Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziutaaa

laktator ręczny - który?

Polecane posty

Gość ziutaaa

patrzyłam na allegro jest tego masa, avent czy tommee tippee, czy może jeszcze jakiś inny?

Gość gość
Każdym ręcznym się namachasz, żeby ściągnąć za dnia chociażby 60ml. Ja po 1-2tygodniach dałam sobie spokój z tym laktatorem...W dodatku jak miałam ściągać w upał to lało się ze mnie dosłownie...

Gość gość
Mam medele harmony-ręczny, kupiłam, żeby było cokolwiek do ściągania, nie planowałam, że będę go często używać. Niestety laktator chodzi codziennie i żałuję, że nie kupiłam elektrycznego. Teraz zwracałabym uwagę na: -ilość części do mycia -czy zasilanie pozwoli ściągnąć mleko w samochodzie -czy pasuje do butelek do mleka (używam butelek z aventu i taki byłby wygodniejszy) Każde ściąganie mleka to do mycia laktator z butelką, pojemnik na mleko i butelka do karmienia. W domu nie ma problemów ale na wyjeździe... Przy kupnie medeli sugerowałam się tym, że w razie potrzeby mogę wypożyczyć końcówkę elektryczną z poradni laktacyjnej. Wypożyczałam, mniej męczące, ale nie ściągało więcej mleka.

Gość gość
miałam TT ,bardzo przydał mi się w szpitalu miałam cc zero pokarmu ale rozkręciłam laktatorem ,położna mi powiedziała że te laktatory są bardzo dobre.

Gość ziutaaa
Ja narazie wyprawke szykuje, także nie wiem czy będzie mi potrzebny. Na elektryczny nie chce jeszcze wywalać pieniędzy. Za wszystkie opinie jestem wdzięczna. Czy kształt piersi ma znaczenie? Mam małe a skutki nawet bardzo

Gość ziutaaa
podnosze

Gość gość
ja mam ten: http://lovi.pl/pl/produkty/14/Laktator+r%C4%99czny+Protect+NOWO%C5%9A%C4%86 Lovi Protect - jest rewelacyjny wg mnie, kosztował 140 zł. Właśnie w 15 minut odciągnęłam 110ml. Jest dwufazowy (tryb pierwszy pobudza wypływ mleka, tryb długi - to tzw. ssanie głębokie) i ma regulację siły ssania. Dla mnie super, odciągam jedną porcję mleka dziennie na czas po połogu, kiedy zacznę więcej bywać poza domem.

Gość gość
też miałam całe życie małe sutki, po porodzie w ciągu doby zarówno sutki jak i całe piersi urosły. Dziecko jakoś je wyciąga.

Gość gość
jeśli ręczny to polecam Avent generalnie ręczny radzę tylko jeśli okazjonalnie się będzie sciągać mleko,ale jeśli często to tylko elektryczny

Gość gość
Tez nie wiem czy jest sens wydawac pieniadze na elektryczny jak nie wiadomo w ogóle jak często będzie Ci potrzebny. Ja kupiłam aventu ręczny i idealnie się u mnie sprawdzał. Ręcznym możesz po cichu w każdym miejscu odciągnąć pokarm i łatwo się go myje. Co do kształtu piersi to nie ma to większego znaczenia. Końcówki w laktatorach wykonane są z silikonu właśnie po to żeby mogły dopasowywać się do różnego kształtu.

Gość gość
Polecam Avent

Polecam laktator i inne produkty firmy Tommee Tippee, są rewelacyjne i sprawdzają się w każdej sytuacji. Swój laktator kupiłam na www.akpolbaby.pl. Sprawdźcie ten sklep, bo oferuje super towary.