Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julita0407

Brązowa wydzielina

Polecane posty

Gość Julita0407

Witam. Mam problem ...Jestem w 32 tyg ciąży i od 3 dni odczuwam bole tak jak przy miesiączce , 3-4 razy na dzien,.. nie są onę bardzo bolesne no ale są :/ po za tym zauważyłam dzisiaj ze mam brązową wydzieline z pochwy. Byłam u gina i zapisał mi Luteine, a wydzieline zauważyłam jak juz wróciłam do domu... :/ nie wiem co robic. Pomóżcie

Gość gość
bardzo dobrze ze zapisał luteinę, najwidoczniej masz jej niedobór i to są właśnie tego objawy, zażywaj i się nie martw

Gość gość
no i się oszczędzaj

Chciał dac mi skierowanie do szpitala... :/ martwie sie bo nie wiem co jest grane. powiedział ze jak cos bedzie sie dziać to mam jechac do szpitala...

Gość gość
jedź i to już to jakieś krwawienie może byc

to co w koncu mam robić?? :/ to jest niedobór tej luteiny czy jak ? dlaczedo sądzisz ze to moze byc krwawienie?

Gość gość
luteina jest odpowiedzialna za utrzymanie ciąży, dlatego najlepiej leż i ją zażywaj, sama wydzielina jeszcze nic nie znaczy jest to sygnał że jej brakuje. Gdyby się coś gorszego działo typu plamienie wtedy jedź do szpitala

Gość gość
lepiej jedz do szpitala lepiej 5 dni za wczesnie niż 5 minut za póżno ,niewiesz co się dzieje a w szpitalu będziesz pod stałą kontrolą

Może po prostu jestem przewrażliwiona.. To moja pierwsza ciąża.. dużo czytam na te tematy.. I jak dzieje mi sie coś podobnego to zaczynam sie denerwować.. :/

Gość gość
no niewiem brazowa wydzielina na tyle przed porodem to nie jest dobry znak ale czytaj dalej i czekaj dalej,moze internet cię zdiagnozuje,kobieto chodzi o twoje dziecko!!!!! ,może własnie dlatego ze to twoje pierwsze dziecko czekasz,czytasz czekaj dalej

Gość gość
brazowa wydzielina to utleniona krew naprawdę się nie zastanawiaj tylko do lekarza

Coraz bardziej sie denerwuje... Jestem sama w domu, narzeczony w pracy.. przez cała ciąże staram sie nie brać leków ... no chyba ze zapisze mi je lekarz... wiem ze w szpitalu dadzą mi taką dawke lekarstw... a nie chce zeby mój dzidziuś był juz faszerowany...

Gość malenkaaaaaaaaaa
ja miałam tez na poczatku ciazy plamienie brazowe a po paru dniach dostałam krwawienia i poroniłam:/

Gość gość
jedź do szpitala lepiej dmuchać na zimne, niż potem całe życie sobie wypominać że mogłaś postapic inaczej. Pojedziesz i cię zbadaja nic strasznego, a jak będziesz siedzieć w domu i sie denerwować to nic dobrego z tego może nie wyniknąć

Gość gość
dzwoń do faceta i do lekarza,

Gość gość
sama napisałas że lekarz zalecił jakby sie cos działo szpital a po powrocie zaczęłaś plamic więc coś się dzieje wiec do szpitala bez dyskusji

Gość gość
w kazdym moga wystepowac ale zawsze trzeba to skontrolowac,nie zawsze oznaczają coś złego ale każda podejrzana wydzielina gdy do porodu jeszcze jest czas to dezwonek alarmowy

Gość gość
ja mówie o zabarwienu brązowym bo biała lub żółta to normalna w ciazy

Wiem wiem.. własnie sie zdziwiłam ze mam brązową bo przez cały czas miałam własnie biała lub zóltą...

Gość gość
To świadczy o przedwczesnym porodzie, wiem coś o tym autorko. Nie masz na co czekać... gdy ja pojechałam do lekarza skontrolować brązowe plamienia... lekarz powiedział mi tylko tyle " 12 godzin temu zaczął się poród " . u Ciebie nie musi oznaczać tego samego... ale może..

Rozumiem.. wiem ze lepiej sprawdzać takie rzeczy ... a w razie czego to przyjmą mnie do szpitala bez skierowania?

Gość gość
idziesz na izbe mówisz co ci jest i cie przyjmuja ,tym sie nie martw i nie zwlekaj

jeszcze jedno pytanie... ja jestem z innego województwa a mieszkam na śląsku i tu zeby isc do lekarza trzeba miec karte czipową a ja jej nie mam bo nie jestem tu zameldowana... Czy bede płacić za leki czy inne rzeczy? ubezpieczona jestem ...

Gość gość
Dziewczyno przejmujesz się takimi rzeczami, zamiast biec do szpitala. Każda minuta się liczy jeśli okaże się że to przedwczesny poród, bo mogą jeszcze powstrzymać skurcze zastrzykami... A jeśli chodzi o Twoje pytanie, to mi się wydaje, że ubezpieczenie wystarczy...

Gość gość
musza cie przyjac ,najwyzej pózniej dopełnisz formalnosci