Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość implanty ula

Implanty zębów. Zanik kości :( zabiegi odbudowujące

Polecane posty

Gość implanty ula

Zdecydowałam się na zabieg założenia dwóch implantów. Niestety usłyszałam, że mam zanik kości. Nie jestem zachwycona. Zadałam kilku lekarzom pytanie. Odezwałam się do doktora z mojej okolicy dr Tánczosa. Odpowiedział, że jest kilka metod. Co wy na to? Miał ktoś z was przeszczep kości? Dwa lata zastanawiałam się nad implantami. Lekarz odpowiedział nawet bardzo ciekawie i sporo informacji podał. Jestem umówiona na wizytę. http://feelbeauty.eu/experts/show-question/id/24

Gość Przeszczep kości
Miałem przeszczep. Niestety u mnie się coś nie przyjęło. Zrezygnowałem z implantu. Może miałem pecha do dentysty?

Gość O co chodzi?
O co chodzi z tym zanikiem kości?

Gość gość
Gdy np usuniemy ząb to następuje powolny zanik kości w tym miejscu w którym się on znajdował skutkuje to zmiana rysów twarzy można to zjawisko zaobserwować u babć które noszą protezy -gdy ją wyjma maja takie rysy"czarownicy" Zanik kości powoduje również to że osoby które noszą protezy muszą je co jakiś czas podscielać gdyz proteza robi sie luźna i wymieniac na nowa po ok 5 latach Przed zabiegiem implantologicznym należy kość odbudować gdyż ona stanowi zakotwiczenie dla śruby(implantu) Do tego celu służą preparaty kościotworcze które wszywa" się w miejsce w które zaplanowano umieścić implant i czeka nawet kilka miesięcy Zanik kości (fizjologiczny) powoduje że nawet przy zdrowym przyzębiu dochodzi do odsłonięcia szyjek zębowych ok 45 rż co skutkuje zwiększoną nadwrażliwość równiez po wszczepieniu implantu z czasem dojdzie do minimalnego odsłonięcia śruby Często zdarza sie że korona osadzona na implancie odkleja się lub imlant zmienia położenie w kości wychylając się pracowałam w gabinecie imlantolog i widziałam wiele problemów pacjentów z implantami Lekarze zachęcaja do leczenia implantologicznego gdyz jest to dla nich ogromne źródło dochodu

Gość gość
Hej, jeśli chodzi o implantiologie stomatologiczną, to najwiekszym autorytetem w Polsce jest chyba obecnie Wojciech Kołosowski, ma swoją praktykę we Wrocławiu. Z tego co wiem, sporo osób jeździ do niego na konsultacje, tak więc spróbuj :)

Gość gość
Jezeli szukasz dobrego stomatologa to trzymaj strone www.stomatologkolobrzeg.com.pl jest to gabinet do którego ja chodze i jestem bardzo bardzo zadwolona, nie mam zadnych problemow z zebami

Gość gość
Jaki przeszczep kości? Ja tez nie miałam za dobrych warunków do implantologii, zrobili mi zabieg regeneracji kości. Zadzwoń do moich na konsultacje: www.omnident.pl albo poszukaj w Wawie mają prestigedent.pl. Przecież to są jakieś bzdury...

Gość gość
Ja miałam również robiony implant u mojego stomatologa http://www.hercka.pl/ ale na szczęście nie miałam takich problemów z zanikiem kości, życzę powodzenia.

Gość gość
U mnie na szczęście obyło się bez tego. Miałam wstawiany implant czwórki i wszystko ładnie się przyjęło. Implant wygląda jak każdy inny ząb i jest nie do odróżnienia. Jeśli ktoś jest z Olsztyna i planuje sobie taki zrobić to mogę polecić www.rojekdental.pl.

Gość muszyna56
Takimi cięższymi przypadkami z pewnością zajmą się lekarze z Implant Masters Poland. Możesz na ich stronie zobaczyć, czy w Twojej okolicy jest jakiś gabinet z tego stowarzyszenia.

Gość Małgorzata33
Myśle że na pewno pomógby Ci dr Kołosowski z Unident Union Dental Spa!Pan doktor jest świetnym specjalistą!Podejmuje się najtrudniejszych przypadków!Mnie wszepiał implant i jestem bardzo zadowolona z zabiegu;)

Gość Kamilno666
Dla osób z okolic olsztyna polecam http://medident-tabor.pl/ mają tam też chirurgię więc myślę, że jedna wizyta i rozwiązliby taki problem. Ja chodzę tylko do nich!

Gość gość
och och... jak mnie wzruszyła ta fantastyczna ilość reklam. cudoooownieee mi.

Gość marekzegarek33
taka odbudowa kości to już dzisiaj nie jest jakiś "super" zabieg ;) choć przyznaję, że trzeba się jednak trochę na tym znać. sprawdź w stomatologii na podzamczu w szczecinie. powinni robić takie zabiegi

Gość gość
No cóż, pusty zębodół po usuniętym zębie należy wypełnić granulatem kościotwórczym w celu zapobieżeniu zanikowi wyrostka zębodołowego. Polecam sprawdzić tutaj: http://implantologia.szczecin.pl/

Gość kaleo
ja się bardzo obawiałam implantacji, zdecydowałam się dopiero dwa miesiące po pierwszej wizycie u lekarza. i mówiąc szczerze - było trzeba robić od razu. nie było czego się bać. implant wstawiał mi doktor Cegielski ze Stomatologii na Podzamczu w Szczecinie. gdzieś czytałam, że w ogóle on należy do stowarzyszenia IMP. także super :)

Gość gość
Poczytajcie z czego się wytwarza granulat kościotwórczy :-)

Gość kaleo
gość, chodzi Ci o to, że wykorzystywane są zęby czy jak? to najbardziej naturalny materiał :) większe szanse na powodzenie zabiegu

Gość gość
Komplikacje w chirurgii implantologicznej L. Al-Faraje

Gość wika542
a tam na tym podzamczu w Szczecinie to jak wygląda cenowo?

Gość jojo43
@wika, ceny są takie jak w większości gabinetów. czasem trochę więcej dopłacasz, jeśli np. robisz implanty. wtedy prócz tej nazwijmy to "robocizny" płacisz też za implant i koronę, a warto brać te lepsze