Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamusie w 26 tygodniu ciąży :) zapraszam!

Polecane posty

Gość gość

Witajcie kobietki! obecnie zaczyna mi się 26 tydzień, może któraś z Was do mnie dołączy? wypowie się jak się czuje od początku ciąży, jak się przygotowujecie do nowej roli :)

Gość apettit91
ja w czwarte zaczne 24 tydzien :) Przyjmiesz mnie do swojego grona ?

Gość gość
pewnie,że tak :) im więcej mamusiek tym lepiej. :)

Gość apettit91
sama dzisiaj tez zakladalam topi ale jakos go znalezc nie mge . Wiec moze powiem cos o mnie :) Mam 22 lata i to moja pierwsza ciaza chciana jak najbardziej :) U mnie bedzie synus : ) A jak to u Ciebie ?

Gość Asia Mama Kajuśki
Cześć:) ja dziś zaczęłam 26 tydzień :) Termin porodu mam na 8 października. Jak widać w pseudonimie spodziewamy się dziewczynki:) Chętnie popisze bo na iinych tematach coś pustki....a ten główny-jak dla mnie za dużo tam osób:) apettit91 my chyba ten sam rocznik:) ja jestem 91 a mój mężul 86. Staraliśmy się ponad rok o małą z oooogromnymi problemami i wspomagaczami ale udało się i czekamy na październik-lub koniec września bo mała w 20t6d była na 22t3d wagowo! Ważyła 470g :)-a owulacje miałam potwierdzoną monitoringiem przed i po więc dokładnie wiem kiedy była-nie ma opcji aby był poślizg więc moja chyba wzrost troche po tacie będzie miała-on ma 194:) Mała będzie miała na imie Kaja:) Ciekawe jak u was? No i pewnie ruszyły scie już z kupowaniem?:P

Gość gość
Ja mam 21 lat i pierwsze dziecko również w drodze i jak najbardziej chciane :) będziemy mieli synka Jasia :) a zakupy powoli rozpoczęte, dziadkowie szaleją z radości :)

Gość gość
miało być Dzidkowie szaleją z radości i robią zakupy :)

Gość gość
Edita, przygłupie, nie ośmieszaj się:O

Gość Asia Mama Kajuśki
Ja mam wózek, prawie wszystkie ciuszki i pare innych pierdółek. Pieluchy pampers premium care kupiliśmy ostatnio w promocji po 36,99 za paczke-5 paczek wzieliśmy, chusteczki 8 op. pampers te zielone i grzechotke baby ono taka leciutką. łóżeczko pościel i całe wyposażenie kupuje w sierpniu i potem upiore ciuszki, w sierpniu zamierzam też kupić wszystko do szpitala i dla małej do domu typu tetry, gaziki do pepka podkłady do szpitala kosmetyki i różne takie. Zamówie sobie to wszystko u jednego sprzedającego na allegro , już mam upatrzonego. Z takich innych większych rzeczy to chce jeszcze kupic karuzele tiny love do łóżeczka, łuk do fotelika i huśtawke/bujaczek :)

Gość apettit91
Asia no na to wyglada ze ten sam roczni jestesmy . Nasz malutki na ostatnim usg no bylam wtedy w 22 tygodniu wazyl 550 g wiec wiecej niz Twoja malutka :) Ale moze byc duzy po Tatusiu :) Hihi . Co do wyprawki powoli kompletujemy , lepiej miec wczesniej niz potem latac w pospiechu za czyms bo zawsze cos wypadnie z glowki zeby kupic .

