Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o imieniu dla chłopca "Hektor" ?

Polecane posty

Gość gość

j.w.

Gość gość
Okropne!

Gość gość
Pies moich sąsiadów ma tak na imię..

Gość gość
"Hektor" - dla jednych to król starożytnej Troi, dla innych pole za stodołą. :P :D

Gość gość
tak ma na imię pies mojej koleżanki...

Gość gość
brzydkie

Gość nbvcxz
imię dobre dla psa...sorki ale tak mi się kojarzy..

Gość gość
Masaaaakra chcesz tak dziecko oszpecic?

Gość nbvcxz
A Maćki których znam są otyli, więc.....nie bardzo też... Ale każdy z nas ma tak, ze dane imię mu się z czymś lub z kimś kojarzy...

Gość gość
prosze cie! nie rob tego dziecku. beda sie smiali z niego

Gość gość
znalem kiedys bardzo sympatycznego, towarzyskiego i przystojnego goscia, ktoremu poj... rodzice traktujac chyba dziecko jak wlasna zabawke dali na imie Norman, kiedy tylko wychodzil byla z niego polewka, przemysl jeszcze przypalanie dziecka papierosami skoro chcesz mu dowalic.

Gość gość
śliczne :) sama bym tak nazwała mojegi synka - oryginalnie i z finezją :)

Gość gość
moj sasiad ma tak na imie,wlasnie wyszedl po kilku latach odsiadki za g***t:O

Gość gość
A może daj mu na imię Azor, albo Burek? Też oryginalne :-O

Gość gość
Nie, nie, nie! Najładniejsze imię to Reksio hahaha

Gość gość
Ja pier... jacy ludzie tutaj siedzą. Nie widzicie, że porównywanie Reksia, Burka i Azorka z Hektorem nie ma sensu? Trzy pierwsze to imiona wymyślone specjalnie z myślą o zwierzętach, a Hektor to bardzo stare imię z długą tradycją. Ludzie, którzy dają swoim zwierzętom na imię Hektor pewnie nawet nie wiedzą kim był ten człowiek. Imię bardzo ładne, ale odradzam. Jak widzisz - większości kojarzy się ono z psem, a tego nie zmienisz. Jeśli nie chcesz skrzywdzić dziecka, to chyba faktycznie lepszym rozwiązaniem będzie wybranie imienia powszechnie akceptowanego przez społeczeństwo.

Gość o kuuuurwa
to właśnie myślimy :D

Gość gość
A mnie się bardzo podoba! I takie imię nadam synkowi! Imię piękne, z "duszą" i co najważniejsze, nieudziwnione! W Polsce niepopularne, ale w innych krajach jest to normalne imię! Mam koleżankę w Anglii, która jest opiekunką i powiedziała, że ona bawiła w swojej karierze już 4 Hektorków i to była taka kropka nad i. Nie wszystkie dzieci muszą być Franki, Antki czy Hanie, mnie osobiście ta moda się nie podoba. Za niedługo w klasach będzie po 5 Antków. Co najważniejsze skontaktowałam się z pewnym 30letnim Hektorem i powiedział, że nigdy nie miał przykrości z powodu tego imienia, wręcz przeciwnie, imię super. Pamiętał nawet taką sytuację, kiedy dzieci dokuczały jego koleżance Michalinie, bo wołały Michał. Bądźmy otwarci na imiona, nie reagujmy śmiesznie ani nie bądźmy zacofani. Nie nadanie polskiego imiona, to nie jest zbrodnia! A co do skojarzeń z psami, śmieszne, że ktoś na to zwraca uwagę! To są imiona ludzkie i to, że ktoś nadaje takie imiona zwierzątom, to o nich świadczy. Wiecie ile znam psów o ludzkich imionach? Jak dla mnie i narzeczonego i znajomych imię super. Pozdrawiam! :)

Gość gość
Hektor no cóż jest to rzadko spotykane imię w Polsce częściej jest nadawane zwierzętom np. Psom sorry za takie porównanie ale moim zdaniem to imię nie jest dobrym wyborem

Gość gość
To ze komus kojarzy sie z psem to zaden argument. Ja znam psa o imieniu maks, oliwier, florian, hanna, sonia i jasiu. To swiadczy o wlascicielach zwierzat. Imie hektor mi sie podoba, jesli wam rowniez to nie zastanawiajcie sie. Szczerze watpie ze mozna skrzywdzic tym dziecko. Pracuje w przedszkolu i spotkalam sie z naprawde roznymi imionami. Dzieci dokuczaja jesli imie a przede wszystkim nazwisko sie z czyms kojarzy. Dziecko o nazwisku chomik, bylo okazem drwin. Imie ktore nic nie narzuca nie jest impulsem do drwin. Zwlaszcza ze to imie robi sie w polsce coraz bardziej popularne, slyszy sie w serialach, filmach a najwiecej w sporcie, bo sa sportowcy o takim imieniu. Spokojnie nie badzmy tacy anty, imie naprawde z dluga tradycja, ma cos w sobie.

Gość gość
Mnie się również podoba. Co prawda chyba nie miałabym jeszcze odwagi nadać tak niespotykanego imienia w Polsce, ale z drugiej strony spotkałam się z dużo bardziej wymyślnymi imionami i dzieci nie cierpiały z tego powodu. To, że kiedyś rzadkie imię było wielkim halo, to już nie w tych czasach. A porównywanie imienia do psa.. Bez komentarza. Pamiętam jak daliśmy naszemu synkowi na imię Maks. Wszędzie słyszeliśmy, o znam psa z takim imieniem. I co z tego? Imię oryginalne w środowisku szybko się osłucha i będzie to normalne imię.

Gość gość
Hihi ogladalam film bodajze jak dogonic szczescie gdzie glowny bohater mial na imie hektor. Film lekki przyjemny polecam dla relaksu. Ps. Nic nie mam do takiego imienia. Na szczescie to normalne imie. Mam w hiszpani takiego kolege takze jestem jak najbardziej na tak.

Gość Hektor
Dnia 26.06.2013 o 18:29, Gość gość napisał:

znalem kiedys bardzo sympatycznego, towarzyskiego i przystojnego goscia, ktoremu poj... rodzice traktujac chyba dziecko jak wlasna zabawke dali na imie Norman, kiedy tylko wychodzil byla z niego polewka, przemysl jeszcze przypalanie dziecka papierosami skoro chcesz mu dowalic.

Jesteś daunem w ch*j