Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 18 lat , zadnego wyksztalcenia, co dalej

Polecane posty

Gość gość

Dostalam sie do najlepszego liceum w miescie ale juz w polowie pierwszego roku przerwałam je. Nie wiem co mi odbilo. Teraz mam 18,5l i nie wiem co zrobic nie wroce do szkoly dziennej z 15latkami.... Zaprzepascilam taka szanse. Chce isc do pracy ale gdzie mnie przyjma???

Gość gość
idź do zaocznej! masz szczęście, że jesteś jeszcze młoda, niektórzy olewają edukację i dopiero ok 21 lat myslą o maturze i szkole średniej, więc nie jest tak źle! zapisz się jak najszybciej, bo sama wiesz jak bez średniego wykształcenia ludzie będą cię traktować!

Gość gość
mogę, ale muszę też iść do pracy..

Ano nic, pracodawca i tak ma w******e no to czy masz mature czy nie, bo zdaje sobie sprawe ze taka sama liczba debili ja zdaje jak nie. Na twoim miejscu poszedlbym zaocznie do jakiejs intratnej zawodowki, i rozejrzal sie za praca nie przejmujac sie brakiem matury, ktory w twoim wieku jest calkowicie normalny. ;D

Gość gość
nawet na stanowisko sprzedawcy w sklepie h&m wymagaja matury... gdzie moge isc zapytac o prace? w jakich zawodach? nie mam zadnego doswiadczenia w pracy (chyba ze na czarno w polu ;)) )

Ja myślę,że szkoła zaoczna w konkretnym zawodzie np nie wiem fryzjerka,kosmetyczka,coś takiego ;) na pewno Ci się to przyda,a o pracę w tym zawodzie też nie jest najgorzej! Nie marnuj swojej szansy osiągnięcia czegoś,bo z czasem będzie za poźno! powodzenia ! ;)

Możesz teraz chodzic do liceum zaocznego i do jakieś pracy a gdy skonczysz to liceum i zapiszesz się na jakiś kurs to znajdziesz lepszą.

Gość gość
mam tylko skonczone gimnazjum ... kto mnie przyjmie bez sredniego skoro wszedzie takie wyksztalcenie jest wymagane?? u nas jest ogolniak zaoczny nie ma zadnego profilu jak kosmetyczka czy fryzjer a skzoda

może postaraj się poszukać pracy jako sprzedawca np w spożywczym,na jakimś bazarku,może ulotki albo call center, pomoc kuchenna,jest sporo propozycji,wystarczą chęci i troszkę realizmu ;) nikt bez odpowiedniego wykształcenia nie zrobi z Cb księgowej,a w takiej pracy jak powyżej łatwo zdobyć doswiadczenie ;) a jeśli masz skończone tylko gim to poszukaj w pobliskiej okolicy zawodówki np 2 letniej w określonym zawodzie na pewno gdzieś jest ;)

Gość gość
a z dużego miasta jesteś? ja mam 19l, w tym roku pisałam maturę i idę do pracy w szpitalu na wakacje jako salowa. wiem, że tam wystarczy wykształcenie podstawowe, zatrudniają tam też osoby bez matury, teraz jest sezon urlopowy, więc masz duże szanse na pracę na lipiec-sierpień, a w międzyczasie możesz poszukać czegoś innego i pomyśleć do jakiej chcesz iść szkoły ;)

Gość gość
jest zawodowka ale z 15latkami mam tam chodzic?:( pomoc kuchenna to dobry pomysl mam znajomych to moglabym przez nich dostac ta prace:) salowa to tez dobry pomysl.. mieszkam w srednim miescie ale jest u mnie szpital i w pobliskich miastach tez jest kilka. zadna praca mi nie straszna ale jak sobie pomyślę że muszę myć zwłoki bo i to nalezy do obowiazkow salowej to ..... chyba zemdleje:O

Gość babka z piasku
Teraz to bez choćby matury, ani rusz. Teraz to nawet do "fachu", który uczą w zawodówkach wymagają matury. Przykład: Fryzjerka z doświadczeniem zawodowym ale po samej zawodówce jest mniej ceniona niż fryzjerka z nieco mniejszym doświadczeniem ale za to ze skończonym dodatkowo technikum fryzjerskim.

Gość gość
Moglabym isc jako ta salowa ale co trzeba zrobic ?? mam isc do szpitala sie dowiedzieć ??

Gość inaho
Nie możesz cały czas myśleć, że ci się nie uda, że nic nie wiesz, że nie masz pojęcia. Jeśli chcesz podjąć się pracy i się czegoś nauczyć to pokaż to swojemu pracodawcy, bo jak nie będziesz w 100% tego pewna to możesz zapomnieć, że ktoś ciebie zatrudni. http://www.transcomfort.pl/pneumatyczne-systemy-zawieszenia