Gość apettit91
To malenstwo to splnienie naszych marzen jest , zaczelismy sie starac w sumie ja zamieszkalismy razem zaraz po uonczeniu mojej szkoly i ponad 3 lata sie staralismy i dopiero teraz sie udalo . Wiec wiem co to zanczy upragnione malenstwo :) Edith ja tam sie nie czuje ciezarowka , przytylam moze 2-3 kg od poczatku ciazy wiec nie mam co narzekac :)

Gość Asia Mama Kajuśki
No moja ważyła tyle w 20t6d-470 więc w 22 już na pewno grubo ponad 500 a nawet ponad 600.Lekarz powiedział że jest większa o półtora tygodnia. Ja mam nadzieje że duża nie będzie bo ja jestem mała -165.Przytyłam do tej pory 5,5-6kg.-lekarz mówi ze idealnie. My zaczęliśmy się starac po ślubie...no i dopiero po laparoskopi i hsg się udało.

Gość mia ta cara
Hej dziewczynki to ja tez sie przylacze :) Ja mam 23 tc i termin ma na koniec pazdziernika :)

Gość mia ta cara
Nie wiem ile dziecko wazy bo mieszkam w Uk i tu na Usg nic mi nie mowili:) Bede miec synka imie jescze nie wybrane i pomyslow tez brak :)

Gość gość
Ja teraz za tydzień będę miała usg więc zobaczymy ile waży ale kopie nieziemsko :) ja mam termin na koniec września początek października, więc zobaczymy kiedy wyjdzie :) a co do rzeczy dla malucha to mamy po kuzynce łóżeczko z całymi akcesoriami, ubranka mama nam kupiła mama w Anglii bo tam taniej :) a wózek planujemy kupić w sierpniu,i resztę zakupów też w sierpniu, autorka tematu :) nie wiem czemu nie wpisałam nicku :P

Gość apettit91
Ja tez jestem maluta ze ta to ujme mam niecale 16o cm wzrostu wiec jeszcze mniej :) Wiec mam rowniez nadzieje ze nie bedzie duzy choc jak po tatusiu to odziedziczy to moze byc ciezko . Nie mieszkam w Polsce wiec w sumie wizyty u mojego lekarza mam co2-3 miesiace ale przeklada mi sie to z szpitalem w torym bede rodzila o czym musialm zdecydowac ja bylam bodajze w 9 tygodniu ciazy , troche to dziwne ale tai kraj . Wiec w sumie mniej wiecej mam co miesiac jakas wiyzte , ale teraz raz szpital w piatek , i w nastepny poniedzialek u lekarz no i nie wiem co dalej : p Czy fo konca bede miala jeszze jakeis usg , najwyzej bede zmuszona codzic prywatnie , choc jestem zadowolona z panstwowej sluzby zdrowia na cale szczescie bo w Polsce wlasnie z tym bywa roznie :) Wyprawka powoli sie ompletuje , ale te wieksze zakupy zostawiam na sierpien badz poczate wrzesnia , mam nadzieje ze uda nam sie za jednym zamachem wszystko kupic . Jestem na etapie poszukiwania kocykow i cieplejszych bodow czy pajacykow ale niestety wiekszosc teraz to cisuzki na lato co mi nie bardzo odpowiada , termin mam na 17 pazdziernika :)

Gość gość
a jak tam przeżyłyście test na obciążenie glukozą? :)

Gość mia ta cara
hehe to zalezy editta ja juz mam jedno dziecko np.

Gość vicia-lovi
witam dziewczyny .ja tez w poniedziałek zaczęłam 26 tydzien ;)

Gość gość
Witaj Vicia :) jak tam się czujecie PRZYSZŁE mamusie :) :)

Gość gość
Kobitki co tam ucichłyście? :)

Gość gość
www.kinderswiat.pl Witam wszystkie obecne oraz przyszłe mamy! Serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszego sklepu internetowego z artykułami dla Waszej Pociechy! www_kinderswiat_pl -podkreślniki oczywiście zmieniamy na kropki:) Pozdrawiam.

Gość Wrc
Dnia 25.06.2013 o 19:47, Editta Van K napisał:

Raczej ciezarne. Bo matkam jeszcze nie jestescie

Pod sercem rozwija Się dziecko, a nie ciężar, więc jesteśmy matkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!