Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczne dziecko starsznie sie poci!!!!!!!

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi tu głównie jak wypije butle i jak zasypia -muszę go nocy przebierać bo ma caały kark mokry - :/ Co robić?? Czy to objaw niedoboru wit, d??

Gość gość
Moj syn ma dokladnie tak samo. Poci sie tak bardzo przy usypianiu ze zanim polozymy sie z mezem spac musimy syna przebrac i przelozyc poduszke na druga strone. Mial robione badania i wszystko ma w normie, lekarz powiedzial ze widocznie taka jego uroda. Ja na Twoim miejscu skonsultowalabym to dla pewnosci z lekarzem.

Gość gość
wielkie halo, kup mu antyprespirant i po problemie,ze tez takie idiotki dzieci maja....

Gość gość
mój też tak ma i córka 8lat tak samo

Gość gość
Podczas jedzenia ok rozumiem -ale jak zasypia...:/-strasznie mnie to martwi:( I tak jeśli chodzi o moje dziecko-jestem panikarą!! Jutro najdalej po jutrze wybieram się do lekarza " z tym problemem" Co do wit.d jak pisalam w pierwszym poscie to mieliśmy zaprzestane jej podawanie,bo mały miał szybko zrośnięte ciemiączko.

Gość gość
spróbuj ubierać do lżej, np: ja ubieram mojemu pajacyka a córka koleżanki by się w tym zagotowała ;) ubierz body na kr. rękaw i to wszystko, spróbuj tego ;)

Gość gość
to załóż pół śpiochy, my się z koleżanki córy śmiejemy bo koleżanka często cieplej ubrana od dziecka, inaczej by była cała spocona :)

Gość gość
podnoszę

niedobór witaminy D albo te wściekłe upały ja małą kładłam w samej pieluszce a w nocy zmieniałam jej poduszkę i tyle

Gość gość
sama piszesz, że jak ma body z krótkim rekawem to się nie poci. Matki w Polsce sa za bardzo przewrażliwione i rpzegrzewają swoje dzieci- dlatego dzieci tak cześto chorują. Pamiętam lekarz z oddziału dziecięcego wyzywał większośc matek , ktorych dzieci miały zapalenie oskrzeli bo ich dzieci były ciągle za ciepło ubrane. Mowił, że body i rajstopki wystarczą. Do spania dziecko powinno miec max 18 stopni, a dziecko chore na oskrzela itp 16 stopni. więc nie martw się Twoje dziekco nie zmarznie. Gorzje mu będzie jak taki spocony będzie spał. a jeżeli sie odkrywa to kup mu spiworek do spania. A do gościa od tego antyperspirantu - nie wiem co w tej wypowiedzi miało być smiesznego.

Gość gość
Dziękuje za wypowiedz:) Zastanawiam się tylko jak to jest przy niedoborze wit.d czy dziecko się poci nawet jak jest cieniutko ubrane??

Gość gość
Ubieram dziecko za grubo. Dlaczego sie poci? :P Naprawde zakladasz dziecku pajaca z dlugim rekawem w czerwcu?? gdzie nawet przy otwartym oknie w pokoju jest cieplo?? nie dziwota ze spocony sama sie tak ubierz i zobacz czy nie bedziesz spocona

Gość gość
nie w pajacu -przy upałach spał w koszulce z dłg.rękawkiem i spodenkach..teraz w pajacu a na dworzejest tylko 15stopni...wydaje sie mi,ze bedzie mu zimno jak sie rozkopie:P w śpiworku nie bedzie spał nie ma mowy.

Gość gość
Podczas upalow w koszulce z długim rekawem?? Czy TY widzisz co Ty piszesz? moje dzieci spaly w samych spodenkach podczas upalow a i tak byly spocone. Maja 2 i 4 lata, ale jak byli mniejsi tez tak spali Dzisiaj spali przy oknie (straszne nie?) w pizamkach - krotki rekaw i krotkie spodenki. Coz z tego ze na zewnatrz jest 15 stopni skoro w domu jest na pewno wiecej? Sama ubierz sobie w upal spodenki i dlugi rekaw i nie spoc sie!

Gość gość
wiem!! Oprzytomniałam już :P poprostu był po kąpaniu -a wydawało sie mi ze powinien byc cieplej ubrany zeby sie nie przeziebić niz normalnie.. teraz juz przestane glupot robic:P

Gość gość
debilka to z ciebie -wspolczuje dziecku,ktore slucha takich wulgaryzmow!!!!!! :/

Gość gość
dlaczego ją wyzywasz?? ulżyło ci??

Gość gość
E tam, po kapieli uwazac to mozna na noworodka :D przestan sie bac, wiem ze to nielatwe bo mamy juz dobrze ugruntowana ta polska mentalnosc zawiewajaco-wyziebieniowa :P Ja mieszkam w takim miejscu w Polsce ze zazwyczaj jest cieplej niz w innych regionach i ciagle lapie sie za glowe jak ubieraja dzieci Ostatnio w moja dwojka grzalismy sie po poludniu na spacerze, bylo upalnie i duszno...obok na lawce usiadla babka z nooworodkiem szczelnie zapatulonym kilkukrotnie zlozonym kocykiem polarowym, a glowe mial zakryta pielucha tetrowa. pod spodem pajacyk, wiem bo dzieciaki chcialy zobaczyc dzidziusia :P To sie nazywa strach przed powietrzem