Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubasna21

głodówka lecznicza od dzisiaj!!!

Polecane posty

Gość grubasna21

Witam Was . Postanowiłam, jak w temacie , zastosować po raz drugi w swoim życiu głodówkę leczniczą. Po poprzedniej najbardziej zadowalającym efektem były dla mnie lśniące włosy .. Po wielu rozjasnianiach miałam suche i zniszczone i nie liczyłam nawet na poprawę ich kondycji, jednak ich stan po głosówce byl dla mnie zaskakujący!!! Tym razem do podjęcia się detoksu zmobilizował mnie mój brat, który dzięki 21 - dniowej glodowce pozbył się kilku małych blizn po trądziku. Efekt zaskakujący, schudl 14kg!!! Nie ma juz przebarwień na ciele i sam mówi , ze czuje się fantastycznie. To dla mnie duza motywacja . Tak wiec postanowiłam spróbować raz jeszcze , poprzednio moja głodówka trwała 5 dni - to bardzo krótko , jednak na trwale schudłam 5kg, które przy poprzednich dietach nie chciały spaść. Dużo się ruszam , ograniczam posiłki , jednak za nic w świecie moja 8-mka z przodu nie chciała zniknąć . Teraz ważę 75kg . Żadnego efektu yoyo. I nie uwierzę, ze głodówka, jak to mówią niektórzy jest niezdrowa, bo na przykładzie własnym i brata doskonale wiem, ze dobrze przeprowadzona potrafi zdziałać cuda. Tak wiec jest ktoś chętny do podjęcia się tego wyzwania razem ze mną ? ;D

Gość grubasna21
Dodam jeszcze, ze wakacje zbliżają się wielkimi krokami, a ja jestem już zdesperowana . Jestem dość wysoką i wyglądam, jak wielka baba. Marzę o tym, by wyglądać w końcu pięknie...

Gość gość
do glodowki trzeba sie odpowiednio przygotowac,nie boisz sie skutkow ubocznych lekow ,depresji. Ja od dfzis tez robie dieta ale warzywna,z ciemym chlebem troche z ksiazki Ewy DABROWSKIEJ CIALO I DUCHA RATOWAC ZYWIENIEM

Gość grubasna21
Hej. Do poprzedniej się przygotowałam, a teraz z racji tego, ze jest gorąco, nie chce mi się jeść. Od czasu do czasu zupa jarzynowa , owoce , warzywa. Ostatnie dwa tygodnie odżywiam się zdrowo :) jedynym minusem są litry wody gazowanej, która odstawilam dopiero dwa dni temu.

Gość gość
A jak sie przygotowuje do takiej glodowki i jak ona wyglada?

Gość grubasna21
Okres przygotowawczy powinien trwać tyle samo, co głodówka. Podczas niego spożywamy lekkie dania , głównie owoce , warzywa. Wystrzegamy się na ten czas mięsa, cukrów i innych. Sama głodówka zaś opiera się na piciu tylko i wyłącznie wody, mineralnej bądź przegotowanej. Stosuje się również oczyszczanie jelit .

Gość gość
a nie lepiej po prostu zmienic diete? po co sie glodzic?

Gość grubasna21
Probowalam juz nawet z pomocą dietetyka, ale ja mam tak, ze wole nie jeść nic, niż miałabym się ograniczać. Nom, każdy ma swoje własne doświadczenia i racje w tym temacie, ja natomiast z własnego wiem tyle, ze poprawnie przeprowadzona głodówka daje świetne efekty. Ma się po niej ładna skórę, włosy, nie stosuje jej tylko w jednym celu.:)

Gość gość
chudnac trzeba powoli ale systematycznie, a nie sie glodzic i chudnąć drastycznie i potem skora zwisa, rozstepy, tylko niszczysz sobie skore w ten sposob.

Gość grubasna21
No coś Ty :) a co do skóry, to sprawa indywidualna , jedni chudna i nic im nie zwisa , drudzy na odwrót. Poza tym dzięki głosówce planuje pozbyć się trądziku.

Gość gość
jakbyś jadła same owoce i warzywa to też byś się pozbyła trądziku, przyczyny trądziku to produkty mączne, mleczne, słodycze i przetworzone, jak się zacznie jeść naturalny pokarm to trądzik zniknie, po co głodować.

Gość grubasna21
Tak, niby tak. Masz rację, dziękuję za radę. Jednak juz postanowiłam . A chętnych do wspierania brak :P no cóż, chyba będę musiała przejść przez to sama :)

Gość gość
sa glodowki majace dzilanie lecznicze ale pod opieka lekarza. zalezy od organizmu.osoby z pewnymi chorobami miedzy innymi depresja nie moga stosowac.ja wczoraj odszukalam ksiazke o ktorej pisalam Cialo i ducha ratowac zywieniem' i od dzis postanowilam wdrozycz w zycie przez 6 tygodni na ile bede mogla ,bez chleba nie wytrzymam troche ciemnego bede skubac i pic ziolka, Dodam ze smakowala mi dieta Dukana w polaczeniu z ciemnym chlebem ale podobno zakwasza organizm

Gość gość
jedna kobitka stosowala diete pewna przez 5 dni schudla ale buzia jej strasznie zmizerniala .nawet mowili jej zeby przestala sie juz odchudzac

Gość gość
a ile schudlas na dukanie ? Tak wiem, właśnie taka głodówkę prowadziłam wcześniej , w połączeniu z lewatywami. Może i to dobry pomysł z ta dieta owocowo-warzywna. Możesz napisać o niej coś więcej? :) jak wygląda Twój jadłospis? Mi np po jablku bardzo się chce jeść , ogólnie po owocach mam większy apetyt , nie wiem dlaczego:) dopiero teraz, kiedy zrobiło się cieplej , to przestało mi smakować cokolwiek , bo ciągle pije :P . Chciałabym pozbyć się tych wyprysków na twarzy :| ginekolog mi przepisał tabletki anty , ponoc cera po nich się poprawia, moja jednak nie uległa zmianie, stosowałam różne kremy, masci , a na antybiotyk się nie kwalifikuje ponieważ nie jest aż tak nasilony . Jedynie zaskórniki i takie białe krostki. Ale bardzo mi przeszkadzają :/ .

Gość gość
to jest efekt toksyn organizm sie ich pozbywa jezeli przejdziesz na dietę Dąbrowskiej Cialo i ducha ratowac zywieniem to pozbedziesz sie tych wyprysków picie pokrzywy terz oczyszcza z toksyn

Gość grubasna21
Ok, dzięki. Ale jednak chyba postawie na swoim ;)

Gość grubasna21
I jak ? Nie ma chętnych?

Gość grubasna21
haloooo!!!

Gość grubasna21
Zaczynam drugi dzień głodówki! :D .