macie zalecone brać tabletki? bo mi kazała rano a jakąś godzinę po wzięciu odczuwam straszną senność, trwa to kilka godzin, wieczorem mija i np rano przed wzięciem czuję się ok pomyślałam, że mogłabym brać wieczorem, żeby tą senność po prostu przespać ;) jak myślicie?

Gość nerwowa...
ale mi niedobrze :/ wzięłam pierwszy raz całą tabletkę, masakra... kiedy to minie?

Gość gość
Ja biorę Cital od ponad miesiąca. Zaczynalam od pół tabletki po 4 dniach bralam całą. Mam ciężką depresję po śmierci mamy. Po ok 3 tygodniach od rozpoczęcia lekarka zwiększyła mi dawkę do 2 tabletek rano. Teraz zauważam różnicę, nie mam napadów płaczu, napadów lęków , chętniej wykonuję codziennie rzeczy bo wcześniej z wielkim problemem wstawalam z łóżka. Jestem też spokojniejsza. Na mnie działają, poprawa sporą.

Gość gość
I polecam brać po śniadaniu.

Gość Senność

Ja byłam senna i zamulona przez dwa miesiące, aż odstawiłam. Jedynie się uspokoiłam i nie miałam ataków nerwicy... Ale przez znużenie nie szło funkcjonować w domu i pracy.