Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje opinii

jadłospis roczniaka-oceńcie

Polecane posty

Gość potrzebuje opinii

Moj maluch skonczyl roczek. Jest to moje pierwsze dziecko i nie wiem czy dobrze go karmie, dlatego ocencie prosze:) 6.00-mleko 180ml czasem mniej 10.00-kaszka 150ml 14.00-zupka z mięskiem lub rybą i warzywa 16.00-owoce z kaszka manna 20.00-mleko z kleikiem 180ml. W czasie dnia pije wode mineralna dla niemowlat. Miedzy posilkami ma przekaski typu chrupki kukurydziane,slomka ptysiowa, biszkopt,chlebek.

Gość gość
trochę skromnie wg mnie

Gość gość
jak dla mnie ok:)

Gość potrzebuje opinii
czemu skromnie, to co powinnam zmienic?

Gość gość
To ja Ci napiszę jak wygląda to u mnie: 6:00 - mleko 150ml 9:00 - ( śniadanie: kanapki,zupa mleczna,jajecznica itp) 12:30 - zupka 14:30- obiad 16:30 - jogurty 18:00- ryż na mleku lub kaszka 20:00 - 20;30 - mleko 280 ml W między czasie zjada jeszcze owoce(banany,truskawki,jabłka itp);biszkopty,paluszki.

Gość gość
I dodatkowo pije wodę niegazowaną i kompot

Gość gość
mi sie wydaje że to Twoje dziecko dosyć często je!

Gość potrzebuje opinii
może ktoś sie jeszcze wypowie

Gość gość
według mnie za dużo nabiału i kaszek, za mało warzyw, moje 14 miesięczne dziecię dzisiaj zjadło. śniadanie - jajecznica na parze ze szczypiorkiem, chlebek z masłem, pół pomidora, kawa z mlekiem drugie śniadanie - kasza manna z owocami [truskawki i poziomki] obiad w dwóch ratach - najpierw zupa jarzynowa, później już z całą rodziną klopsiki w sosie śmietanowym z kaszą, sałatka z pomidorów, bazylii i młodej cebulki [pomidory ze skórką] podwieczorek - marchewka, kalarepka, jogurt kolacja - pieczony bakłażan z sosem jogurtowym, chlebek z masłem, wędzonym pstrągiem i ogórkiem małosolnym. Przed spaniem mały wypił jeszcze mleko, a w czasie spaceru zaliczył gałkę loda, w międzyczasie od czasu do czasu skubał arbuza.