Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakochana w rabarbarze ;)

Lubicie rabarbar?

Polecane posty

Gość zakochana w rabarbarze ;)

szukam fajnych SPRAWDZONYCH przepisów, moze cos nowego odkryję, bo ja KOCHAM rabarbar <3 taki kompot latem to to na co czekam cala zime ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
rabarbar, ohyda!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iiiiiiijaaaaaa
się podlaczam, uwielbiam rabarbar ale drozdzowki sama nie upieke na przyklad, bo nie umiem wyrabiac tego ciasta :((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popatrz5
szukajcie na blogach gdzie sa komentarze, raczej wam ludzie napisza czy wychodzi czy nie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z tym to różnie bywa, ostatnio pieklam najprostszy ponoc placek z mojewypieki albo kwestiasmaku, nie pamietam. i nie wyszedl :( nie smakowal mi w ogole, a troche piec umiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam tez!
i mam meeega przepis, łątwy i na 100% wyjdzie. nawet dla tych, którzy boją się drozszy, poniewaz.. nie trzeba ich wyrabiac :D Drożdżowy bez wyrabiania Składniki: 5dkg drożdży, pół łyżeczki soli, pół szklanki cukru, pół szklanki ciepłego mleka, pół szklanki oleju, 2 jaja, 2 szklanki mąki tortowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zakochana w rabarbarze
i co zrobic z tymi skladnikami? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja podduszam rabarbar i gorący wkładam do słoików - mam na cały rok. polecam miłosnikom

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam tez!
haha faktycznie, przepraszam ;) Przygotowanie kruszonki: siekamy pół kostki masła, dodajemy 1 żółtko, ok. 1 szklanki cukru i 2 szklanki mąki. Całość łączymy i rozdzielamy na drobne kawałki. Ciasto przygotowuje się warstwami w misce i odstawia w ciepłe miejsce na 2h. Kruszymy 5 dkg drożdży, a następnie rozsypujemy sól i cukier. Rozlewamy mleko i olej. Ważne, by zachować tę kolejność. Mieszamy 2 całe jaja i rozlewamy je na wierzchu. Na końcu wsypujemy 2 szklanki mąki tortowej. Przykrywamy miskę i odstawiamy ją w ciepłe miejsce. Po 1,5 – 2h dokładnie mieszamy ciasto i wylewamy je na wysmarowaną tłuszczem blachę. (Jest to porcja ciasta na małą blachę.) Na ciasto nakładamy owoce i posypujemy je kruszonką. Pieczemy w 170C przez ok. 40-50 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moj pewniak to..
ja ostatnio zrobilam ciasto na oleju, nie wiem czy znacie ten przepis, ale jest przełatwe i mega smaczne, az sama sie zdziwilam jak pierwszy raz zrobilam, z lekką niepewnością czy oby na OLEJU bedzie ok ;) to ten pierwszy przepis z blogu: www.blog.krainaobrusow.pl/rabarbar-na-stol/ //mam nadzieje ze nie bedize to uznane za spam czy cos, bo akurat tam ten przepis niedawno znalazlam, w konkretnie od mojej szwagierki dostalam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam tez!
o matko! padlam! moj przepis jest z tej samej strony :D dokladnie go przekopiowalam, bo nie wiedzialam czy wypada link wkleic :D co za zbieg okolicznosci! :D w takim razie musowo wyprobuje teg drugiego przepisu, poki jeszcze rabarbar jest. troche sie balam tego oleju ;) ale teraz zaryzykuję :D normalnie muszę tą historię mężowi opowiedzieć jak najszybciej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moj pewniak to..
:))) faktycznie :) chyba to było sobie pisane ;) w takim razie ja muszę spróbować tych drożdży ;) w ogole lubię ten blog krainaobrusow, chociaz w sklepie nic nigdy ni ekupowalam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zakochana w rabarbarze
hihihihih :} się dzieje ;) świetnie, w takim razie ja wyprobuje obu przepisow! i dam wam znac jak wyszly :D jutro/ najpozniej pojutrze zrobię drozdze, ktorych tak sie cale zycie balam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam tez!
a nie, ja to akurat najpierw znalam sklep, potem mieli. kupilam tam kilka razy obrus na wymiar, bo mam baaardzo duzy i niewymiarowy stół. a oni sprzedają spoko obrusy w każdym rozmiarze :) w kazdym razie ten przepis to moj hit ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja lubię ciasta z owocami polecam www.elastyczna.pl polecam gorąco.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepsze jest kr***e z rabarbarem i kruszonką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wiem dlaczego "kru.che" zostało ocenzurowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mignoletta
Ostatnio na fan page'u Bielucha padło pytanie o przepisy z rabarbarem i odnalazłam tam swoją inspirację.<3 Blog Kuchnia Faceta czy jakoś tak podał przepis na indyka pieczonego w cydrze podanego z chutney z rabarbaru. Zrobiłam w domu i dodałam do tego jeszcze ziemniaczki pieczone z przyprawami, chociaż myślę, że ryż też by pasował. Było pyszne! Chutney wyszło rewelacyjne, planuje nakupić rabarbaru i zrobić taki chutney do słoików na zimę. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
uwielbiam ale nie na tyle, żeby zajmować się przez 5 godzin drożdżówkami z rabarbarem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×