Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bamba labamba

WTC po renewalu 2013

Polecane posty

Gość bamba labamba

Z góry spodziewam się epitetów i zwyzywania od beneficiar, ale cóż, może ktoś odpowie rzeczowo. Czy ktoś z Was pobierających working tax credit odnowił już na 2013 rok i co z tego wynikło? Pobierałam razem z partnerem zasiłek (nie mamy dzieci) i wynosił on 90 funtów tygodniowo. Nasze okoliczności się nie zmieniły, pracujemy w tej samej firmie nadal, ilość godzin i stawka bez zmian. Tydzień po wysłaniu renewal pack, na koncie znalazło się... 7.76. Czy ktoś może wiedzieć, o co chodzi? Pisemna decyzja jeszcze nie dotarła. Pozdrawiam.

Gość gość
Nam podoBna sytiacja z 86 zmniejszyli na 44.8 tyg

Gość gość
Bamba Lamba, moga zmniejszyc ale niekoniecznie. Czasem na poczatku roku podatkowego przy rozliczeniu dokonuja jakiejs dodatkowej wplaty na konto, czasem nawet po kilka funtow. Poczekaj spokojnie na papiery, nie wydaje mi sie zeby az o tyle wam obnizyli.

Gość gość
Dostawalas 90 no widocznie byl to oierwszy rok a wcześniej miakas dochód zero. W tym roku podała dwa dochody swój i chłopaka co pewnie dało około 20tys razem. Dzięki temu spadla wam kwota working tax bo masz wzrost więcej niż 5 tyś w stosunku do roku poprzedniego. Gdy masz wąchania kolo 5tys rocznie kwota nieznacznie się zmienia ale jak w jednym roku dalas zero a w drugim 20tys to jest prawdopodobieństwo ze właśnie teraz będziesz 7funtow dostawać. Nam się zmieniła o 7tys kwota i zabrali ponad 30ttyg .tez tydzień pobtelefonicNym renewal

Gość gość
Najlepiej zadzwonić i ci powiedzą. Ja jak w Pt zobaczyłam inna kwotę zadzwoniłam inni powiedzieli ile bede teraz dostawać a list dostane w lipcu. Dzwoniłam z renewalem w zeszła sobotę i juz w ten piątek dostałam po nowemu

Gość gość
Working tax credit to nie jest zasiłek ani benefit!!!!!! Nauczcie się w końcu ludzie

Gość gość
Jeśli ten przelew przyszedł nie według planu wypłat to jest to pewnie wyrównanie za poprzedni rok.

Gość bamba labamba
Dzięki za odpowiedzi. Kwota wpłynęła standardowo w poniedziałek, decyzji pisemnej nadal brak. Faktycznie był to nasz pierwszy rok pobytu w UK i dochód znacząco się zwiększył w porównaniu z rokiem poprzednim. Ale przecież wiadomo, że ciężko porównywać dochód z Polski z tym w UK, gdzie zarabiamy i tak niewiele powyżej minimalnej (i z tego powodu - jak myślałam - otrzymaliśmy WTC). No coż, trzeba się do nich wybrać i zadzwonić. Pozdrawiam!