Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczne dzieko - duza waga

Polecane posty

Gość gość

czesc, moja cora ma 8 i pół miesiaca i wazy 10 kg przy wzroscie 72 cm (po urodzeniu 3,5 kg i 56 cm). troche niepokoi mnie jej waga.. jest prawie w 97 centylu, wzrost w 50. daje jej mleko 3x na dobe po 200 ml (nie zageszczam niczym), obiadek 250 ml, tarty owoc np. pol jablka lub banana, w miedzyczasie pije rozrzedzony sok hipp lub herbatke (wody nie chce). przerwy miedzy posilkami trwaja 3,5-4 godz., wiec mysle, ze nie daje jej za czesto jesc... ile Wasze dzieci jadly w tym wieku? czy te grubsze 'wybiegaly' kilogramy czy byly dlugo pulpetami?

Gość gość
a jaka aktywność fizyczną przejawia twoje dziecko? bo ilośc czy jakośc jedzenia to jedno, a le co ona robi w ciągu dnia? jak juz teraz jest pulpetem, to może miec cięzko. no i jak to u ciebie i jej ojca - jesteście szczupli czy otyli? a wasi rodzice?

Gość gość
hej :) mala jeszcze nie raczkuje i nie siedzi stabilnie. lezac na brzuszku podnosi sie na wyprostowanych raczkach i pelza wokol wlasnej osi. jakos nie potrafi jeszcze ruszyc do przodu. staram sie, zeby jak najwiecej lezala na brzuszku, ale caly czas oczywiscie nie chce, bo pcha sie na rece ;) wg pediatry powinnismy jej dac jeszcze czas i nie niepokoic sie.. jesli chodzi o wage - ja jestm b. szczupla a maz raczej dobrze zbudowany, ale nie gruby. nasze mamy sczuple, ojcowie tacy sredni, brzuszek jest ;)

Gość gość
Zabieraj ja na basen. Niech chociaż w wodzie się porusza. Ale genetycznie chyba będzie bez większych problemów.

Gość gość
Moze wyrosnie z tego gdy zacznie raczkowac I wiecej sie ruszac. Moja tez byla grubitka, a teraz ma roczek I wazy 9.5 kg, ale wszedzie jej pelno I na moment nie potrafi usiasc spokojnie. Moim zdaniem zrzuci wage, gdy bedzie wiecej aktywna, ale z basemen mozesz sprobowac to dobry pomysl.

Gość gość
Moja miała w wieku 6,5miesiąca 9kg i 70cm, teraz ma prawie 5lat i waży 20kg przy wzroście 110cm więc nie jest już gruba ale do chudzinek też nie należy. My obydwoje z mężem jesteśmy szczupli więc to nie koniecznie musi być uwarunkowane genetycznie.

Gość gość
Wg najnowszych badań skłonnośc do otyłości dziedziczy się po dziadkach, a w szczególności po linii żeńskiej - czyli po babciach.

Gość gość
to moja córka ważyła 22kg jak miała 12 lat, strasznie pasiecie te swoje dzieciaki

Gość gość
dobry pomysl z tym basenem. sprawdze :)

Gość mm gość
Mocno się nie martw. Mniemam że pewnie już długo jest na mm? Dużo dzieci na mm na wysoką wagę, ale że tak powiem wyrasta z tego.

Gość gość
dzieki. tak tak,jest na mm od drugiego m.ż.