Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janinka04

Skuteczne tabletki czy nie...?

Polecane posty

Gość Janinka04

Hej! Mam pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych, mianowicie rozpoczęłam swoje pierwsze opakowanie Tabletek Naraya pierwszego dnia miesiączki. Ale w ten pierwszy dzień krwawienie było słabsze niż w ten drugi i nie wiem czy powinnam zaczekać i wziąć tabletkę drugiego dnia czy zrobiłam dobrze biorąc ją dnia pierwszego. I teraz mam zmartwienie bo zależało mi na skuteczności tabletek od pierwszego dnia ich stosowania (na ulotce było napisane, że jeśli pierwszą tabletkę weźmie się pierwszego dnia okresu to ochrona jest przez całe opakowanie tabletek) dlatego wzięłam je jak mi się wydawało w pierwszy dzień. A już drugiego dnia odbyłam stosunek z wytryskiem wewnętrznym i teraz nie wiem na czym stoję. Biorę tabletki nadal i nie zamierzam ich odstawiać ale czy istnieje ryzyko ciąży?

Gość gość
wzięłaś prawidlowo więc nie masz się co zamartwiać. Ale żeby przy tabletkach akurat w okres się kochać z wytryskiem to już jakieś zboczenie. :( Nie mogłaś poczekać do końca okresu i zobaczyć przez te kilka dni jak twój organizm toleruje tabletki? Bo zdarza się że za kilka dni dostaniesz od nich wymiotów i co wtedy?

Gość Janinka04
Opisałam konkretną sytuację nie po to, aby ktoś ją oceniał, ale żeby mi pomógł rozwiązać problem. Mój organizm dobrze toleruje te tabletki i nie było żadnych wymiotów ani biegunki. Dzisiaj wezmę 11stą tabletkę i wszystko jest ok. Jedynym skutkiem ubocznym jest to że mam nabrzmiałe piersi i są dosyć bolesne.