Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

konkubin zarzucil mi ,ze nie moze byc ochrzczony przeze mnie u swiadkow jehowy

Polecane posty

Gość gość

od jakigos czasu moj konkubin (studiuje)czyta codziennie biblie swiadkow jehowy,jestem katoliczka i nie ugne sie przed zadnymi ich argumentami,nie wypre sie wiary w Ukrzyzowanego.Mamy dwoje dzieci ,jestesmy ze soba 11 lat,nie mam juz sily dluzej walczyc o swoje poglady,zarzucil mi ,ze przeze mnie nie moze sie ochrzic w ich wierze juz nie wiem co o tym wszystkim myslec...

Gość konkubin??
.

Gość gość
jestem katoliczka i nie ugne sie przed zadnymi ich argumentami,nie wypre sie wiary w Ukrzyzowanego.Mamy dwoje dzieci ,jestesmy ze soba 11 lat xxxxxxxxxxxxx patrzcie!!!!!!!!!!!!! szmata żyje w konkubinacie 11 lat, rodzi bękarty, i uważa się za praktykującą katoliczkę!!!!! ha ha ha ha ha ha - świat się kończy!!!!!!

Gość gość
Nie musialas mnie tak zwyzywac ,a moje dzieci to nie bekarty jak to nazwalas,a zwiazek konkubinacki z naszego wyboru byl ,mnostwo ludzi dzisiaj tak zyje maja dzieci i nikt im nie ubliza,ale jak widac nie otrzymam tu porady......

Gość gość
obydwoje siebie warci...

Gość gość
a gdybym byla w zwiazku malzenskim to jak rada ? co by to zmienilo?

Gość gość
Szkoda, że macie razem dzieciaki;/, bo na twoim miejscu to kopnęłabym w d**ę ześwirowanego kociarza. Drażnią mnie ludzi, którzy całe życie przynależą do jednego wyznania a nagle coś im się odmienia, zaczynają wnikać, drążyć tematy religijne, filozoficzne itd i i nagle chcą dokonywać zmian, wywracając tym samym pookładane życie swoich najbliższych.

Gość gość
tak u mnie to trwa od roku,nie moge zniesc najezdzania na moja religie tym bardziej ,ze sam byl katolikiem i teraz chce cos mi wmawiac i mnie namawiac

Gość KASIA9898
Dokładnie, udajesz zatwardziałą katoliczkę a przez tyle lat żyjesz w konkubinacie, masz dzieci z nieślubnego łoża... Jak to się ma do wiary i nauki Kościoła? Ja jestem katoliczką, taką zwyczajną ale nigdy nie związałabym się z mężczyzną, który jest innego wyznania. Wiadomo, że będzie to w przyszłości powodowało spory. A co z dziećmi, czy są ochrzczone?

Gość gość
szkoda ,ze wielu rzeczu nie mozna przewidziec ,to prawda....

moim zdaniem powinniście ochrzcić się razem - jedno warte drugiego :) ani z ciebie katoliczka ani z niego świadek :D

Gość KASIA9898
Cóż, zrobili mu pranie mózgu w tej sekcie... Bo świadkowie Jehowi nie maja nic wspólnego z religią... Została ona utworzona w USA i zarejestrowana jako spółka z.o.o. Znam taki przypadek, w rodzinie mojego męża. Jego dziadek i babcia przez całe życie byli katolikami i na starość odmieniło im się... Zostali świadkami i pletli te bzdury od świtu do nocy.

Gość gość
Nie jestem praktykujaca katoliczka,ale nie moge sluchac tego ciaglego najezdzania i tych ich madrosci,zygac sie chce,moje zycie wygladalo jak w kazdej katolickiej rodzinie ,a to ze nie wzielismy slubu to juz koniec swiata?tak postanowilismy i to byla nasza decyzja,nasze dzieci sa ochrzczone,...

Gość gość
prowo - żaden świadek nie zgodizłby siena ochcrzczenie dizeci w kościlee katolickim , zmyślaj dalej

Gość gość
to ze nie jestem praktykujaca katoliczka mam na mysli ,ze nie chodze co niedziele i od swieta do Kosciola

Gość gość
tak tylko dzieci byly ochrzczone kilka lat temu a to trwa jak juz pisalam od okolo roku

Gość gość
nie chodzsz do koscioła, żyjesz z facetem bez ślubu , to jaka ciebie katoliczka ? i jeszcze swojego chłopa oczerniasz za jego p laecami . Ty poganka jesteś i tyle

Gość gość
ale ja czegos nie kapuje, masz w d***e wiare katolicka bo zyjesz w grzechu, wiec nie p*****l ze ejstes wielka katoliczka.

Gość gość
Po co odrazu taki pojazd po kobiecinie:). Oboje są wyznania katolickiego- nieważne czy praktykują czy nie, to ich sprawa. To facetowi nagle odbiło i chce z kociarzami się identyfikować.

Gość gość
To ze nie mam slubu nie znaczy ze polece do innej wiary,czlowiek jeszcze ma serce...

Gość gość;)
szkoda ,ze człowiek rozumu nie ma :D

Gość gość
tzn ,ze ci co nie biora slubu koscielnego maja w du... wiare katolicka?

Gość gość;)
ci , którzy twierdzą , że śa katolikami a ślubu nie biorą - tak włąsnie jest ---- maja w d***e swoja wiarę .

Gość gość
Ja p*****le, można być katolikiem, ale wcale nie trzeba latać co chwilę do kościoła aby słuchać pitolenia księży. Tak samo nie trzeba brać ślubu w kościele, aby być wierzącym , ale nie praktykującym katolikiem. Ciemnogród

Gość gość;)
no to co trzeba robić twoim zdaniem zeby być katolikiem ?

Gość gość
w takim razie co niby by zmienil fakt gdybym miala slub koscielny? g....no,teraz bym myslala chyba o rozwodzie

Gość gość;)
i co to znaczy niepraktykujący katolik ? ukrywający sie ze swoja wiarą ? albo obnoszący się z nia tylko podczas świąt ?