Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomaszkowa

ciąża, zwolnienie L4 a kasa...

Polecane posty

Gość Tomaszkowa

hejka dla wszystkich wiedzący więcej w tym temacie ode mnie proszę o odp:) pracuję na umowę o pracę na czas nieokreślony i teraz przebywam na zwolnieniu lekarskim ale zaświadczenia do pracy jeszcze nie dawałam więc mam 80% ale jak dostarczę zaświadczenie to podobno mają mi zapłacić wyrównanie do 100%- takie mam info od przełożonego, ale to jedna kwestia. druga nurtująca mnie to podwyżka od lipca, mamy mieć większą premię bo moja wypłata składa się z podstawy do 25 każdego miesiąca i premii do 10 każdego miesiąca i teraz od lipca mają być podwyżki premii, a ja wracam do pracy i chce przepracować jeszcze kilka miesięcy bo w domu z nudów umieram:) no i teraz na zwolnieniu z powodu ciąży firma płaci mi 100 % wynagrodzenia, tak? tylko czy będą płacić mi też premię? bo gdzieś od kogoś słyszałam że w przypadku ciąży liczą średnią z 3ch ostatnich miesięcy i to się dostaje, kto coś wie?

Gość gość
To ci zle przelozony powiwdzial. 100% wynagrodzenia otrzymasz jak bedziwsz miala kod b na zwolnieniu wpisany

Gość gość
a średnią liczą z 12 ost miesięcy a nie 3

dziękuję za odpowiedź.. jak dobrze, że są takie forma i można się czegoś dowiedzieć bez wychodzenia z domu:)

Gość gość
to jets tak, że liza średnia z ostatnich 12 miesięcy. Odejmuja od tego chyba 13, 7%. Dziela przez 30 i wychodzi stawka dzienna. Ta stawka dzienna jest mnozona przez ilość dni w miesiącu i tyle kasy będziesz w danym miesiącu dostawała. Będąc na zwolnieniu premii na pewno nie dostaniesz i to, że bedzie podwyżka Ciebie tez nie będzie dotyczyło. Chyba że jak pisąłas pójdziesz do pracy...